Politica Turistică din Danemarca

Cuprins proiect Cum descarc?

CAPITOLUL I - PREZENTARE GENERALĂ PAG. 3 
CAPITOLUL II - OFERTA TURISTICĂ PAG. 8
CAPITOLUL III - CIRCULAȚIA TURISTICĂ ÎN DANEMARCA PAG. 15
CAPITOLUL IV - ORGANIZAREA TURISMULUI ÎN DANEMARCA PAG. 18
CAPITOLUL V - CONȚINUTUL POLITICII TURISTICE A DANEMARCEI PAG. 21
CAPITOLUL VI - DANEMARCA: BRAND TURISTIC PAG. 23
CAPITOLUL VII - ANALIZA SWOT A TURISMULUI DIN DANEMARCA PAG. 27
CAPITOLUL VIII - PERSPECTIVE DE DEZVOLTARE - ORIZONT 2020 PAG. 29
BIBLIOGRAFIE PAG. 32


Extras din proiect Cum descarc?

CAPITOLUL I - PREZENTARE GENERALĂ
Cunoscută din vechime drept locul de origine al vikingilor, apoi, mai aproape de vremurile noastre, drept o mare putere economică nord-europeană, Danemarca s-a transformat într-o naţiune modernă şi prosperă, care participă la integrarea politică şi economică în Europa. 
Danemarca (în daneză -Danmark), oficial Regatul Danemarcei (în daneză - Kongeriget Danmark), este un stat suveran din Europa de Nord, având și două țări constituente de peste mări, care fac parte integrantă din regat: Insulele Feroe în Atlanticul de Nord și Groenlanda în America de Nord. Danemarca propriu-zisă este cea mai de sud dintre țările nordice, aflată la sud-vest de Suedia și la sud de Norvegia, învecinându-se la nord cu Germania (singurul vecin terestru). Țara constă dintr-o peninsulă mare, Iutlanda, și mai multe insule, dintre care cele mai mari sunt Zealand, Funen, Lolland, Falster și Bornholm, precum și sute de insulițe denumite în general „Arhipelagul Danez”.
Regatul Danemarcei este o monarhie constituțională organizată sub forma unei democrații parlamentare, cu sediul guvernului în capitala Copenhaga. Regatul este stat unitar, puterile de a-și gestiona propriile afaceri interne fiind delegate de guvernul central Groenlandei și Insulelor Feroe; această structură politică este denumită rigsfælleskabet. Danemarca propriu-zisă este zona hegemonială, unde rezidă puterea judecătorească, executivă și legislativă. Insulele Feroe sunt definite ca o comunitate de locuitori ai regatului, în vreme ce groenlandezii sunt considerați popor separat cu drept de autodeterminare.
Istoria Danemarcei a fost influențată în mod deosebit de poziția sa geografică între mările Nordului și Baltică. De aceea, ea s-a aflat între Suedia și Germania, fiind în centrul luptei pentru controlul asupra Mării Baltice; înainte de construirea canalului Kiel, trecerea din Atlantic în Marea Baltică se putea face doar prin cele trei Strâmtori Daneze. Danemarca a fost multă vreme în conflict cu Suedia pentru controlul asupra Scaniei (Războiul Scanian) și Norvegiei, și în alte conflicte cu Liga Hanseatică pentru ducatele Schleswig (fief danez) și Holstein (fief german). În cele din urmă, Danemarca a pierdut toate aceste dispute și a sfârșit prin a ceda Scania Suediei și ulterior Schleswig-Holstein Imperiului German. Danemarca a obținut Groenlanda și Insulele Feroe în 1814 după dizolvarea uniunii sale personale cu Norvegia, deși monarhia daneză, care domnise atât în Norvegia cât și în Danemarca, deținea aceste colonii încă din secolul al XIV-lea. Insulele Feroe și Groenlanda au devenit părți integrante ale rigsfælleskabetului în secolul al XX-lea și au primit autonomie în 1948, respectiv 1979.
Danemarca a aderat la Uniunea Europeană în 1973, dar rămâne în afara zonei Euro, în vreme ce Groenlanda și Insulele Feroe și-au exercitat dreptul de a rămâne în întregime în afara UE. Membru fondator al ONU, NATO și al OECD , Danemarca este și membră a OSCE . 
Cu o economie mixtă de piață și cu un stat asistențial mare, Danemarca are cel mai înalt nivel de egalitate a veniturilor, și al șaptelea cel mai mare venit mondial pe cap de locuitor. S-a clasat frecvent pe primul loc ca cea mai fericită și mai puțin coruptă țară din lume.
În 2011, Danemarca a fost clasată pe locul 16 după Indicele Dezvoltării Umane (și pe locul 8 după IDU-ul ajustat după egalitate), pe locul trei după Indicele Democrației și pe locul 2 după Indicele de Percepție a Corupției. 
Limba națională, daneza, este strâns înrudită cu suedeza și norvegiana, cu care împărtășește strânse legături istorice și culturale. Danemarca, împreună cu Suedia și Norvegia, face parte din regiunea culturală denumită „Scandinavia” și este membră în Consiliul Nordic.


Fisiere în arhivă (1):

  • Politica Turistica din Danemarca.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

1. Băltăreţu Andreea - "Evoluţii şi tendinţe în turismul internaţional - aspecte teoretice şi practice", Editura Prouniversitaria, Bucureşti, 2006 
2. Cristureanu Cristiana - "Strategii şi tranzacţii în turismul internaţional", Editura C.H. Beck, Bucureşti, 2006
3. Costea Carmen Eugenia și Săseanu Andreea Simona - "Economia comerțului intern și internațional", Editura Uranus, Ediția a II-a revăzută și adăugită, Bucureşti, 2009
4. Ioncică Maria - "Economia serviciilor", Editura Uranus, Bucureşti, 2006
5. www.thedanishparliament.dk
6. www.denmark.dk
7. www.visitdenmark.com
8. www.unwto.org
9. www.statbank.dk
10. http://ro.wikipedia.org/wiki/Danemarca
11. www.evm.dk - The Danish Ministry of Business and Growth


Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!