Managementul Destinatiei - Dubai

Extras din proiect Cum descarc?

DUBAI
Dubai este centrul financiar al Emiratelor Arabe Unite şi totodată un emirat cu oraşul principal Dubai City. Dubai isi traieste Epoca de Aur. Cele mai indraznete proiecte arhitectonice ale lumii prind viata aici. Oriunde te-ai afla, te simti de parca ai fi pe platourile de filmare ale unei productii SF. Dar, constructiile hi-tech se incadreaza perfect in filozofia locului: aceea a limitelor impinse spre infinit. Totul e gigantic, opulent, exuberant... Conducatorii emiratuluiau dat dovada de spirit vizionar si au venit cu idei revolutionare, menite sa asigure poporului un trai lipsit de griji dupa epuizarea resurselor naturale de petrol. 
Localizare :
Dubai este capitala Emiratului cu acelasi nume, unul din cele sapte ale Emiratelor Arabe Unite, fiind situat pe malul sudic al Golfului Persic. 
Dubai-ul este un oras in desert, cu o superba infrastructura, politici liberale si diverse atractii turistice. La doar 5 ore de Europa si 3 ore de Orientul Mijlociu si India, Dubai reprezinta locul cel mai extravagant de pe pamant. Este un oras al superlativelor: pentru a vedea “cel mai rapid”, “cel mai mare”, “cel mai inalt”, “cel mai luxos”, Dubai este destinatia ideala.
Clima - Cand e cel mai bine de vizitat.
Dubai-ul are un climat subtropical, astfel încât trebuie vizitat mai ales intre lunile noiembrie si martie. Dar chiar daca ajungeţi pe aceste meleaguri exotice si in restul anului, puteţi fi siguri ca nu veţi uita prea uşor vacanta petrecută aici. Deşi multi turişti cred ca într-o tara islamica nu exista viaţă de noapte, Dubai e un oraş ultramodern. Nu degeaba i se spune „Ibiza pentru cei foarte bogati”. Barurile de noapte sunt mereu pline, mai ales in serile de joi, când începe week-endul aici, si fiecare are orchestra si DJ. Transportul pana la hotel nu e o problema si nici mersul pe jos, deoarece infracţionalitatea e un fenomen străin de Emirat!
Principalul punct de atractie.
In Dubai, impresionează in mod deosebit îndrăzneţele realizări arhitectonice. Astfel, nu trebuie ratata vizitarea zgârie-norilor triunghiulari botezaţi Emirates Towers, Hotel Jumeira Beach, Water Park (unde amatorii de senzaţii tari au parte de tobogane cu jeturi de apa, reglată termic, care te ridica si te coboară). Dar ceea ce domina Dubai-ul e Burj Al Arab, cel mai scump si mai înalt hotel din lume (321 de metri) - mai mare decât Turnul Eiffel si cu doar 60 de metri mai mic decat Empire State Building. E construit in mare, are 28 de etaje, un restaurant subacvatic si unul la ultimul etaj, patinoar si cinematograf, camerele sunt dotate cu paturi rotative, o platforma suspendata pe care aterizează elicopterele. Celor cazaţi la acest hotel, unde preţul unei camere poate ajunge si la cota de 6.800 de dolari, li se pun la dispoziţie diverse programe de recreere, cum ar fi raliuri printre dune, schi pe nisip, curse cu camile etc. Evident, e un loc exclusivist, insa trebuie sa stiti ca la acest hotel s-au cazat si vedete din Romania, fara sa fi risipit averi, asadar nu e inaccesibil!
Dubai, metropola construita pe nisip.
UAE s-a format in 1972 din sapte emirate: Dubai -cel mai cosmopolit din toate, Emiratele Arabe Unite sunt construite in intregime pe nisip (nu este pamant aici, doar compost) iar toata vegetatia, cu exceptia curmalilor si tufelor razlete, este plantata si intretinuta artificial la fel ca si aerul conditonat ce te "urmareste" constant de peste tot. Asa incat majoritatea copaceilor sunt fie impodobiti cu instalatii (asa cum sunt cei de Craciun), fie luminati si udati cu pompita la baza. 
Este uimitor sa vezi ce au putut strainii sa construiasca in 30 de ani, dar si ritmul in care apar noi cladiri. Este adevarat, Emiratele nu sunt predispuse la cutremure ci doar la furtuni de nisip si temperaturi de pina la 48 de grade in timpul verii. Rezidentii (adica strainii) reprezinta majoritatea populatiei Emiratelor, doar 700-800.000 din 3.8 milioane. Asadar iti poate lipsi familia, dar nu te simti strain caci toti sunt veniti de pe alte meleaguri aici, iar localnicii sunt toleranti, desi isi pastreaza portul si caracteristicile cu mandrie. Asadar, populatia majoritara, zdrobitoare si in continua crestere este din India, Pakistan, Filipine; dar sunt si rezidenti arabi-sirieni, irakieni, libanezi, iranieni sau sud-africani, canadieni, chinezi, rusi, europeni.


Fisiere în arhivă (1):

  • Managementul Destinatiei - Dubai.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!