Managementul afacerii - SC Complex Hotelier Alpin SRL

Cuprins proiect Cum descarc?

Plan de afaceri
Cap I. Descrierea generala a afacerii Pag.3
Cap II. Fezabilitatea produsului Pag.7
Cap III. Fezabilitatea tehnica Pag.11
Cap IV. Evaluarea financiara Pag.24
Anexe


Extras din proiect Cum descarc?

PLAN DE AFACERI
S.C COMPLEX HOTELIER ALPIN S.R.L
Director: Militaru Florian Vladut ;
Director adjunct: Mihaila Octavian Dumitru ;
Director financiar : Mucilianu Ciprian ; 
Director comercial: Mezei Emanuel ; 
Consilier relatii publice : Mihaly Szilard
CAP. I: DESCRIEREA GENERALA A AFACERII
Crearea unei unitati hoteliere este un lucru destul de dificil, deoarece necesita timp, un departament de marketing serios si personal competent.
Factorii de succes ai acestei afaceri constau in:
-  calitatea serviciilor ;
-  preturile de vanzare a serviciilor ;
-  promovarea numelui si activitatii firmei;
-  gradul de fidelizare al clientilor.
Descrierea societatii: SC COMPLEX HOTELIER ALPIN S.R.L isi propune sa asigure clientilor sai o cazare cat mai confortabila, servicii de cea mai buna calitate asigurate de un personal calificat si un mod de a petrece timpul cit mai relaxant si distractiv. Printre serviciile oferite amintim:
-  accesul la piscini incalzite si acoperite;
-  bucatarii traditionale si internationale;
-  Sali de forta si fitness;
-  parcuri de joaca pentru copii;
-  bai termale;
-  terenuri de tenis;
-  sali pentru conferinte;
-  biblioteci cu acces la internet.
Localizarea: SC. Complex Hotelier ALPIN S.R.L este situat in statiunea Mamaia, judetul Constanta. S-a ales locatia respectiva deoarece litoralul este un loc unde majortiatea dintre noi, macar o data pe an, ne putem lua un concediu, sa ne relaxam si sa ne simtim bine. 
Forma juridica: SC Complex Hotelier ALPIN se va constitui sub forma de SRL, avand un capital social de 200 milioane RON. Acesta va fi constituit astfel:
-  Cladiri 100 milioane RON
-  Mobilier, mijloace fixe 50 milioane RON
-  Disponibilitati banesti 50 milioane RON
Acesta va fi varsat integral, in momentul constituirii societatii de catre cei 4 asociati, ei avand parti sociale aproximativ egale.
Capitalul social a fost varsat integral, precum am mentionat, mai sus, la banca BCR, in data de 15 mai 2020, filiala Bucuresti. Se inregistreaza la Registrul Comertului din cadrul judetului Constanta , localitatea Mamaia.
Deciziile unui manager sunt concretizate in 3 directii:
1. expansiunea
2. rentabilitatea
3. autonomia
SC Complex Hotelier ALPIN S.R.L pune accentul in primul rand pe rentabilitate si pe autonomie. Expansiunea societatii este relativ dificil de realizat deoarece, avand in vedere obiectul sau de activitate, este oarecum greu sa se achizitioneze o alta unitate hoteliera, in cazul in care se efectueaza o expansiune pe orizontala. 
In cazul expansiunii pe verticala lucrurile sunt similare deoarece modernizarea unei unitati hoteliere este foarte greu de realizat si este foarte costisitoare. Totusi expansiunea nu este imposibil de realizat si acesta este directia spre care se va indrepta societatea pe termen lung.
Expansiunea SC. Complex Hotelier ALPIN SRL se va face astfel: se va achizitiona cate o unitate hoteliera in fiecare dintre urmatoarele statiuni din Romania:
-  Mamaia(jud Constanta), 
-  Vama Veche(jud Constanta), 
-  Euforie Nord(jud Constanta), 
-  Euforie Sud( jud Constanta), 
-  Brasov(Poiana Brasov),
-  Bucuresti( sect 2), 
-  Timisoara( jud Timisoara).
Nivelul maxim pe care il va atinge SC. Complex Hotelier ALPIN SRL., unde se va opri expansiunea, este cand aceasta va avea o cota de piata de aproximativ 60% pe plan local. Cota stabilita la nivel local este oarecum greu de atins deoarece concurenta este mare. Se va ajunge la cota de piata amintita peste aproximativ 5 ani cand societatea va detine 20 unitati hoteliere. 
Cand se va ajunge la caracteristicile mentionate se va trece la strategia descentralizarii coordonate. Astfel fiecare unitate hoteliera va fi responsabila pentru propria activitate, va avea propriile metode de marketing insa se vor subordona firmei ,,mama".
Statisticile indica o polarizare a populatiei. 10 % au o situatie financiara foarte buna iar restul dispun de o situatie financiara normala. Ceea ce este foarte important este faptul ca acei 10 % au o putere financiara egala cu restul de 90 %. Unitatile hoteliere s-au adaptat acestor tendinte ti s-au indreptat spre satisfacerea cerintelor mai exigente. Acest lucru nu s-a intamplat cu toate statiunile ci unele dintre ele au ramas neschimbate, ele suferind numai cateva mici modificari. 
Expansiunea societatii va avea in vedere aceste tendinte si majoritatea unitatilor ce se vor achizitiona vor avea un coeficient calitativ de 4,5 chiar si 6 stele. Nu se va neglija nici cealalta categorie de populatie si se vor achozitioana 2,3 unitati hoteliere cu un coeficient calitativ inferior.


Fisiere în arhivă (1):

  • Managementul afacerii - SC Complex Hotelier Alpin SRL.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:



* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!