Muntenegru

Cuprins proiect Cum descarc?

1. Introducere
2. Natura 
3. Istoria
4. Economia
5. Cultura
6. Turism
7. Mediul politic
8. Calculul indicatorilor turistici 
9. Concluzii
10. Bibliografia


Extras din proiect Cum descarc?

Introducere
Muntenegru este unul dintre cele mai vechi state europene. Poate ca numele sau, Muntenegru - cum pare in majoritatea limbilor lumii, va truc de gandire in care este o tara din America de Sud. Dar daca te uiti in jur harta Europei, o va descoperi ca Europa cu intreaga sa pieilor nationale, culturale, si istoric - diversitatea geografica un mic, dar in multe feluri speciale si atractive de stat in ea. 
Muntenegru este o Europa de Sud si o tara mediteraneana. Este unul dintre statele europene cel mai sudic si se confrunta cu partea de sud a Marii Adriatice. Despre 500 km de la Roma, 1.500 km de la Paris si Berlin, si aproximativ 2.000 km vest de Moscova, Muntenegru se afla pe Peninsula Balcanica in inima Europei. 
Acesta se intinde intre 41 ? 51 'i 43 ? 30' din latimea nord geografic, si intre 18 ? 26 'i 20 ? 21' de lungime geografice est. Punctul cel mai sudic este situat in gura raului Bojana in Marea Adriatica, iar punctul cel mai de nord se gaseste adanc in partea continentala, nu departe de intersectia celor trei frontiere intre Bosnia, Serbia si Muntenegru. Chiar daca distanta dintre aceste doua puncte este de numai 190 km, intre climatul mediteranean din sud si varfuri de munte din nord crude ca, daca exista o lume intreaga. Din acest motiv Muntenegru este numit un teren de 6 continente. Geografica si diversitatea climatice si pozitia sa geografica face Muntenegru, o destinatie, care va va oferi o baie de dimineata in apele Marii Mediterane si dupa-amiaza de schi precum cea din Alpi. 
Ca o tara balcanica Muntenegru se afla la intersectia dintre Europa si Asia. Daca adaugam faptul ca pe de 290 km de coasta din Muntenegru, peste Marea Adriatica si Marea Mediterana, iese pe ocean lume, apoi o are de a vorbi despre ea ca de o tara extrem de important pentru aceasta parte a Europei. Stiind acest lucru, nu este ciudat faptul ca numeroase civilizatii au fost intocmite atat campii fertile si zona de coasta din Muntenegru. Fiecare dintre ele au lasat amprenta de existenta a acestora. Pe un teritoriu mic, veti intalni colonade apeducte si a civilizatiilor antice, minarete si statiuni turca, ramane de Imperiul Otoman, arhitectura medievala crestine si pictura pe de o parte, si arhitectura moderna urbane cu care Muntenegru intra in secolul XXI, pe cealalta parte. Chiar daca mici, cu doar 411 km de frontierele de stat, Muntenegru se deschide spre Serbia, Bosnia si Hertegovina, Albania si Croatia, vecinii lor de carte funciara, in timp ce prin marea sa teritoriala impartaseste existentei sale, cu toate acele state care au coastele. 
Marilor, ca drumurile de legatura intre state si persoane, au fost intotdeauna de mare importanta. Muntenegru, din momentul cand a luat libertatea in Sea World a stiut sa ia avantajele de la Marea Adriatica. De la Congresul de la Berlin la sfarsitul secolului al XIX-lea, Muntenegru a flotei sale si marinari care au continuat traditia vamale celebrul maritim Boka. Astazi, pentru Muntenegru, iesire de pe mare este cea mai importanta parte a politicii sale strategice pentru dezvoltarea turismului. Ce-a dat in sud Marea Adriatica avand naturii si a climatului, Muntenegru astazi rafineaza cu o oferta turistica excelenta, asa ca nu este de mirare de ce, intr-un timp scurt a ajuns la partea de sus pe lista tarilor care atinge (procent intelept) cel mai mare avans a numarului de turisti care-l viziteze pe an. 
Muntenegru se intinde pe numai 13.812 km2, si detine, de asemenea, 4.800 km2 din suprafata Marii Adriatice. In Europa, singurele tari care sunt mai mici decat Muntenegru sunt: Andora, Liechtenstein, Luxemburg, Vatican, Monaco si San Marino. Dar, daca te uiti diversitatea de geografie sale, si amintiti-va indelungata si bogata istorie, judetul nostru va aparea la tine, ca unul dintre cele mai mari. Sale 650.000 de cetateni, si o duzina de culturi care construiesc impreuna o imagine de Muntenegru ca o tara multietnica si multiculturala, poate cea mai mare comoara sa, care va capta atentia.


Fisiere in arhiva (1):

  • Muntenegru.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!