Itinerar Turistic

Extras din proiect Cum descarc?

B R A S O V  P R E D E A L  B U S T E N I  S I N A IA
- Plecarea la ora 8.00 din POIANA BRASOV 
Poiana Brasov, o statiune de odihna si tratament cu sezon permanent, aflata in partea central sud-estica a Romaniei (Judetul Brasov), intr-un luminis inconjurat de paduri de conifere, la poalele Masivului Postavaru (Carpatii Meridionali), altitudine 1.030 m, la 12 km sud-vest de Municipiul Brasov de care o leaga o sosea moderna. Clima montana tonifianta, cu o temperatura medie anuala de 5°C (media temperaturii in iulie este de 14,5°C; media temperaturii in ianuarie este de -5°C), iar precipitatiile depasesc 900 mm anual ( frecventa averselor este mare ). Stratul de zapada dureaza cca 120 de zile pe an. 
Aerul pur existent aici, puternic ozonat, lipsit de praf si particule care provoaca alergii, presiunea atmosferica relativ scazuta, si ionizarea intensa, sunt factorii naturali care recomanda statiunea pentru tratamentul nevrozei astenice, pentru stari de epuizare si surmenaj fizic si intelectual, pentru anemii secundare si boli endocrine (hipertiroidie benigna), pentru boli ale aparatului respirator (sechele ale pleureziei sau sechele virale sau ale pneumoniei bacteriene, pentru anumite forme de astm bronsic si de bronsita astmatiforma cronica). 
Poiana Brasov este cea mai renumita statiune pentru sporturile de iarna din Romania si totodata un important centru turistic international. Ea dispune de 12 partii de schi, cu grade diferite de dificultate ( o partie olimpica, trei partii pentru coborare si slalom urias, o partie pentru slalom special, doua trambuline etc.), terenuri de sport ( pentru tenis, minigolf, handbal, baschet), un lac, un funicular, un teleferic, un skilift, bazine acoperite, saune, sali de gimnastica medicala, discoteci, baruri si restaurante etc. Cazarea este asigurata in buna parte in hoteluri de lux sau de categoria A, in vile sau cabane. 
Plecand din statiunea Poiana Brasov se poate ajunge la cabanele de pe Postavarul (1.602 m) si Cristianu Mare (1.704 m), precum si la cetatea taraneasca a Risnovului (secolele XIV-XVII), aflata la 14 km distanta; pot fi organizate excursii la monumente istorice si de arta din orasul Brasov ( turnurile si bastioanele vechilor fortificatii ale orasului (secolul XV); Biserica Sf. Bartolomeu, in stil gotic timpuriu (secolul XIII); Biserica Neagra, construita in stil gotic, intre anii 1385-1476, adapostind in prezent o vasta colectie de carpete orientale; Casa Sfatului secolele XIV-XVIII, in prezent muzeu; multe alte case si biserici datand din secolele XIV-XVIII etc.). 
- Din acestea ne propunem sa vizitam cabana Cristianu Mare de pe muntele Postavaru, aflata la o altitudune de 1704 m, Biserica Neagra, Cabana Coliba Haiducilor
Cabana Cristianu Mare Cabana Coliba Haiducilor
de pe Muntele Postavarul 
-Vom lua un mic dejun la Restaurantul hotelului Sport din Poiana Brasov
Hotel "Sport" 
- Vom pleca din Poiana Brasov la ora 10.30 si ne vom indrepta spre statiunea PREDEAL
Statiune de odihna de importanta nationala, accesibila in toate anotimpurile Predealul este un cunoscut centru al sporturilor de iarna.
Climat montan tonic-stimulativ, cu veri racoroase (temperatura medie in iulie este de 15 C) si ierni friguroase (media lunii ianuarie este sub -5 C).
Statiunea dispune de multe hoteluri si vile moderne, dar cazarea se poate face si in case private. De remarcat sunt si numeroasele posibilitati de amuzament, sporturile de iarna si excursiile la cabanele montane din apropiere (Trei Brazi - la altitudinea de 1128 m, Clabucet Sosire - 1050 m, Clabucet Plecare - 1450 m, Garbova - 1350 m, Piatra Mare - 1630 m, Susai - 1350 m, Poiana Secuilor - 1070 m, etc.) sau mai departate, de pe crestele Bucegilor.
Variate partii de schi (Clabucet - luminata noaptea, teleschi, Cioplea).
Iubitorii schi-ului pot practica acest sport pe cele 15 partii dotate cu instalatii de transport pe cablu si deservite de monitori calificati, majoritatea fiind vorbitori de engleza, franceza sau germana.
Viata de noapte este intensa, Predealul dispunand de multe restaurante (unele cu program folcloric), baruri, discoteci si sali de jocuri de noroc.
-Vom sosi la Predeal la ora 11.00
Vom lua masa de pranz la restaurant Predeal la ora 12.00
Vom vizita o serie de atractii turistice din statiune, cum ar fi Cabana Trei Brazi aflata la altitudine de 1128 m., Piatra mare la altitudine de 1630 m. precumsi partiiile de sky de la Clabucet .


Fisiere în arhivă (1):

  • Itinerar Turistic.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!