Managementul Turismului - SC Dream Travel SRL

Extras din proiect

Capitolul 1- Agenţia de turism
1.1 Prezentare generală
Pentru a putea opera pe piaţa turistică, agenţia trebuie să fie licenţiată. Pentru obţinerea licenţei de turism, agenţia trebuie să înainteze Ministerului Turismului o documentaţie completă alcătuită din:
- cerere de eliberare a licenţei de turism
- certificat de constatator de la Oficiul Registrul Comerţului din care să reiasă următoarele informaţii: •obiectul de activitate al societăţii
- structura activităţii
- datele de identificare ale societăţii ce se înscriu în certificatul de înmatriculare
- sediul punctului de lucru unde se înfiinţează agenţia de turism respectivă
- copie de pe brevetul de turism al persoanei care conduce agenţia de turism
- copie după contractul de muncă al persoanei care deţine brevetul de turism 
- dovada achitării contravalorii prestaţiei pentru eliberarea licenţei.
În scopul obţinerii brevetului de turism trebuie înaintate Ministerului Turismului o documentaţie completă care să cuprindă:
- cererea de eliberare a brevetului de turism
- curriculum vitae cu declaraţia:,,Declar pe propria răspundere că datele cuprinse în prezentul înscris sunt reale, iar în cazul în care se constată contrariul, să îmi fie anulat brevetul de turism”
- copie după actul de identitate
- copie după actele care atestă pregătirea profesională
- copie după documentele care atestă perioada lucrată în turism
- atestat de limbă străină de circulaţie internaţională
- cazier juridic
- dovada achitării contravalorii prestaţiei efectuate
Termeul de soluţionare a cererilor va fi de 30 de zile de la înaintarea documentaţiei.
Agenţia de turism S.C. Dream Travel S.R.L a fost înfiinţată în anul 2007 în judeţul Botoşani, cu un capital social de 50000 euro, 10 angajaţi. Este o agenţie de tip tour-operatoare şi are ca obiect de activitate organizarea pachetelor de servicii în domeniul turismului intern şi internaţional, pachete proprii de servicii turistice.
1.2 Amplasarea agenţiei de turism
Agenţia S.C. Dream Travel S.R.L este amplasată pe Calea Naţională nr 52 având cod unic de înregistrare J32/354/2007, la parterul unui bloc fiind bine observată de trecători.
1.3. Obiective propuse
Obiectivul principal al agenţiei noastre îl reprezintă creşterea cifrei de afaceri cu 25% în anul 2009 şi încheierea de noi contracte cu agenţii din străinătate.
Agenţia noastră doreşte:
- să-şi valorifice avantajele deţinute în cadrul pieţei turistice
- să-şi fidelizeze clienţii prin ofertele sale şi promtitudinea serviciilor
- includerea în ofertă a noi destinaţii
- dezvoltarea afacerii , prin eforturi proprii, cu profesionalism
- formarea unei tradiţii a companiei care să scoată în evidenţă performanţele
1.4 Relaţii cu mediul extern
Studiul mediului extern şi anume al ofertei, cererii şi concurenţii oferă posibilitatea adapării unor strategii de marketing turistic în scopul evitării ameninţărilor şi a fructificării oportunităţilor ce rezultă din schimbările de mediu.
Oferta 
Agenţia de turism S.C Dream travel oferă şi vinde propriile pachete turistice. Activitatea agenţiei se bazează, în proporţie de 75%, pe vinderea pachetelor turistice şi 25% din venituri fiind aduse prin vânzarea de bilete de avion.
Cea mai mare parte a ofertei agenţiei se concentrează pe două sezoane:iarna şi vara, iar în restul anului firma realizează programe turistice axate pe turismul balnear, pe cel de agrement şi intensifică activitatea de ticketing. 
Departamentul de bilete de avion al agenţiei stă la dispoziţia clienţilor cu informaţii promte cu privire la orice rută interne, internaţională si legăturile posibile.
Departamentul de turism extern al firmei oferă programe turistice pentru turişti individuali şi grupuri organizate, pachete turistice incluzând zboruri operate pe curse chater în sezonul estival, tururi cu date fixe de plecare în ţările Europei, sejururi în tot timpul anului cu destinaţii exotice, rezervări de camere în hoteluri de 2, 3, 4, şi 5 stele la cele mai mai mici preţuri, transfer aeroport-hotel-aeroport. Pentru tineret, firma organizează: tabere, programe de weekend, trasee turistice, programe educative şi distractive. Astfel, pe plan intern firma are contracte încheiate cu hoteluri de 2, 3, şi 4 stele din staţiuni precum : Buşteni, Predeal, Poiana Braşov, Sinaia, Păltiniş, Cheia şi altele, pentru turismul montan. Pentru turismul balnear, firma oferă sejururi de 6, 9, 12, 18 şi 21 zile în hoteluri de 2, 3, şi 4 stele din următoarele saţiui: Băile Felix, Băile Herculane, Băile Gorova, Vatra Dornei, Călimăneşti, Căciulata, Olăneşti, Covasna, Slănic Moldova, Sângeroz Băi, Băile Tuşnad, Techirghiol, Moineasa. În ceea ce priveşte litoralul românesc agenţia are cea mai completă ofertă în sensul că ea cuprinde sejururi între 2 şi 21 de zile la orice hotel sau vilă din categoria 1-4 stele. Agenţia oferă circuite în toate zonele tării: Maramureş, Moldova, Transilvania, Muntenia sau programe pentru cele mai diverse gusturi. De asemenea, agenţia promovează agroturismul având o serie de contracte cu pensiuni agroturistice de pe valea Prahovei, a Oltului şi din zona Maramureşului. În sfera excursiilor şi a pelerinajelor intră programe în zona religioasă a Moldevei şi tradiţională a Oaşului. importante ale anului bisericesc agenţia oferă o serie de programe cu caracter religios. Pe plan extern agenţia organizează: croaziere pe Nil, pe Rin; circuite ce se includ unui ansamblu numit Europa Culturală, conţinând toate capitalele mari ale Europei (Viena, Paris, Lisabona, Roma, Berna ) precum şi oraşele de interes istoric şi cultural, dar de dimensiuni mai mici. Agenţia are o paletă variată de produse ce se adresează turiştilor individuali: schi în Austria (Innsbruck, Zllertal); Cehia cu sejruri de 9-12 zile cu cazare în hoteluri de 3 şi 4 stele; sejruri cu destinaţii cele mai diverse (Malta, Egipt, Grecia, Turcia, Tunisia, Cipru)


Fisiere în arhivă (1):

  • Managementul Turismului - SC Dream Travel SRL.doc

Imagini din acest proiect

Ne pare rau, pe moment serviciile de acces la documente sunt suspendate.


Hopa sus!