Madagascar, o aventură de neuitat

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 26 în total
Cuvinte : 7080
Mărime: 2.12MB (arhivat)
Publicat de: Voicu Vasilache
Puncte necesare: 7
Academia de Studii Economice Facultatea de Comerţ

Extras din proiect

Introducere

Pentru cei care caută exotism, mister, cultură, Madagascarul este destinaţia perfectă.

Programul pe care agenţia noastră îl oferă turiştilor este un circuit în Madagascar şi se numeşte “ Madagascar, o aventură de neuitat”. Numele nu este întâmplător ales, ci pentru că această zonă este de fapt o insulă, situată în largul coastei de est a Africii de Sud, în Oceanul Indian, departe de orice sursă de poluare, ce ne oferă o multitudine de atracţii deosebite, atât în ceea ce priveşte speciile rare ale florei sau faunei, cât şi în ceea ce priveşte cultura locuitorilor de aici.

Madagascar oferă, de asemenea peisaje spectaculoase, o istorie neobişnuită, şi un mediu rural plin de oameni, în general, prietenoşi şi minunaţi. Nicaieri în Africa nu veţi întâlni culori aşa de vii, mâncare aşa de apetisantă, oameni aşa de ospitalieri, femei mai seducătoare…

Insula Madagascar a facut parte din blocul continental sudic, Gondwana, care unea acum 200 milioane de ani toate continentele din emisfera sudică. De uriaşul său vecin, Africa, s-a separat de peste 100 milioane de ani. Deoarece prin relief, floră şi faună se deosebeşte mult de celelalte componente ale Gondwanei, insula Madagascar poate fi considerată un minicontinent.

Clima şi îndelungata izolare au transformat acest fantastic ţinut intr-un laborator natural al evoluţiei. Aproximativ 80% din speciile de plante şi animale sunt endemice (sunt răspândite numai în Madagascar), aşadar, Madagascar apare în vârful listei ţărilor cele mai diverse din punct de vedere biologic.

Planificarea unei excursii individuale în acest loc este oarecum complicată din cauza barierelor lingvistice sau a altor problem minore de acest gen. Creative Tour vă pune la dispoziţie un ghid care vă poate informa în legătură cu obiectivele de vizitat şi va poate explica tradiţia şi cultura acestei zone.

Tsingy de Bemaraha a fost declarat de către UNESCO patrimoniu internaţional şi este una din cele mai mari rezervaţii de pe insulă. Aici trăiesc lemuri maronii (declaraţi în 2008 specie pe cale de dispariţie), Sifaka şi cameleonul Brookesia perarmata (o altă specie rară).

Bulevardul Baoba este cel mai vizitat loc din regiunea Menabe de către turişti şi unul din candidaţii la "cele 7 minuni ale Africii". Unii copaci baoba, numiţi Adansonia Grandidieri, au o vechime de peste 800 de ani şi ajung până la 30 de metri înălţime. Acest loc a devenit preferatul forografilor şi al romanticilor, care se pot săruta sub mirajul apusului exotic.

E bine de ştiut că :

• în Madagscar există un concept numit "fady", care se poate traduce în limba română ca tabu; locuitorii care ţin cont de acest concept au anumite reguli, de exemplu, în unele regiuni se poartă doar o singură culoare, atunci când vine vorba de haine

• din punct de vedere religios, aici se află o mixtură de religii, care trebuie respectate, fie că, la prima vedere, par fără sens

• daca te adresezi unor persoane cu o funcţie înaltă sau bătrânilor, pentru care oamenii au un foarte mare respect, foloseşte cuvântul "tompoko", echivalentul "domn/doamnă" în limba română

• deşi este pe cale de dispariţie, se serveşte carne de lemur ori broască ţestoasă; trebuie însă să aveţi grijă în ce zone vă satisfaceţi această curiozitate culinară, deoarece majoritatea oamenilor respectă fauna locală.

