Manastirile din Nordul Moldovei - Rolul Lor in Dezvoltarea Turismului Cultural Istoric din Romania

Cuprins proiect Cum descarc?

- Introducere 
- Bucovina 
-Principalele forme de turism din Bucovina 
- Piatra-Neamt 
- Botosani 
- Concluzie 
- Bibliografie


Extras din proiect Cum descarc?

Introducere
Am ales ca tema pentru acest proiect "Manastirile din Nordul Moldovei" pentru a evidentia bogatiile pe care Romania le detine si care merita vazute pentru a ramane cu o amintire foarte frumoasa legata de nordul tarii noastre.
Principala idee a acestei lucrari este aceea de a arata punctele turistice interesante din nordul Moldovei.
In aceasta lucrare vreau sa studiez dezvoltarea turismului cultural-istoric si sa arat de ce acesta este in crestere si cui i se datoreaza acest lucru.
In paginile ce urmeaza voi prezenta obiectivele turistice din nordul tarii noastre si mai exact manastirile, pentru care turistii sunt tot mai interesati sa le viziteze si sa vada frumusetea lor, de cand sunt construite, cum sunt pictate, de catre cine si multe alte lucruri pe care turistul este incantat sa le descopere.
Manastirile din Nordul Modovei - rolul lor in dezvoltarea turismului cultural-istoric din Romania
Nordul Moldovei este unul din cele mai bogate teritorii din tara in monumente istorice si culturale de prima mana. Aici intalnim faimoasele biserici din Bucovina aflate in patrimoniul universal UNESCO, zona Neamt cu salba de manastiri, biserici si schituri cu farmec si spiritualitate deosebita. Orasele moldave: Iasi, Piatra Neamt, Botosani, Suceava, Falticeni, Radauti, Dorohoi, Harlau, Campulung pline de istorie si cultura. Toate aceste elemente antropice se impletesc armonios cu bogatia naturii atat de darnica pe aceste meleaguri.
In nordul Moldovei se gasesc locuri valoroase pentru istoria tarii. In localitatile de aici s-au pastrat aproape toate tipurile de obiective turistice: cetati antice si medievale, manastiri vechi, parcuri si landsafturi interesante.
Geografic "Nordul Moldovei" este o regiune compusa din cele mai nordice judete din estul Romaniei, anume Botosani si Suceava. Pentru aceasta prezentare cu scop turistic am adaugat si judetele Iasi si Neamt care intregesc acesta minunata parte a Romamiei. Caracteristic zonei e relieful variat compus din Lunca Prutului si Campia Jijiei usor valurite la est, cu altitudini ce se incadreaza intre 100 si 500m, lunca Siretului si Podisul Sucevei in partea centrala si o buna parte din muntii ce compun grupa de nord a Carpatiilor Orientali, cu altitudini cuprinse intre 800 si 2000m, in partea de vest a regiunii. In sud dupa valea Bahluiului relieful se inalta din nou in dealurile Barnova, Miroslava ce compun Podisul inalt al Barladului.
Administrativ zona este compusa din judetele: Botosani, Suceava, Iasi si Neamt, despartite de raul Siret. Datorita relativei marginalizari geografice si economice, aceasta regiune a reusit sa-si pastreze cel mai bine valorile folclorice si culturale, neatinse inca de mana tehnologizarii si a globalizarii. Istoria cand glorioasa cand dramatica a lasat urme adanci pe aceste plaiuri. Locurile sunt pline de legende si istorie, cuprinzand valoroase santiere arheologice din neolitic, cetati dacice si medievale, biserici, manastiri (de valoare mondiala), schituri, case memoriale, muzee, parcuri si gradini, se alatura celor mai reprezentative frumuseti naturale: Muntele Ceahlau - cel mai vizitat si mai iubit munte din Moldova, considerat muntele sfant al tuturor romanilor, vatra de credinta si legende inca de pe vremea dacilor si a romanilor, un adevarat turn de veghe care domina autoritar imprejurimile la sute de kilometri. Muntele Rarau cu impresionantele sale Pietrele Doamnei, Piatra Soimului, Popii Raraului, cu cel mai vechi codru din Europa - Codrul Secular Slatioara (vechi de mai bine de 500 ani); Masivul Giumalau care de pe cupola sa la1857m, ofera un fascinant tur de orizont spre toate zarile; Codru Secular Giumalau; Obcinele Bucovinei cu plaiuri domoale pline de legende si mistere; muntii vulcanici ai Calimanului ce ating in varful Pietrosul 2100m alt. sunt cei mai inalti munti vulcanici din tara; Muntii Rodnei cu piscuri crenelate, cu adanci caldari glaciare ce ascund lacuri cristaline, cu intinse si falnice paduri, sunt cei mai semeti si mai inalti din partea de nord a Romaniei, atingand altitudinea de 2303m in vf. Pietrosul si 2279m in varful Ineu; Muntii Hasmas cu binecunoscutele si inegalabile ca spectaculozitate si frumusete Cheile Bicazului si pitorescul si misteriosul Lacu Rosu; Suhardul, Tibau, Stanisoarei si Bistritei completeaza cu frumusetile lor aceasta arie montana; Luncile Prutului si a Siretului, Spectaculoasa vale a Bistritei cu Cheile Zugreni; "lacul cu nuferi" de la Ipotesti, dealul Repedea


Fisiere in arhiva (1):

  • Manastirile din Nordul Moldovei - Rolul Lor in Dezvoltarea Turismului Cultural Istoric din Romania.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!