Piata Turismului in Spania

Extras din proiect Cum descarc?

Introducere
Turismul si importanta strategica a acestuia in cadrul economiei europene au fost recunoscute de toate institutiile europene in declaratii atat formale cat si informale care consolideaza rolul acestuia, transmitand mesajul in randul tuturor partilor interesate si dand un impuls puternic acestui sector. Importanta turismului nu tine doar de consideratii economice, ci si de relevanta sa sociala in cadrul construirii Europei cetatenilor. Chiar si recunoscand acest impuls, mai raman multe de facut pentru ca turismul sa ajunga sa detina un rol-cheie in politica europeana, atat in prezent cat si in viitor.
Turismul reprezinta intr-adevar una dintre activitatile economice cu cel mai semnificativ potential pentru a genera crestere si locuri de munca in UE. In acceptiune restransa, turismul contribuie in prezent cu aproximativ 4% la BIP-ul UE, variind intre 2% intr-o serie de noi state membre si 12% in Malta. Contributia indirecta a turismului la PIB este mult mai mare, acesta generand indirect mai mult de 10% din PIB-ul UE si asigurand aproximativ 12% din locurile de munca.
Turismul, la fel ca si alte activitati economice, se desfasoara in interiorul unui mediu modelat de o multitudine de forte. Cererea si mai ales oferta de turism international, adica localizarea celor doua capete ale unui flux turistic international sunt influentate de actiunile si politicile guvernamentale. Chiar si cele mai atractive destinatii nu au valoare de piata decat in conditiile existentei unui cadru legal de organizare si functionare a industriei turistice nationale, precum si a conditiilor adecvate cererii turistice externe.
Cap I. Turismul in Europa
1. Evolutia turismului europen si tendintele actuale 
Evolutia, turismului european se caracterizeaza, printr-o tendinta de crestere datorita influentei factorilor economici, demografici, politici, sociali. Turismul european are, in aceasta situatie, cea mai importanta crestere datorita dorintei oamenilor de a vizita alte tari, de a cunoaste alte civilizatii, obiceiuri dar si datorita progresului tehnic inregistrat in domeniul transporturilor, progres care permite calatorii mai rapide si mai confortabile pe distante din ce in ce mai lungi. 
Evolutia turismului european se poate aprecia prin actiunea a doi indicatori: sosirile/plecarile de turisti si incasarile/cheltuielile din turismul european. 
Turismul european se afla sub cele mai bune auspicii. In 2005, 458 de milioane de turisti (indiferent de origine), au vizitat batranul continent, ceea ce reprezinta nu mai putin de 54,4 % din totalul vizitelor la scara mondiala. 
Orice turist poate spune ca, in Europa, gasesti intotdeauna motive de a-ti prelungi calatoria la nesfarsit. Lucru valabil mai ales in cazul europenilor, care au rezervat 80 % din noptile de cazare de peste vara. Nimic nou, de altfel: in 2006, aproximativ 88% din noptile disponibile in unitatile de cazare colectiva au fost rezervate de turistii din Uniunea Europeana. 
Dintre europenii cu chef de plimbare, germanii si britanicii sunt, incontestabil, campioni ai migratiilor estivale, indiferent ca este vorba de sejururi in cadrul sau in afara Uniunii. 
Tabel 1. Principalele destinatii ale Europei in 2005
Rang Tara Sosiri (mil) Rang Incasari
(mld $)
1 FRANTA 76,0 3 42,3
2 SPANIA 55,6 2 47,9
3 ITALIA 36,5 4 35,4
4 GERMANIA 21,5 7 29,2
5 TURCIA 20,3 8 18,
6 AUSTRIA 20,0 9 15,5
Sursa: http://www.unwto.org
In 2007, numarul turistilor la nivel mondial a fost de 903 milioane de persoane, in crestere cu 6,6% fata de anul 2006, peste asteptari. In ciuda actualei crize financiare, OMT mentine previziunile pe termen lung, estimand o crestere a numarului de turisti, la 1,6 miliarde de persoane, in 2020.
In primele opt luni ale anului 2008 , s-a inregistrat o crestere medie de 3,7%, potrivit OMT.
Estimarile Organizatiei Mondiale a Turismului prevad ca, in perspectiva anilor 2020 turismul se va caracteriza prin:
o 1,56 mld. sosiri turisti internationali, dintre care 1,2 miliarde vor fi intra-regionale si 0,4 miliarde vor fi interregionale;
o totalul sosirilor de turisti pe regiuni arata ca, in 2020, primele 3 regiuni vor fi Europa (717 milioane turisti), Asia de Est si Pacific (397 milioane) si Americile (282 milioane), urmate de Africa, Orientul Mijlociu si Asia de Sud;
o 2.000 miliarde USD incasari;
o peste 253 milioane locuri de munca, ceea ce reprezinta 9,0 % din totalul locurilor de munca;
o 10,9 % din totalul investitiilor de capital.


Fisiere in arhiva (1):

  • Piata Turismului in Spania.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:



* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!