Madagascar: Insula Piraţilor

Vreme de patru secole, Insula Madagascar a stat sub semnul steagului negru cu cap de mort. Capitanul William Kidd, Henry Every şi Thomas Tew sunt doar câţiva dintre piraţii ale căror legende sunt povestite cu teamă de malgaşi, locuitorii Republicii Madagascar.

Insula necolonizată şi puţin explorată, situată în apropierea continentului African, lângă rute comerciale importante - Marea Roşie şi Oceanul Indian - Madagascar avea să devină, între 1690 şi 1730 bază de operatiuni a celor mai de temut tâlhari ai apelor. Alungaţi din Caraibe de vasele militare ai căror căpitani urmăreau să îi prindă şi să ii pedepsească aspru, piraţii s-au refugiat aici, găsind importante resurse de hrană.

Corabiile încărcate cu mătăsuri, mirodenii şi bijuterii care se îndreptau spre Europa erau adesea atacate de piraţii din Madagascar. Vasele care călătoreau dinspre continentul nostru spre India erau, la rândul lor, golite de aur, argint şi monede. Musulmanii care porneau în pelerinaj spre Mecca, încarcaţi cu pietre preţioase şi alte obiecte de valoare, nu scăpau nici ei de cruzimea tâlharilor.

Istoric

Primul om care a văzut Madagascar, a fost un căpitan marin portughez, Diogo Dias, care a zărit insula pe data de 10 august 1500, după ce a fost dus în altă direcție de către vânt, în drumul său spre India. El a numit insula St Lawrence. Mai târziu, portughezii, francezii, olandezii și englezii au încercat să stabilească toate aşezările de tranzacţionare în Madagascar. Toate aceste încercări au eşuat din cauza condiţiilor ostile şi luptelor cu războinicii din Madagascar.

Europenii au luat primul punct de sprijin în Madagascar, la sfârșitul anilor 1600, atunci când piraţii dominau coasta de est a insulei. Acești pirați au utilizat Madagascar ca bază pentru atacarea navelor ce aduceau bunuri înapoi, spre Europa, din India. În anii 1700, francezii au încercat să stabilească poziţii militare pe coasta de Est, dar au eșuat din nou. La începutul secolului al XIX-lea singurul teritoriu, pentru care francezii au avut drept, a fost insula Sainte Marie.

Preview document

Madagascar, o aventură de neuitat - Pagina 1
Madagascar, o aventură de neuitat - Pagina 2
Madagascar, o aventură de neuitat - Pagina 3
Madagascar, o aventură de neuitat - Pagina 4
Madagascar, o aventură de neuitat - Pagina 5
Madagascar, o aventură de neuitat - Pagina 6
Madagascar, o aventură de neuitat - Pagina 7
Madagascar, o aventură de neuitat - Pagina 8
Madagascar, o aventură de neuitat - Pagina 9
Madagascar, o aventură de neuitat - Pagina 10
Madagascar, o aventură de neuitat - Pagina 11
Madagascar, o aventură de neuitat - Pagina 12
Madagascar, o aventură de neuitat - Pagina 13
Madagascar, o aventură de neuitat - Pagina 14
Madagascar, o aventură de neuitat - Pagina 15
Madagascar, o aventură de neuitat - Pagina 16
Madagascar, o aventură de neuitat - Pagina 17
Madagascar, o aventură de neuitat - Pagina 18
Madagascar, o aventură de neuitat - Pagina 19
Madagascar, o aventură de neuitat - Pagina 20
Madagascar, o aventură de neuitat - Pagina 21
Madagascar, o aventură de neuitat - Pagina 22
Madagascar, o aventură de neuitat - Pagina 23
Madagascar, o aventură de neuitat - Pagina 24
Madagascar, o aventură de neuitat - Pagina 25
Madagascar, o aventură de neuitat - Pagina 26

Conținut arhivă zip

  • Madagascar, o Aventura de Neuitat.doc

Ai nevoie de altceva?