Piața turistică și relațiile de colaborare cu Noua Zeelandă

Extras din proiect Cum descarc?

Cap 1. Prezentarea generala a Noii Zeelande
1.1. Pozitia geografica si vecini
Noua Zeelanda este o tara formata din doua insule mari si multe insule mici in sud-vestul Oceanului Pacific. Printre natiunile Pacificului de Sud, Noua Zeelanda are cea mai mare si aproape cea mai industrializata economie si este numai a doua dupã Papua Noua Guinee ca populatie. Noua Zeelanda este notabila pentru izolarea ei, fiind separata de Australia la Nord-Vest de Marea Tasmaniei cam 2000 km distanta. Cei mai apropiati vecini sunt Noua Caledonie, Fiji si Tonga.
1.2. Cai de acces
Pentru a ajunge in Noua Zeelanda sunt disponibile doar doua mijloace de transport. Fie ca alegeti companiile aeriene, fie ca veniti pe apa, iata cateva dintre punctele importante de legatura cu lumea exterioara.
Portul din Auckland este unul dintre cele mai mari porturi din tara,deservind atat transporturilor de marfa cat si pentru pasageri.
Portul din Onehunga este un port mai mica flat in vecinatatea orasului Onehunga.
Portul Wiri unde se face legatura dintre calea maritime si cea feroviara care duce in interiorul tarii.
Cand vorbim despre aeroporturi,cel mai important de aici este cel din Auckland. Multi vizitatori straini cat si din tara trec zilnic prin punctele de imbarcare din acest aeroport.
Aeroportul din Wellington este o poarta de access spre capitala si a fost votat ca fiind cel mai bun aeroport in anul 2011. De aici, la fiecare zece minute exista cate un autobuz care face legatura intre aeroport si caile feroviare. 
1.3. Istoria formarii Noii Zeelande
Noua Zeelanda este una dintre cele mai noi populații formate. Polinezienii stabiliți aici au ajuns in ale lor waka intre secolul al XIII-lea și secolul al XV-lea, formand populatia și cultura indigena Maori. Locuitorii Insulelor Chatham se stabilesc in sud-estul Noii Zeelande formand categoria de populație Maoriori, dar inca se dezbate daca ei s-au mutat aici din alta parte a Noii Zeelande sau de altundeva din Polinezia. Majoritatea Noii Zeelande a fost divizată în teritorii tribale numite rohe toate resursele fiind controlate de iwi('trib'). In mod normal două iwi nu controlau aceași rohe. Māori au adaptat la alimentația lor consumul resurselor marine, flora și fauna, vanatoarea marilor păsări moa (care în scurt timp au dispărut), si a soarecelui Polinezian (Rattus exulans) a cartofului dulce (kumara; Ipomoea batatas), pe care ei le-au introdus in teritoriu.
Primii Europeni cunoscuți, care au ajuns în Noua Zeelanda, au fost condusi de Abel Janszoon Tasman, care a navigat in susul coastei de vest a insulelor de Sud și Nord în 1642. El a numit-o Staten Land crezand ca face parte din taramul Jacob Le Maire descoperit in 1616 pe coasta statului Chile. Staten Land apare pe primele hărti ale lui Tasman, dar această denumire a fost schimbata de către cartografii olandezi (Dutch) în Nova Zeelandia după provincia neerlandeza Zeeland, la ceva timp dupa ce Hendrik Brouwer a demonstrat în 1643 că teritoriul Americii de Sud este o insula. Latinescul Nova Zeelandia devine Nieuw Zeeland in neerlandeza.


Fisiere în arhivă (1):

  • Piata Turistica si Relatiile de Colaborare cu Noua Zeelanda.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!