Plan de Afaceri - Escape Travel

Proiect
7.3/10 (3 voturi)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 10 în total
Cuvinte : 3256
Mărime: 28.99KB (arhivat)
Publicat de: Nicolaie Badea
Puncte necesare: 7
ase-turism

Extras din proiect

1. Sumar

Escape Travel este o agentie de turism specializata pe turism intern de aventura, care se distinge de agentiile standard prin viziunea diferita asupra vacantelor. Programele noastre sunt create pentru persoanele pasionate de sporturi extreme ca alpinism, ski extrem, lansari cu parasuta sau parapanta, sarituri cu coarda elastica, rafting, tiroliana, mountain- bike, drumetii montane, ski nautic, scufundari etc., practicate dupa toate standardele internationale.

Romania este cunoscuta pentru potentialul sau in activitati sportive extreme si turism de aventura, dar inca neexploatat indeajuns, acest lucru fiind premiza de la care porneste ideea afacerii noastre. Avand in vedere ca nu exista concurenta majora pe piata Romaniei, avem incredere in succesul proiectului nostru.

Clientii pot selecta combinatia de aventuri preferate si alege dintr-o gama flexibila de optiuni relative la locatie si timp. Aceasta poate fi oricand parte a unui pachet de calatorie individual, familial, de grup sau pentru personalul firmei, care sa mai includa si cazare, inchiriere auto sau alte servicii aditionale.

Initiatorii afacerii sunt Vasilescu Camelia, Vilcu Roxana si Zamfir Andreea, trei tinere studente ambitioase si cu spirit de aventura care vor sa-si transforme hobby-ul intr-o afacere.

Clientii vizati sunt tinerii doritori de adrenalina si senzatii tari, dar si toti cei care vor sa evadeze din monotonia vietii cotidiene.

Printre optiunile strategice se numara realizarea de contracte cu cluburi de sporturi extreme, agentii de ghizi, firme de transport. Ca strategii de marketing&publicitate avem in vedere realizarea de reclame in ziare si reviste de specialitate, realizarea unui site, inscrierea in diverse site-uri si portaluri pe internet, fluturasi impartiti pe strada si afise.

Pentru inceput numerarul necesar este de 4000 de euro, bani pe care ne propunem sa-i investim din resursele proprii.

Pe termen lung ne propunem dezvoltarea si extinderea afacerii prin internalizarea unor activitati cum ar fi : asigurarea transportului (achizitionarea de microbuze), dezvoltarea unei retele proprii de ghizi, infiintarea de cluburi sportive proprii.

2. Descrierea initiatorilor

Vasilescu Camelia

Spiritul inovator si flexibilitatea o vor ajuta în stabilirea contactului cu furnizorii. Tenacitatea si independenta vor fi un atu in incheierea contractelor avantajoase. Rigurozitatea si energia de care dispune ii vor usura realizarea vacantelor dupa profilul clientului. Este o persoana sociabila si atenta cu partenerii, asociatii si angajatii. Cunostiintele pe care le detine în acest domeniu îi vor usura munca si asigura contact direct si sigur cu majoritatea furnizorilor.

Creativitatea va fi solutia pentru satisfacerea clientilor fideli, pentru alungarea unei eventuale monotonii, prin organizarea unor excursii variate.

Vilcu Roxana

In demararea afacerii va fi nevoie de cercetarea pietei turistice in vederea stabilirii nevoilor de utilizare sau consum a produselor turistice, in acest scop fiind de mare ajutor spiritual de observatie si de cercetare; piata trebuie permanent cercetata si conform rezultatelor, adaptate ofertele astefl incat satisfacerea nevoilor sa se faca in conditii superioare. Este nevoie de spirit inovator si poate chiar de intuitie pentru a specula piata.

Cunostintele de programare o vor ajuta sa asigure o promovare intensa a agentiei pe internet si de asemenea facilitarea diverselor operatii intre agentie si clienti prin intermediul internetului.

Zamfir Andreea

Rezistenta la stres este obligatorie, fiindca va fi nevoita permanent sa comunice cu fiecare client în parte pentru a reusi sa stabileasca ce dorinte si necesitati au fiecare dintre acestia, tinand in accelasi timp legatura cu unitatile hoteliere, cabaniere, pensiuni cat si cu firmele de transport. De asemenea ii vor fi solicitate aptitudinile de comunicare si capacitatea de a face pe baza profilului clientului alegerea cea mai buna avand in vedere ofertele disponibile. Acest post ii confera o mare responsabilitate, aceea de a lua decizii majore cum ar fi rezilierea contractelor cu toti colaboratori care nu ofera conditii in conformitate cu cerintele clientilor. Dinamismul si spiritul inovator o vor ajuta sa-si indeplineasca indatorirea de a tine permanent la curent agentia cu schimbarile si tendintele din industria turismului, cat si la selectarea celor mai bune servicii, la cele mai bune preturi, pe care agentia este capabila sa le ofere.

Preview document

Plan de Afaceri - Escape Travel - Pagina 1
Plan de Afaceri - Escape Travel - Pagina 2
Plan de Afaceri - Escape Travel - Pagina 3
Plan de Afaceri - Escape Travel - Pagina 4
Plan de Afaceri - Escape Travel - Pagina 5
Plan de Afaceri - Escape Travel - Pagina 6
Plan de Afaceri - Escape Travel - Pagina 7
Plan de Afaceri - Escape Travel - Pagina 8
Plan de Afaceri - Escape Travel - Pagina 9
Plan de Afaceri - Escape Travel - Pagina 10

Conținut arhivă zip

  • Plan de Afaceri - Escape Travel.doc

Alții au mai descărcat și

Turismul rural în comuna Bran

Turismul rural, ecologic si cultural în comuna Bran Pe baza experienteiternationale si a practicilor întâlnite în ultimii ani, în România sunt...

Serviciile în Turism

Turismul reprezinta astazi, prin continutul si rolul sau, un domeniu distinct de activitate, o componenta de prima importanta a vietii economice...

Hotelurile Hilton

Hilton Hhonors Worldwide : Razboiul loialitatii Hotelurile Hilton privesc cele mai frecvente programe ale oaspetilor ca cel mai important...

Turism Rural

1.Itroducere in TRChiar dacă o definiţie a turismului rural ar putea părea ca fiind foarte simplă – acea formă de turism practicată în spaţiile...

Ai nevoie de altceva?