Politica Turistica a Greciei

Extras din proiect Cum descarc?

Nume scurt: Grecia. 
Nume oficial : Republica Elena
Nume scurt local: Ellas sau Ellada. 
Nume lung local: Elliniki Dhimokratia
Capitala: Atena.
Situarea: in Sud-estul Europei, invecinandu-se cu Marea Egee, Marea Ionica si Marea Mediterana intre Albania si Turcia.
Coordonate geografice: 39 00 N, 22 00 E.
Vecini: Albania(282 km), Macedonia(228 km), Bulgaria(494 km), Turcia(206 km), Marea Egee, Marea Mediterana, Marea Ionica.
Suprafata: 131 940 km .
Uscat: 130.800 km patrati.
Apa: 1.140 km patrati.
Granita terestra: 1.210 km.
Teritorii marine:
- platou continental: pana la 200 m adancime sau in 
limita de exploatare.
- mare teritoriala: 6 MN (mile navale);
Puncte extreme: 
- cea mai joasa altitudine: Marea Mediterana- 0m.
- cel mai inalt punct: Muntele Olimp 2.917m.
Populatia : 10.665.989 locuitori.
Densitatea populatiei : 82 loc./km.
Sarbatoarea nationala: 25 martie (aniversarea proclamarii independentei-1821).
Limbi vorbite: greaca moderna (limba oficiala), turca (vorbita de 1% din populatie), engleza (a doua limba predata in scoli), franceza (inteleasa de majoritatea populatiei).
Nationalitati: greci 98%, altele 2%.
Religii: ortodocsi greci 98%, musulmani 1,3%, altele 0,7%.
Moneda : 1 Drahme = 100 Leptae ( din 2001 - Euro ).
PIB : 149 000 mil. $
PIB/loc. : 13 900 $
Orase principale: Salonic, Patras, Iraklion, Larissa.
Porturi principale: Eleusis, Pireu, Thessaloniki, Megara, Volos.
Aeroport principal: Atena.
Forma de guvernamant: republica parlamentara; si-a obtinut independenta in 1821, cand a fost eliberata de sub influenta Imperiului Otoman; Constitutia a fost adoptata la 11 iunie 1975; drepturile de vot sunt universale si obligatorii de la 18 ani.
Diviziuni administrative: 51 de prefecture si o regiune autonoma (Muntele Athos).
1.1. Asezare geografica
Grecia este situata in Europa Mediteraneana intre Peninsula Balcanica si insulele din Marea Egee si Marea Mediterana, invecinandu-se cu Marea Egee, Marea Ionica si Marea Mediterana intre Albania si Turcia.
1.2. Mediul natural
1.2.1 Relieful
Grecia continentala are un tarm sinuos cu golfuri si peninsule; cu exceptia partii de vest a Macedoniei, nici un punct al tarii nu se afla la mai mult de 60 km de tarm. In apropierea tarmului sunt numeroase insule separate de continent prin canale. Relieful este predominant muntos (4/5 din teritoriu). Astfel, in partea continentala se afla muntii Rodopi (in nord, la granita cu Bulgaria), masivul Olimp (2917 m), muntii Pindului (2637 m) si muntii Peloponesului (2407 m). Insulele au si ele un relief accidentat (800-1000 m altitudine), in insula Creta trecand de 2400 m. Campiile ocupa suprafete mai mari doar in nordul tarii (Campia Thessaliei, Campia Macedoniei). Seismele sunt frecvente, iar activitatea vulcanica se face simtita in insula Thira/ Santorin.
1.2.2. Clima
Clima Greciei continentale variaza de la zonele litorale la cele montane. In muntii din vestul Greciei si din Pelopones ninge abundent iarna, ploua toamna si primavara iar vara este cald. In Macedonia si Tracia, ploile sunt mai egal distribuite pe parcursul anului, nordul Marii Egee moderand temperaturile din zonele litorale. In jurul Atenei, temperaturile sunt ridicate vara, iar iarna rareori scad sub zero grade si ploua mult. Primavara este un anotimp superb in Grecia. Campiile aride in cea mai mare parte a anului, se acopera cu un covor verde plin de flori. Vremea devine stabila abia la sfarsitul primaverii, zilele cu ploaie si vant fiind frecvente in martie si aprilie. Zilele calde de la inceputul lui iunie sunt pentru greci un semn ca pot face baie in mare. Toamna, in septembrie incheie majoritatea sarbatorilor rurale. Marea are temperatura cea mai ridicata. Multe sate de munte par pustii iarna, locuitorii sezonieri revenind la oras. La altitudini mari este multa zapada si se poate schia; in alte locuri ploua zile in sir. Precipitatiile, in general reduse (Atena, circa 400 mm/an), sunt mai bogate in NV.
1.2.3. Flora si fauna
Diverstatea fantastica a vegetatiei este determinata de mediteraneeana. Defrisarea padurilor pentru agricultura si exploatarea lemnului a creat un mozaic de campuri pline de flori si zone cu arbusti. Habitatul zonelor cu arbusti este de doua tipuri: machi-ul, cu arbusti densi si aromatici, si gariga, cu vegetatie mai joasa si mai putin deasa. Desi milioane de capre din tara distrug vegetatia, una din cele mai romantice privelisti ale Greciei este aceea a turmelor manate prin gradinile de maslini pline de vestigii istorice, ca in Sparta din Pelopones. Grecia are o diversitate extraordinara de flori. Aici cresc cel putin 6000 de specii. Bogatia florala se datoreaza in parte diversitatii habitatelor, de la zonele umede, campiile litorale pana la muntii acoperiti de zapada. Zonele litorale ale Pelopones-ului sunt poate cele mai bogate in flori salbatice. Una din atractiile botanice ale Greciei este marea varietate de orhidee salbatice. Toate au inflorescente cu forme ciudate, uneori colorate.


Fisiere in arhiva (1):

  • Politica Turistica a Greciei.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!