Marketingul Turismului

Extras din proiect Cum descarc?

I. Potential turistic al destinatiei
Castele, dealuri inverzite, gazde primitoare, bere neagra si pub-uri galagioase. Irlanda este perfecta pentru turisti, mai ales pentru drumeti. Este mult mai accesibila decat alte tari din Europa si are o alura aproape mistica, verde si linistita. Irlanda are foarte multe de oferit, fie ca este vorba de agitatia din capitala Dublin fi de zona agricola verde si linistita. Ce trebuie vazut: vreti sa stiti cum arata Irlanda acum 500 de ani? Vizitati Newgrange una din cele mai vechi structuri din lume care dateaza din epoca de piatra. Tumulul a fost construit intre anii 3300-2900 I Hr si este cu peste 500 de anu mai vechi decat piramida lui Keops. 
Data fiind vecinatatea Irlandei cu Marea Britanie si relativa lor izolare de continentul european, nu este deplasata presupunerea potrivit careia s-ar fi putut realiza intre cele doua o uniune politica stransa. Ambele insule au fost ocupate de celti inainte de anul 300 i.Hr., devenind mai tarziu tinta unor atacuri devastatoare ale vikingilor, in secolele VIII si XIX. 
Cu toate acestea, patrimoniul lor istoric nu a ramas similar, deoarece romanii au cucerit Marea Britanie in anul 55 i.Hr., insa nu au ajuns niciodata in Irlanda, Anglia parandu-li-se si asa destul de ploioasa. Tara Galilor si Scotia, asemenea Irlandei, au ramas in mare parte celtice, insa evenimentul politic decisiv care a determinat Anglia sa se separe de vecinii sai, a fost invazia francezilor normanzi din 1066. Combinatia mai sofisticata anglo-normanda a cucerit Dublinul in 1169, iar puterea engleza s-a consolidat mai tarziu, sub domnia lui Henric al VIII-lea si a Elisabetei I. Despartirea lui Henric de Roma a lasat Anglia in mare parte protestanta, in timp ce Irlanda a ramas catolica. Potopul mortii si distrugerii lasat in urma de Oliver Cromwell in Irlanda in timpul razboiului civil englez a pus capat relatiilor acceptabile dintre cele doua tari.
NewGrange
Colina mormant din irlanda este cu siguranta unul dintre cele mai impresionante monumente preistorice din lume. Construita intre anii 3300 i.hr – 2900 i.hr. este cea mai veche constructie din lume fiind ridicata inaintea Stonehenge-ului si a marii piramide din giza.
Newgrange este impresionant, seamana cu un deal de forma circulara cu un diametru de 76 de metri si o inaltime de 12 metri.un lung tunel subteran duce la camera funerara care este acoperita cu o cupola formata din lespezi mari de piatra.
Intrarea este marcata de un bloc mare de piatra pe care sunt scultate motive in forma de spiral ace apartin artei megalitice.


Fisiere în arhivă (1):

  • Marketingul Turismului.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!