Locul Turismului în Economia Greciei

Cuprins proiect Cum descarc?

CAP. I. PREZENTARE GENERALĂ
CAP. II. DESCRIEREA CERERII ŞI A OFERTEI TURISTICE
CAP. III. FORME DE TURISM PRACTICATE
CAP. IV. DETERMINAREA ŞI INTERPRETAREA EVOLUŢIEI PRINCIPALILOR INDICATORI AI CIRCULAŢIEI TURISTICE
CAP. V. RELAŢIILE TURISTICE ALE GRECIEI CU ROMÂNIA
CAP. VI. ELEMENTE CE DEFINESC GRECIA LA NIVEL INTERNAŢIONAL


Extras din proiect Cum descarc?

CAP. I. PREZENTARE GENERALĂ
• Localizare: Europa Sudică, mărginindu-se cu Marea Ionică şi Mediterană, între Albania şi Turcia
• Suprafaţa: 131.940 km² 
• Populaţie: 10.665.989 loc 
• Densitate: 82 loc/km²
• Sistem politic: republică
• Capitala: Atena, 3.096.775 locuitori
• Moneda: euro
• Produse importate: combustibili, produse din industria de maşini, produse chimice, fier şi oţel, mijloace de transport, materiale plastice.
• Produse exportate: produse alimentare, tutun, fier şi oţel, stafide, aluminiu, bumbac, ulei de măsline.
• Produsul intern brut PIB: 95.000 milioane dolari SUA
AŞEZARE GEOGRAFICĂ
Grecia este situată în Peninsula Balcanică, la sud de Bulgaria, FRI Macedonia şi Albania şi la vest de Turcia. Are un litoral de 13.676 km la Mările Egee, Ionică şi Mediterană.
Grecia este formată dintr-o parte continentală cu numeroase golfuri şi peninsule (Peloponezul, o peninsulă legată de continent prin golful Corint) şi o parte insulară (aproximativ 3 000 de insule în Marea Egee, Marea Ionică şi Marea Mediterană). Insulele cele mai importante sunt Creta, Rodos, Corfu şi grupele Dodecaneze şi Ciclade.
Situată în sud-estul Europei, cu iesire la Marea Mediterana, Grecia continentală, una dintre cele mai vizitate ţări de turiştii de pe întregul mapamond, este formată din mai multe regiuni: Grecia centrală, Pelopones, Tesalia (în partea de est-centrală), Epirus ( în partea vestică), Macedonia ( nord/ nord- vest) şi Tracia ( nord- vest). Ea cuprinde 13 provincii care, la randul lor, sunt impărţite in 51 de prefecturi.
Peninsula Pelopones este separată de partea continentală prin istmul Corint. Insulele- dintre care cele mai cunoscute prin obiectivele turistice sunt Rhodos, Creta, Corfu, Santorini- ocupă o cincime din partea de uscat a acestei ţări, Grecia avand aproximativ 15 000 km de coastă. 
Pe langa aceste regiuni, mai trebuie menţionat şi Muntele Athos (Ayion Oros- Muntele sfant), un stat monastic sub suveranitate greceasc.
Pentru o ţară relativ mică ca şi Grecia, având o suprafaţă de aproape 132.000 km patraţi, relieful Greciei se caracterizează prin mari diferenţe regionale. Aproape trei sferturi din teritoriu este muntos, nelocuit sau necultivat.
MEDIUL NATURAL
Relieful
Teritoriul cuprinde o regiune continental-peninsulară şi una alcătuită dintr-un număr foarte mare de insule. Grecia continental-peninsulară se prelungeşte în apele mării prin Peninsula Peloponnisos (Peloponez), având ca punct extrem Capul Tainaron (Matapan). Relieful muntos predomină în proporţie de cca. 80%. Deosebit de semeţe sunt culmile Munţilor Pind, care nu coboară sub 2000m (Grammos-2520m, Lakmos-2295m, Giona-2484m, Parnassos-2457m) şi se înalţă până la 2637m în vârful Smolikos. Podişul înalt al Arcadiei, din Peninsula Peloponez, este dominat de munţi înalţi; Panahaico-1926m, Aroania-2340m, Kilini-2376m, Parnon-1935m, culminând cu Taigestos-2407m. Nu departe de ţărmul Golfului Salonic se înalţă legendarul Olympos (Olimp) de 2917m, cel mai înalt vârf din ţară, aparţinând unor vechi cutări hercinice care au înălţat şi Munţii Rodopi, aflaţi la graniţa cu Bulgaria. Lanţurile tinere ale munţilor amintiţi alternează cu depresiuni tectonice, cu dimensiuni variabile, ce au aspect colinar sau de câmpii înalte: Axios, Tessalia, Salonic, Agrinion, Arta, iar râuri cu ape tumultoase creează spectaculoase culoare de vale, însoţite de câmpii înguste, dar fertile. Predominanţa munţilor lasă loc, către zonele litorale, câmpiilor ce însoţesc ţărmul pe toata lungimea sa. Linia ţărmului este deosebit de sinuoasă, cu golfuri adânci, favorabile navigaţiei: Themaikos ( Salonic ), Saronikos, Korinthiakos (Corint), Argolikos, Messiniakos, Kiparissiakos etc., cu peninsule care se avântă în mare: Calcidica, Magnezia, Atica, Peloponez. Grecia insulară este formată din peste 2000 de insule, cu un relief predominant muntos, dintre care locuite numai 160 peramanent, grupate în arhipelaguri: Sporade de Nord, Sporade de Sud, Ciclade şi Ionice. Pe insula Thira aparţinând arhipelagului Cicladelor se află vulcanul activ Santorini.


Fisiere în arhivă (1):

  • Locul Turismului in Economia Greciei.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!