Laleaua Aurie

Cuprins proiect Cum descarc?

Întroducere 2
Capitolul 1.
CONSIDERATII METODOLOGICO-TEORETICE PRIVIND ANALIZA DIAGNOSTIC 5
1.1 Continutul analizei diagnostic 5
1.2 Tehnici si instrumente ale analizei diagnostice 8
1.3 Avantajele analizei diagnostice 10
Capitolul 2.
PIATA LANTURILOR HOTELIERE DIN ROMÂNIA 11
2.1 Prezentarea generala a grupului GOLDEN TULIP HOSPITALITY GROUP 12
2.2 Golden Tulip  parteneriat strategic cu România 16
2.3 Lansarea lantului Golden Tulip Hotels Inns & Resorts în România cu produsele Golden Tulip Bucharest, Tulip Inn City, Golden Tulip Sky Gate, Golden Tulip Times 20
Capitolul 3.
PREZENTAREA ACTIVITATII GOLDEN TULIP ÎN ROMÂNIA 25
3.1. Scurt Istoric 25
3.2. Analiza produsului hotelier 27
3.3 Analiza pietei Golden Tulip Hotels,Inns & Resorts în România 37
3.3.1 Politica de marketing 37
3.3.2. Concurenta 40
3.3.3 Clientela 44
3.4 Analiza circulatiei turistice 47
Capitolul 4.
ANALIZA DIAGNOSTIC A ACTIVITATII LANTULUI GOLDEN TULIP ÎN ROMÂNIA 51
4.1 Analiza diagnosticului tehnic 52
4.1.1 Încadrarea la o categorie de clasificare 52
4.1.2 Obiectivele diagnosticului tehnic 58
4.2 Analiza diagnosticul Juridic si Social 59
4.2.1 Diagnosticul Juridic 59
4.2.2 Diagnosticul Social 62
4.3 Analiza diagnosticului Economic-Finanicar 67
4.3.1 Analiza investitiilor 68
4.3.2 Analiza situatiei financiare 69 
4.3.3 Evolutia productivitatii muncii 76
4.3.4 Ratele rentabilitatii 77
Capitolul 5.
PERSPECTIVA DEZVOLTARII GOLDEN TULIP ÎN ROMÂNIA 81
5.1 Prognoze de dezvoltare 81
5.2 Analiza SWOT în perspectiva dezvoltarii lantului Golden Tulip în România 82
5.3 Propuneri de dezvoltare a hotelurilor Golden Tulip din România 84
Concluzii 86
BIBLIOGRAFIE 88


Extras din proiect Cum descarc?

Introducere
Cea mai complexa industrie din lume care reflecta întreaga societate, turismul, dobândeste valente majore în promovarea si eficientizarea economiilor nationale, prin contributii importante la crearea PIB, cresterea volumului exporturilor, ocuparea fortei de munca, îmbunatatirea realtiilor dintre tari. Turismul impulsioneaza dezvoltarea economiilor nationale în conditii de competitivitate din ce în ce mai ridicata, atât pe plan regional cât si plan mondial.
Cresterea concurentei pe piata mondiala a turismului, accentuarea caracterului de piata a cumparatorului, au determinat din partea ofertantilor si producatorilor de turism o reactie de adaptare, concretizata prin marirea efortului de particularizare a ofertei, cresterea atractivitatii sale si influentarea printr-o politica de marketing agresiva a dimensiunii si chiar a calitatii cererii turstice. Toate aceste adaptari au presupus eforturi financiare sporite, ceea ce a impus cresterea dimensiunii firmelor ofertante prin regrupare sau chiar integrare.
Indiferent de tipul unitatilor de cazare si alimentatie, trebuie de retinut faptul ca aceasta actioneaza pe piata turstica ca un ansamblu industrie a ospitalitatii. 
Dupa 15 ani, timp în care potentialul turistic atât a României ca tara cât si a Bucurestiului ca capitala a evoluat în directii diferite asistam astazi la o prognoza a analistilor care susitin ca industria hoteliera are cei mai mari indici de crestere din Europa.
Pentru economia nationala, turismul poate fi un generator de crestere si în alte ramuri economice, prin producerea si consumul unei largi varietati de produse si servicii ce se pot realiza în tara pentru industria ospitalitatii.
Principalii investitori hotelieri au asteptari mari în ceea ce priveste Europa de Est, definindu-si optiunea clara de a pastra si a obtine maximum de rezultate din investitiile existente. Cel putin o treime din acesti proprietari intentioneaza sa cumpere noi hoteluri în zona est-europeana în viitorul apropiat.Totodata, mai putin de 15% din investitorii straini par interesati sa-si vânda proprietatile din Europa, astfel de decizii vizând mai ales Germania si Spania.
Pornind de la aceste premise, în 2007 si în anii urmatori, destinatiile est-europene au sansa sa urce în topul preferintelor investitorilor, surclasând tarile vestice, cu perspective optimiste de a-si dezvolta un portofoliu mai amplu de noi investitii hoteliere.
Capitolul 1
CONSIDERATII METODOLOGICO -TEORETICE PRIVIND ANALIZA
DIAGNOSTIC
În activitatea oricarei firme, analiza diagnostic joaca un rol esential în definirea strategiilor sale, în sesizarea si folosirea oportunitatilor de dezvoltare, constituind practic suportul realizarii obiectivelor de crestere economica, de profitabilitate sau doar de supravietuire. 
De aceea, o analiza diagnostic globala a firmei nu trebuie sa excluda pe lânga abordarea si evaluarea potentialului intern si a factorilor de influenta specifici acestuia, luarea în calcul a factorilor externi firmei si diagnosticarea pozitiei acesteia în mediul concurential în care actioneaza. În opinia lui Phillip Kotler, mediul firmei, pe care acesta îl numeste global poate fi definit ca fiind ansamblul factorilor si fortelor externe întreprinderii care sunt în masura sa-i afecteze acesteia maniera de dezvoltare. 
O analiza corecta si bine definita trebuie sa poata sa evidentieze punctele slabe si punctele forte ale unei organizatii, precum si a oportunitatilor si pericolelor existente în mediul sau extern, creându-se astfel un instrument clasic de diagnoza strategica. 
Analiza diagnostic a unie firme are drept obiectiv stabilirea gradului de compatibilitate între urmatoarele trei elemente: potentialul si resursele interne ale firmei, oportunitatile si pericolele prezente în mediul extern în care firma actioneaza si în sfârsit sistemul de gestionare economico-financiar a firmei.
1.1 CONTINUTUL ANALIZEI DIAGNOSTIC
Diagnosticul este o analiza complexa cu privire la functionarea întreprinderii, urmareste descrierea modului de functionare si stabilirea tendintelor de evolutie ale activitatii acesteia tinând cont de mediul dinamic în care aceasta îsi desfasoara activitatea. Pe aceasta cale sunt puse în evidenta punctele tari si punctele forte.
Principalele faze ale realizarii unui diagnostic sunt :
" pregatirea diagnosticului
" analiza documentelor si informatiilor
" elaborarea concluziilor diagnosticului
În analiza diagnostic a întreprinderii hoteliere pot fi identificate patru categorii de interes :
Diagnosticul comercial
Diagnosticul tehnic
Diagnosticul juridic si social
Diagnosticul de gestiune, contabil si financiar


Fisiere în arhivă (1):

  • Laleaua Aurie.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!