Piața turistică a Austriei

Proiect
9/10 (1 vot)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 62 în total
Cuvinte : 20320
Mărime: 183.40KB (arhivat)
Publicat de: Florin Cucu
Puncte necesare: 10

Cuprins

  1. CAPITOLUL I: ELEMENTE DE CADRU GENERAL 3
  2. CAPITOLUL II: ISTORIA TARII 8
  3. CAPITOLUL III: SITUATIA ECONOMICA 16
  4. CAPITOLUL IV: POPULATIA SI DEMOGRAFIA 22
  5. CAPITOLUL V: MEDIUL POLITIC 24
  6. CAPITOLUL VI: MEDIUL CULTURAL 26
  7. CAPITOLUL VII: MEDIUL NATURAL 29
  8. CAPITOLUL VIII: RESURSE TURISTICE ANTROPICE 33
  9. CAPITOLUL IX: BAZA TEHNICO-MATERIALA 45
  10. CAPITOLUL X: ACTIVITATEA TURISTICA 51
  11. CAPITOLUL XI: ORGANIZAREA ACTIVITATII DE TURISM 54
  12. CAPITOLUL XII: RELATIILE TURISTICE ALE AUSTRIEI CU ROMANIA 62

Extras din proiect

CAP I: ELEMENTE DE CADRU GENERAL

Austria sau in germană: Republik Österreich, este o ţară fără ieşire la mare cu aproximativ 8.3 milioane de oameni situata în Europa Centrală.

Şeful statului este preşedintele, care este ales la fiecare 6 ani prin votul poporului. Preşedintele desemnează cancelarul, în mod normal liderul celui mai mare partid din parlament din urma alegerilor. Parlamentul austriac este format din două camere, Bundesrat (consiliul federal), ce consistă în 64 de reprezentanţi ai statelor, în funcţie de populaţie, şi Nationalrat (consiliul naţional), care are 183 membri aleşi prin vot direct. Dar cea mia mare putere in stat o are cancelarul, aceasta poziti fiind ocupata actual de cancelarul federal Wolfgang Schüssel.

Teritoriul Austriei are 83,872 kilometri pătraţi şi este influenţată de o climă temperat-aplina Terenul din Austria este unul muntos din cauza prezenţei Alpilor; numai 32% din teritoriul ţării este sub 500 de metri (1640 m), iar cel mai înalt punct este de 3797 metri, cu o altitudine medie de 910 m. In general lanturile majore de munti merg intr-o directie de est-vest si sunt separate unele de altele prin vai inguste. Lanturile muntoase din nord sunt Alpii Tirolului de Nord si Alpii Salzburgului.Printre cele centrale se numara Mtii.Hoche Tauern,care au cel mai inalt varf din tara Grossglockner (3.797 m.) unde se afla si ghetarul Pasterze unul din cei mari din Europa.In sud se afla Alpii Otzal.Zillertaler ,Alpii Carnic si Mtii.Karawanken.Dintre trecatorile cele mai importante sunt Brenner si Semmering

Suprafata ocupata de campii este f.mica.Campia este doar in zona Vienei,numita Bazinul Dunarii.Principalul curs de apa este Dunarea care intra in Austria la Passau,apoi trece prin Linz,Viena la Bratislava pe granita slovaca.Afluentii austriaci ai Dunarii sunt Inn,Traun Enns si Ybbs.In sud,rauri importante sunt Mur si Murz.Sistemul hidrografic al acestei tari include numeroase lacuri,printre care si Bodensee,formand granita de vest cu Liechtenstein si Elvetia si Lacul Neusiedler in Burgenland aproape de Ungaria.Acest la c este situat la 115 m. altitudine(cel mai jos).

Este situata în Europa Centrală. Se învecinează cu Germania şi Republica Cehă în nord, Slovacia şi Ungaria la est, Slovenia şi Italia în sud, şi Elveţia şi Liechtenstein la vest.

Austria are o populatie de aproximativ 8.3 milioane de oameni.

Austriecii sunt un popor germanic, dar in Austria locuiesc si alte etnii: croati, unguri, sloveni, cehi si, in numar mic, italieni, sarbi si chiar romani. O treime din locuitori traieste in cinci mari orase: Viena, Graz, Linz, Salzburg si Innsbruck, iar o cincime la Viena. Un flux de refugiati dupa Cel de-al Doilea Razboi Mondial le-a crescut numarul.67% din populatie locuieste la sate,iar un sfert din populatie locuieste in marile orase:Viena, Linz ,Salzburg, Graz, Innsbruck

Viena este capitala Austriei. Oraşul este situat în extremitatea răsăriteană a acestei republici federale, în landul (regiunea autonomă) Viena, şi este traversată de Dunăre. Regiunea autonomă Viena este, cu cei aproape două milioane de locuitori ai săi, ce reprezintă un sfert din populaţia totală a Austriei, al zecelea oraş ca mărime din cadrul Uniunii Europene.

