Malaezia

Extras din proiect Cum descarc?

1.Date generale
Nume: Malaysia (conform DOOM 2005), sau denumirea veche Malaezia.
Denumirea nativa este Persekutuan Malaysia, cunoscuta in Romania sub numele de Malaezia sau Republica Malaeziei.
Capitala: Kuala Lumpur ocupa o suprafata de 243 km2, are o populatie estimata de 1,627,172.
Regiunea Marele Kuala Lumpur, de asemenea, cunoscuta sub numele de Valea Klang, este o aglomerare urbana de 7,2 milioane. Kuala Lumpur este sediul Parlamentului Federal din Malaysia. Orasul a fost o data centrul de resedinta al puterilor executive si judecatoresti ale federatiei, dar acestea s-au mutat la Putrajaya, incepand cu anul 1999. Unele sectiuni ale sistemului judiciar raman in capitala. Resedinta oficiala a regelui din Malaysia,Istana Negara, este, de asemenea, situata in Kuala Lumpur. Kuala Lumpur este cotat ca un oras alfa, la nivel mondial si este singurul oras de acest gen din Malaezia. Este una din cele 3 teritorii federale si o enclava in cadrul statului Selangor, pe coasta de vest central a Malaeziei peninsulare. Locuitorii din oras sunt cunoscuti ca KLites. 
Incepand cu anii 1990, orasul a gazduit multe competitii sportive internationale, evenimente culturale si politice, inclusiv "Jocurile Commonwealth" din 1998 si Formula 1.Capitala este desevit de doua aeroporturi :The Kuala Lumpur International Airport (KLIA) in Sepang, principalul aeroport international al Malaeziei, si aeroportul Abdul Aziz Shah in Subang.
Coordonate geografice:
Suprafata: 329.847 km2 care cuprinde doua teritorii distincte: partea de sud (Peninsula Malaezia si insulele adiacente) si partea de nord cu insula Borneo.
Populatia: 30.018.242 loc.
Densitate: 86 loc./km2
Natalitate:
Mortalitate: 
Populatia urbana:70%
Impartirea administrativa:Parlamentul este situat in capitala Kuala Lumpur, iar puterea executiva si judecatoreasca au sediul la Putrajaya.Malaezia este o federatie de treisprezece state si trei teritorii federale, iar sistemul politic este unul de monarhie constitutionala.
Moneda nationala: Ringgit
Limba oficiala: malaieza
Religia:musulmana, de obedienta sunnita
Ziua nationala: 31 August 
2.Pozitia geografica a tarii
Malaezia ocupa locul 67 pe glob , cu o suprafata de 329,847 km2 ( 127,355 sq mi) . Ea are frontiere terestre cu Thailanda in vestul Malaeziei , si cu Indonezia si Brunei in est. Aceasta este legata de Singapore cu un drum pietruit ingust si un pod . Tara are , de asemenea, frontierele maritime cu Vietnam si Filipine . Frontierele terestre sunt definite in mare parte de caracteristicile geologice , cum ar fi raul Perlis , raul Golok si Canalul Pagalayan , in timp ce unele dintre granitele maritime sunt subiect de disputa in curs de desfasurare . Brunei formeaza ceea ce este aproape o enclava in Malaezia , cu statul Sarawak care se imparte in doua parti . Malaezia este singura tara cu teritoriu atat pe continentul asiatic si arhipelagul Malay . Tanjung Piai , situat in sudul statului Johor , este varful sudic al Asiei continentale . Stramtoarea Malacca , situata intre Sumatra si Peninsula Malaysia , este una dintre cele mai importante artere din comertul global , care transporta 40 %din comertul mondial . 
Cele doua parti ale Malaeziei , separate unele de altele de Marea Chinei de Sud , impartasesc un peisaj in mare parte similar , in care atat Peninsula si Malaezia de Est ofera campiile de coasta ridicandu-se la dealuri si munti . Peninsula Malaysia , care contine 40 % din terenul Malaeziei , se extinde 740 km de la nord la sud , si latimea maxima este de 322 km. Aceasta este impartita intre est si coastelor de vest de Muntii Titiwangsa , parte a unor lanturi muntoase care ruleaza in centrul peninsulei . Acesti munti sunt puternic impaduriti si compusi in principal din granit si alte roci vulcanice . O mare parte a fost erodat , creand un peisaj carstic . In campiile de coasta din jurul peninsulei latimea maxima ajunge la 50 km ( 31 km ) ,si coasta peninsulei se intinde pe o lungime de aproape 1.931 km.Cu toate acestea, porturile sunt disponibile numai pe partea de vest .


Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!