Locul Turismului in Economia Greciei

Cuprins proiect Cum descarc?

CAP. I. PREZENTARE GENERALA
CAP. II. DESCRIEREA CERERII SI A OFERTEI TURISTICE
CAP. III. FORME DE TURISM PRACTICATE
CAP. IV. DETERMINAREA SI INTERPRETAREA EVOLUTIEI PRINCIPALILOR INDICATORI AI CIRCULATIEI TURISTICE
CAP. V. RELATIILE TURISTICE ALE GRECIEI CU ROMANIA
CAP. VI. ELEMENTE CE DEFINESC GRECIA LA NIVEL INTERNATIONAL


Extras din proiect Cum descarc?

CAP. I. PREZENTARE GENERALA
o Localizare: Europa Sudica, marginindu-se cu Marea Ionica si Mediterana, intre Albania si Turcia
o Suprafata: 131.940 km2 
o Populatie: 10.665.989 loc 
o Densitate: 82 loc/km2
o Sistem politic: republica
o Capitala: Atena, 3.096.775 locuitori
o Moneda: euro
o Produse importate: combustibili, produse din industria de masini, produse chimice, fier si otel, mijloace de transport, materiale plastice.
o Produse exportate: produse alimentare, tutun, fier si otel, stafide, aluminiu, bumbac, ulei de masline.
o Produsul intern brut PIB: 95.000 milioane dolari SUA
ASEZARE GEOGRAFICA
Grecia este situata in Peninsula Balcanica, la sud de Bulgaria, FRI Macedonia si Albania si la vest de Turcia. Are un litoral de 13.676 km la Marile Egee, Ionica si Mediterana.
Grecia este formata dintr-o parte continentala cu numeroase golfuri si peninsule (Peloponezul, o peninsula legata de continent prin golful Corint) si o parte insulara (aproximativ 3 000 de insule in Marea Egee, Marea Ionica si Marea Mediterana). Insulele cele mai importante sunt Creta, Rodos, Corfu si grupele Dodecaneze si Ciclade.
Situata in sud-estul Europei, cu iesire la Marea Mediterana, Grecia continentala, una dintre cele mai vizitate tari de turistii de pe intregul mapamond, este formata din mai multe regiuni: Grecia centrala, Pelopones, Tesalia (in partea de est-centrala), Epirus ( in partea vestica), Macedonia ( nord/ nord- vest) si Tracia ( nord- vest). Ea cuprinde 13 provincii care, la randul lor, sunt impartite in 51 de prefecturi.
Peninsula Pelopones este separata de partea continentala prin istmul Corint. Insulele- dintre care cele mai cunoscute prin obiectivele turistice sunt Rhodos, Creta, Corfu, Santorini- ocupa o cincime din partea de uscat a acestei tari, Grecia avand aproximativ 15 000 km de coasta. 
Pe langa aceste regiuni, mai trebuie mentionat si Muntele Athos (Ayion Oros- Muntele sfant), un stat monastic sub suveranitate greceasc.
Pentru o tara relativ mica ca si Grecia, avand o suprafata de aproape 132.000 km patrati, relieful Greciei se caracterizeaza prin mari diferente regionale. Aproape trei sferturi din teritoriu este muntos, nelocuit sau necultivat.
MEDIUL NATURAL
Relieful
Teritoriul cuprinde o regiune continental-peninsulara si una alcatuita dintr-un numar foarte mare de insule. Grecia continental-peninsulara se prelungeste in apele marii prin Peninsula Peloponnisos (Peloponez), avand ca punct extrem Capul Tainaron (Matapan). Relieful muntos predomina in proportie de cca. 80%. Deosebit de semete sunt culmile Muntilor Pind, care nu coboara sub 2000m (Grammos-2520m, Lakmos-2295m, Giona-2484m, Parnassos-2457m) si se inalta pana la 2637m in varful Smolikos. Podisul inalt al Arcadiei, din Peninsula Peloponez, este dominat de munti inalti; Panahaico-1926m, Aroania-2340m, Kilini-2376m, Parnon-1935m, culminand cu Taigestos-2407m. Nu departe de tarmul Golfului Salonic se inalta legendarul Olympos (Olimp) de 2917m, cel mai inalt varf din tara, apartinand unor vechi cutari hercinice care au inaltat si Muntii Rodopi, aflati la granita cu Bulgaria. Lanturile tinere ale muntilor amintiti alterneaza cu depresiuni tectonice, cu dimensiuni variabile, ce au aspect colinar sau de campii inalte: Axios, Tessalia, Salonic, Agrinion, Arta, iar rauri cu ape tumultoase creeaza spectaculoase culoare de vale, insotite de campii inguste, dar fertile. Predominanta muntilor lasa loc, catre zonele litorale, campiilor ce insotesc tarmul pe toata lungimea sa. Linia tarmului este deosebit de sinuoasa, cu golfuri adanci, favorabile navigatiei: Themaikos ( Salonic ), Saronikos, Korinthiakos (Corint), Argolikos, Messiniakos, Kiparissiakos etc., cu peninsule care se avanta in mare: Calcidica, Magnezia, Atica, Peloponez. Grecia insulara este formata din peste 2000 de insule, cu un relief predominant muntos, dintre care locuite numai 160 peramanent, grupate in arhipelaguri: Sporade de Nord, Sporade de Sud, Ciclade si Ionice. Pe insula Thira apartinand arhipelagului Cicladelor se afla vulcanul activ Santorini.


Fisiere in arhiva (1):

  • Locul Turismului in Economia Greciei.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!