Managementul Ospitalitatii - Piatra Neamt

Cuprins proiect Cum descarc?

I. Introducere
1.1. Descrierea zonei
1.2. Obiective turistice, economice si culturale
1.3. Mijloace de transport 
1.4. Atractivitati 
II. Descrierea unitatii turistice
2.1. Descriere hotel
2.2. Tarife : 
2.2.1. Cazare 
2.2.2. Restaurant 
2.2.3. Sali de conferinte
2.2.4. Relaxare 
III. Structura unitatii
3.1. Compartimentele de conducere si administrare
3.2. Compartimentele interne
3.3. Compartimente furnizoare de servicii pentru clienti
IV. Bibliografie


Extras din proiect Cum descarc?

I. Introducere
1.1. Descrierea zonei
Piatra-Neamt, una dintre cele mai pitoresti asezari ale tarii, supranumita adesea "Perla Moldovei", este nu numai centrul administrativ al judetului, ci si capitala istorica a unui stravechi tinut romanesc, calitate ce i-o confera vechimea sa bimilenara. Amintita inca de la sfarsitul sec. al XIV-lea printre alte targuri ale Moldovei, este locul unde Stefan cel Mare isi va ridica - in a doua jumatate a veacului urmator - curte domneasca si biserica, ce constituie si astazi nepretuite podoabe ale orasului, judicios integrate arhitecturii moderne si ambiantei noilor co Municipiul Piatra-Neamt numara la 18 martie 2002 o populatie de 104.914 locuitori (oficial, conform recensamantului), dintre care 49.818 de sex masculin si 55.096 de sex feminin. 
Caile de acces catre Piatra-Neamt sunt DN15 dinspre Bacau si Bicaz, DN15 C dinspre Targu Neamt, trecand prin Humulesti si Baltatesti si DN15 D dinspre Roman, trecand prin Girov (de unde se desprinde DJ 208 G ce ajunge la Hanul Ancutei). 
Accesul pe calea ferata se face pe linia 506, Bacau-Bicaz. 
Distante rutiere: 
- Bucuresti: 342 km 
- Iasi: 136 km 
- Bacau: 61 km 
- Suceava: 100 km 
- Tihuta: 218 km 
- Bicaz: 29 km 
- Targu-Neamt: 44 km 
- Borsec: 143 km 
- Lacu Rosu: 65 km 
Municipiul Piatra-Neamt a fost atestat, in octombrie 2009, drept statiune de interes national, devenind astfel a doua localitate din judetul Neamt, dupa orasul Targu Neamt, ce a castigat acest statut. Un alt aspect interesant este acela ca lucrarile la telegondola au fost efectuate in interiorul unei arii protejata ca rezervatie paleontologica.
1.2. Obiective turistice, economice si culturale
Muzee si case memoriale 
Monumente istorice 
Lacase de cult
Parcuri nationale si rezervatii naturale 
Muzee si case memoriale
Muzeul de Istorie si Arheologie Piatra-Neamt
Este unitatea de baza a C.M.J. Neamt. A fost infiintat in anul 1934 de catre preotul Constantin Matasa si detine cea mai importanta colectie arheologica apartinand culturii eneolitice Cucuteni (mil. IV-III i.H.). Alaturi de aceasta, in muzeu sunt prezentate civilizatia traco-geto-dacica din zona, locuirea medievala, aspecte ale istoriei locale din epocile moderna si contemporana, activitatea muzeografica din judet s.a. 
Muzeul de Istorie Roman
Infiintat in anul 1957, Muzeul de Istorie din Roman detine cele mai bogate colectii de materiale de provenienta dacica, rezultate din cercetarile din cetatea de la Brad si din alte asezari de pe Valea Siretului, cat si valoroase vestigii medievale ale orasului atestat documentar la 31 martie 1392
Muzeul de Istorie si Etnografie Bicaz
Cuprinde marturii arheologice si etnografice privind locuirea Vaii Bistritei, din cele mai vechi timpuri pana in epoca moderna. 
Muzeul de Istorie si Etnografie Targu-Neamt
Prezinta o sinteza a bogatei istorii medievale a orasului. 
Muzeul de Arta Piatra-Neamt
Detine bogate colectii de pictura, grafica, sculptura si tapiserie, semnate de artisti romani renumiti: Lascar Vorel, Aurel Baiesu, C.D. Stahi, Ion Tuculescu, Nicolae Tonitza, Aurelia Ghiata, Iulia Halaucescu s.a. Periodic, salile muzeului gazduiesc expozitii temporare ale unor artisti din tara si strainatate.
Muzeul de Arta Roman
Organizata dupa anul 1970, expozitia de baza cuprinde lucrari ale unor cunoscuti artisti contemporani: Oscar Han, Nicu Enea, Aurel Nedel, Stefan Hotnog s.a. 
Galeriile "Lascar Vorel" Piatra-Neamt
Au fost organizate in anul 1992, in incinta lor functionand si libraria Humanitas. 
Gazduiesc expozitii ale artistilor contemporani. 
Muzeul de Etnografie Piatra-Neamt
Infatiseaza aspecte ale locuintei taranesti traditionale de pe Valea Bistritei, costumul popular romanesc din zona si principalele mestesuguri din regiunea subcarpatica a Moldovei (prelucrarea lemnului, tesutul, cojocaritul etc.). 
Muzeul de Istorie si Etnografie Bicaz
Cuprinde marturii arheologice si etnografice privind locuirea Vaii Bistritei, din cele mai vechi timpuri pana in epoca moderna. 
Muzeul de Istorie si Etnografie Targu-Neamt
Expune mestesugurile traditionale practicate in zona; intr-un pavilion special amenajat sunt prezentate o serie de instalatii taranesti de mare valoare.
Muzeul Etnografic Nicolae Popa - Tarpesti
Desi acest veritabil muzeu nu face parte din Complexul Muzeal Judetean, nu putem sa nu mentionam colectia enofolclorica a lui Nicolae Popa din Tarpesti, cunoscut colectionar pasionat dar si creator de arta populara autentica. 
Muzeul Memorial "Calistrat Hogas" Piatra-Neamt
Unicul muzeu dedicat clasicului literaturii romane Calistrat Hogas, functioneaza chiar in casa in care a locuit scriitorul cea mai mare parte a vietii. Reamenajate pe baza consemnarilor Sidoniei Hogas (fiica scriitorului), spatiile muzeale ofera vizitatorului ambianta casei de la inceput de secol XX. 
Muzeul Memorial "Ion Creanga" Humulesti
In casa in care s-a nascut scriitorul Ion Creanga, avem o reprezentare sugestiva a universului descris cu atata talent in Amintiri din copilarie. Remarcabile sunt atat interiorul casei parintesti, cat si expozitia foto-documentara referitoare la viata si activitatea clasicului literaturii romane. 
Casa Memoriala "Veronica Micle" Targu-Neamt
In casa in care poeta si-a petrecut primii ani ai vietii si unde istoricul Nicolae Iorga a asezat o placa memoriala, s-au reconstituit doua camere de epoca si s-a intocmit o expozitie foto-documentara.


Fisiere in arhiva (1):

  • Managementul Ospitalitatii - Piatra Neamt.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 6 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!