Populat de 1,68 milioane de locuitori, Viena este un important centru politic internaţional (datorită neutralităţii postbelice a Austriei şi situării în partea centrală a Europei), unde îşi au sediul organizaţii de primă mărime, ca: Organizaţia Naţiunilor Unite(ONU), Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol şi alte diverse agenţii, între care: Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică. Această agenţie îşi are sediul, alături de cel al ONU, într-unul dintre complexele aşa-numitului centru UNO-city, aproape de Dunăre. Oraşul a fost secole de-a rândul capitală imperială şi reşedinţă a familiei regale de Habsburg, ceea ce a dus la dezvoltarea sa ca unul dintre cele mai importante centre culturale şi politice ale Europei. Cotat fiind drept al patrulea oraş pe plan mondial, cu o populaţie pe atunci de două milioane de locuitori, Viena era depăşită doar de Londra, New York şi Paris. La sfârşitul primului război mondial capitala Austriei a pierdut un sfert din populaţia sa. La propunerea Republicii Austria, centrul vechi al oraşului Viena precum şi castelul Schönbrunn, mărturii vii ale domniei familiei imperiale de Habsburg, au fost trecute de UNESCO pe lista monumentelor patrimoniului mondial.

Dezvoltarea sa ca unul dintre cele mai mari şi importante oraşe ale Europei Centrale, Viena o datorează, între altele, poziţiei sale geografice favorabile. Oraşul se află între culmile nord-vestice ale Alpilor, în zona bazinelor vieneze. Oraşul istoric a fost ridicat numai în partea de sud a Dunării, astăzi însă el se întinde pe ambele maluri. Viena a luat naştere la intersecţia dintre direcţia vest-est (Dunărea) cu cea din nord-sud. Dunărea formează aici mai multe braţe, care cuprind numeroase insule fluviale.

După căderea Cortinei de fier în 1989 s-au reluat relaţiile economice şi de tranzit dintre ţările din nordul şi cele din estul Austriei. Apropierea geografică de „blocul de est” de odinioară s-a făcut din nou remarcată. Viena se află la o distanţă de doar 60 km de capitala Slovaciei, Bratislava, ceea ce este un caz unic în Europa (făcând abstracţie de cazul Vatican-Roma). Începând cu 21 decembrie 2007, odată cu extinderea spaţiului Schengen ce a vizat printre altele şi ţările învecinate Austriei Cehia, Slovacia şi Ungaria, graniţele Austriei au devenit libere, permiţând pentru prima dată din 1918 să fie trecute oricând şi pe oriunde fără control.

Viena este datorită suprafeţei sale de numai 414,65 km² cel mai mic land al Austriei şi totodată singurul land care nu se învecinează pe nici una din graniţele sale cu o altă ţară. Întrucât este regiune autonomă, cu statut special, în cadrul republicii federale din care face parte, Viena dispune de suprafeţe construite şi de o infrastructură mult extinse în raport cu suprafaţa sa. 11,3% din suprafaţă este alocată construcţiilor, 11,1% reprezintă suprafaţa ocupată de reţelele de circulaţie, altele decât cele pe şine, care acoperă la rândul lor 2,2% din suprafaţa totală a landului.

Preview document

Piața turistică a Austriei - Pagina 1
Piața turistică a Austriei - Pagina 2
Piața turistică a Austriei - Pagina 3
Piața turistică a Austriei - Pagina 4
Piața turistică a Austriei - Pagina 5
Piața turistică a Austriei - Pagina 6
Piața turistică a Austriei - Pagina 7
Piața turistică a Austriei - Pagina 8
Piața turistică a Austriei - Pagina 9
Piața turistică a Austriei - Pagina 10
Piața turistică a Austriei - Pagina 11
Piața turistică a Austriei - Pagina 12
Piața turistică a Austriei - Pagina 13
Piața turistică a Austriei - Pagina 14
Piața turistică a Austriei - Pagina 15
Piața turistică a Austriei - Pagina 16
Piața turistică a Austriei - Pagina 17
Piața turistică a Austriei - Pagina 18
Piața turistică a Austriei - Pagina 19
Piața turistică a Austriei - Pagina 20
Piața turistică a Austriei - Pagina 21
Piața turistică a Austriei - Pagina 22
Piața turistică a Austriei - Pagina 23
Piața turistică a Austriei - Pagina 24
Piața turistică a Austriei - Pagina 25
Piața turistică a Austriei - Pagina 26
Piața turistică a Austriei - Pagina 27
Piața turistică a Austriei - Pagina 28
Piața turistică a Austriei - Pagina 29
Piața turistică a Austriei - Pagina 30
Piața turistică a Austriei - Pagina 31
Piața turistică a Austriei - Pagina 32
Piața turistică a Austriei - Pagina 33
Piața turistică a Austriei - Pagina 34
Piața turistică a Austriei - Pagina 35
Piața turistică a Austriei - Pagina 36
Piața turistică a Austriei - Pagina 37
Piața turistică a Austriei - Pagina 38
Piața turistică a Austriei - Pagina 39
Piața turistică a Austriei - Pagina 40
Piața turistică a Austriei - Pagina 41
Piața turistică a Austriei - Pagina 42
Piața turistică a Austriei - Pagina 43
Piața turistică a Austriei - Pagina 44
Piața turistică a Austriei - Pagina 45
Piața turistică a Austriei - Pagina 46
Piața turistică a Austriei - Pagina 47
Piața turistică a Austriei - Pagina 48
Piața turistică a Austriei - Pagina 49
Piața turistică a Austriei - Pagina 50
Piața turistică a Austriei - Pagina 51
Piața turistică a Austriei - Pagina 52
Piața turistică a Austriei - Pagina 53
Piața turistică a Austriei - Pagina 54
Piața turistică a Austriei - Pagina 55
Piața turistică a Austriei - Pagina 56
Piața turistică a Austriei - Pagina 57
Piața turistică a Austriei - Pagina 58
Piața turistică a Austriei - Pagina 59
Piața turistică a Austriei - Pagina 60
Piața turistică a Austriei - Pagina 61
Piața turistică a Austriei - Pagina 62

