Piata Turistica si Relatiile de Colaborare cu Noua Zeelanda

Extras din proiect Cum descarc?

Cap 1. Prezentarea generala a Noii Zeelande
1.1. Pozitia geografica si vecini
Noua Zeelanda este o tara formata din doua insule mari si multe insule mici in sud-vestul Oceanului Pacific. Printre natiunile Pacificului de Sud, Noua Zeelanda are cea mai mare si aproape cea mai industrializata economie si este numai a doua dupa Papua Noua Guinee ca populatie. Noua Zeelanda este notabila pentru izolarea ei, fiind separata de Australia la Nord-Vest de Marea Tasmaniei cam 2000 km distanta. Cei mai apropiati vecini sunt Noua Caledonie, Fiji si Tonga.
1.2. Cai de acces
Pentru a ajunge in Noua Zeelanda sunt disponibile doar doua mijloace de transport. Fie ca alegeti companiile aeriene, fie ca veniti pe apa, iata cateva dintre punctele importante de legatura cu lumea exterioara.
Portul din Auckland este unul dintre cele mai mari porturi din tara,deservind atat transporturilor de marfa cat si pentru pasageri.
Portul din Onehunga este un port mai mica flat in vecinatatea orasului Onehunga.
Portul Wiri unde se face legatura dintre calea maritime si cea feroviara care duce in interiorul tarii.
Cand vorbim despre aeroporturi,cel mai important de aici este cel din Auckland. Multi vizitatori straini cat si din tara trec zilnic prin punctele de imbarcare din acest aeroport.
Aeroportul din Wellington este o poarta de access spre capitala si a fost votat ca fiind cel mai bun aeroport in anul 2011. De aici, la fiecare zece minute exista cate un autobuz care face legatura intre aeroport si caile feroviare. 
1.3. Istoria formarii Noii Zeelande
Noua Zeelanda este una dintre cele mai noi populatii formate. Polinezienii stabiliti aici au ajuns in ale lor waka intre secolul al XIII-lea si secolul al XV-lea, formand populatia si cultura indigena Maori. Locuitorii Insulelor Chatham se stabilesc in sud-estul Noii Zeelande formand categoria de populatie Maoriori, dar inca se dezbate daca ei s-au mutat aici din alta parte a Noii Zeelande sau de altundeva din Polinezia. Majoritatea Noii Zeelande a fost divizata in teritorii tribale numite rohe toate resursele fiind controlate de iwi('trib'). In mod normal doua iwi nu controlau aceasi rohe. Maori au adaptat la alimentatia lor consumul resurselor marine, flora si fauna, vanatoarea marilor pasari moa (care in scurt timp au disparut), si a soarecelui Polinezian (Rattus exulans) a cartofului dulce (kumara; Ipomoea batatas), pe care ei le-au introdus in teritoriu.
Primii Europeni cunoscuti, care au ajuns in Noua Zeelanda, au fost condusi de Abel Janszoon Tasman, care a navigat in susul coastei de vest a insulelor de Sud si Nord in 1642. El a numit-o Staten Land crezand ca face parte din taramul Jacob Le Maire descoperit in 1616 pe coasta statului Chile. Staten Land apare pe primele harti ale lui Tasman, dar aceasta denumire a fost schimbata de catre cartografii olandezi (Dutch) in Nova Zeelandia dupa provincia neerlandeza Zeeland, la ceva timp dupa ce Hendrik Brouwer a demonstrat in 1643 ca teritoriul Americii de Sud este o insula. Latinescul Nova Zeelandia devine Nieuw Zeeland in neerlandeza.


Fisiere in arhiva (1):

  • Piata Turistica si Relatiile de Colaborare cu Noua Zeelanda.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!