Conținut arhivă zip

  • Piata Turistica a Austriei.doc

Alții au mai descărcat și

Analiza Serviciilor Turistice din Județul Brașov

Introducere Turismul este la ora actuală, un domeniu de activitate diferit, o componentă de dimensiuni considerabile a pieței economice și...

Posibilități și resurse de punere în valoare a potențialului turistic din Valea Prahovei

Introducere Turismul reprezintă o activitate permanentă a omului modern, având implicații pe multiple planuri, de la cel economic la cel politic,...

Viena - prezentare generală

Viena 1.Prezentare generala Introducere Viena (sau Wien,ca sa-i spunem pe numele sau austriac),un sipet plin de comori hasburgice si arhitectura...

Locul Turismului în Economia Austriei

Locul turismului in economia Austria Cap. 1 Prezentare generala 1.1 Asezare geografica -Austria este situata in Europa Centrala, invecinandu-se...

Piața turistică a Olandei

INTRODUCERE. Olanda, o ţară surprinzătoare, cu un un peisaj tipic şi nenumărate atracţii a fost de-a lungul timpului subiectul multor picturi şi...

Analiză Comparativă a Turismului Rural din Regiunea de Est și Regiunea de Vest a Austriei

1. Analiza componentelor spaţiului geografic a. Aşezare geografică Austria (în germană Österreich), oficial Republica Austria, este o ţară fără...

Turismul rural în comuna Bran

Turismul rural, ecologic si cultural în comuna Bran Pe baza experienteiternationale si a practicilor întâlnite în ultimii ani, în România sunt...

Piața turistică a Austriei

I. Localizare. Delimitări. caracteristici Nume oficial: Republica Austria Situare: Europa Centrală Vecini: Germania şi Republica Cehă în N,...

Te-ar putea interesa și

Studiu Comparativ privind Dezvoltarea Destinațiilor Turistice Sinaia vs Salzburg

Iulie 2011 INTRODUCERE "Natura este o prezenţă însufleţită. Ea se contopeşte cu viaţa individului, face parte din fiinţa lui, participă la...

Turism internațional - Austria

Introducere In acest proiect vom prezenta doua regiuni turistice si anume : Franta si respectiv Austria. Prezentare generala a Frantei Franta...

Marketingul destinației turistice intarnationale - Austria

Cap I. Prezentarea generală a Austriei 1.1 Localizare Situată în centrul Europei, având ca vecini opt ţări, turistice la rândul lor, Austria a...

Turismul Balnear - Covasna

Statiunea Covasna si imprejurimile sale reprezinta un produs turistic complex, competitiv pe piata turistica interna si externa. Statiune...

Turismul în Alpii Tirolezi

OBIECTIVE: 1. prezentarea unor informatii generale referitoare la pozitia geografica a Alpilor Tirolezi si rolul acestora in turismul national si...

Franța și Austria

In acest proiect vom prezenta doua regiuni turistice si anume : Franta si respectiv Austria. Prezentare generala a Frantei Franta este cea mai...

Descoperă farmecul Austriei

CAPITOL I. DESCRIEREA TARII IN CARE SE DESFASOARA PROGRAMUL TURISTIC 1.1 ASEZARE - Austria este situata in Europa Centrala, invecinandu-se cu...

Piața turistică a Austriei

I. Cadru general Denumirea oficială: Republica Austria Poziţia geografică: situată în Europa Centrală, învecinată la nord de Germania şi...

Ai nevoie de altceva?