Politica Turistica din Danemarca

Cuprins proiect Cum descarc?

CAPITOLUL I - PREZENTARE GENERALA PAG. 3 
CAPITOLUL II - OFERTA TURISTICA PAG. 8
CAPITOLUL III - CIRCULATIA TURISTICA IN DANEMARCA PAG. 15
CAPITOLUL IV - ORGANIZAREA TURISMULUI IN DANEMARCA PAG. 18
CAPITOLUL V - CONTINUTUL POLITICII TURISTICE A DANEMARCEI PAG. 21
CAPITOLUL VI - DANEMARCA: BRAND TURISTIC PAG. 23
CAPITOLUL VII - ANALIZA SWOT A TURISMULUI DIN DANEMARCA PAG. 27
CAPITOLUL VIII - PERSPECTIVE DE DEZVOLTARE - ORIZONT 2020 PAG. 29
BIBLIOGRAFIE PAG. 32


Extras din proiect Cum descarc?

CAPITOLUL I - PREZENTARE GENERALA
Cunoscuta din vechime drept locul de origine al vikingilor, apoi, mai aproape de vremurile noastre, drept o mare putere economica nord-europeana, Danemarca s-a transformat intr-o natiune moderna si prospera, care participa la integrarea politica si economica in Europa. 
Danemarca (in daneza -Danmark), oficial Regatul Danemarcei (in daneza - Kongeriget Danmark), este un stat suveran din Europa de Nord, avand si doua tari constituente de peste mari, care fac parte integranta din regat: Insulele Feroe in Atlanticul de Nord si Groenlanda in America de Nord. Danemarca propriu-zisa este cea mai de sud dintre tarile nordice, aflata la sud-vest de Suedia si la sud de Norvegia, invecinandu-se la nord cu Germania (singurul vecin terestru). Tara consta dintr-o peninsula mare, Iutlanda, si mai multe insule, dintre care cele mai mari sunt Zealand, Funen, Lolland, Falster si Bornholm, precum si sute de insulite denumite in general ,,Arhipelagul Danez".
Regatul Danemarcei este o monarhie constitutionala organizata sub forma unei democratii parlamentare, cu sediul guvernului in capitala Copenhaga. Regatul este stat unitar, puterile de a-si gestiona propriile afaceri interne fiind delegate de guvernul central Groenlandei si Insulelor Feroe; aceasta structura politica este denumita rigsfaelleskabet. Danemarca propriu-zisa este zona hegemoniala, unde rezida puterea judecatoreasca, executiva si legislativa. Insulele Feroe sunt definite ca o comunitate de locuitori ai regatului, in vreme ce groenlandezii sunt considerati popor separat cu drept de autodeterminare.
Istoria Danemarcei a fost influentata in mod deosebit de pozitia sa geografica intre marile Nordului si Baltica. De aceea, ea s-a aflat intre Suedia si Germania, fiind in centrul luptei pentru controlul asupra Marii Baltice; inainte de construirea canalului Kiel, trecerea din Atlantic in Marea Baltica se putea face doar prin cele trei Stramtori Daneze. Danemarca a fost multa vreme in conflict cu Suedia pentru controlul asupra Scaniei (Razboiul Scanian) si Norvegiei, si in alte conflicte cu Liga Hanseatica pentru ducatele Schleswig (fief danez) si Holstein (fief german). In cele din urma, Danemarca a pierdut toate aceste dispute si a sfarsit prin a ceda Scania Suediei si ulterior Schleswig-Holstein Imperiului German. Danemarca a obtinut Groenlanda si Insulele Feroe in 1814 dupa dizolvarea uniunii sale personale cu Norvegia, desi monarhia daneza, care domnise atat in Norvegia cat si in Danemarca, detinea aceste colonii inca din secolul al XIV-lea. Insulele Feroe si Groenlanda au devenit parti integrante ale rigsfaelleskabetului in secolul al XX-lea si au primit autonomie in 1948, respectiv 1979.
Danemarca a aderat la Uniunea Europeana in 1973, dar ramane in afara zonei Euro, in vreme ce Groenlanda si Insulele Feroe si-au exercitat dreptul de a ramane in intregime in afara UE. Membru fondator al ONU, NATO si al OECD , Danemarca este si membra a OSCE . 
Cu o economie mixta de piata si cu un stat asistential mare, Danemarca are cel mai inalt nivel de egalitate a veniturilor, si al saptelea cel mai mare venit mondial pe cap de locuitor. S-a clasat frecvent pe primul loc ca cea mai fericita si mai putin corupta tara din lume.
In 2011, Danemarca a fost clasata pe locul 16 dupa Indicele Dezvoltarii Umane (si pe locul 8 dupa IDU-ul ajustat dupa egalitate), pe locul trei dupa Indicele Democratiei si pe locul 2 dupa Indicele de Perceptie a Coruptiei. 
Limba nationala, daneza, este strans inrudita cu suedeza si norvegiana, cu care impartaseste stranse legaturi istorice si culturale. Danemarca, impreuna cu Suedia si Norvegia, face parte din regiunea culturala denumita ,,Scandinavia" si este membra in Consiliul Nordic.


Fisiere in arhiva (1):

  • Politica Turistica din Danemarca.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

1. Baltaretu Andreea - "Evolutii si tendinte in turismul international - aspecte teoretice si practice", Editura Prouniversitaria, Bucuresti, 2006 
2. Cristureanu Cristiana - "Strategii si tranzactii in turismul international", Editura C.H. Beck, Bucuresti, 2006
3. Costea Carmen Eugenia si Saseanu Andreea Simona - "Economia comertului intern si international", Editura Uranus, Editia a II-a revazuta si adaugita, Bucuresti, 2009
4. Ioncica Maria - "Economia serviciilor", Editura Uranus, Bucuresti, 2006
5. www.thedanishparliament.dk
6. www.denmark.dk
7. www.visitdenmark.com
8. www.unwto.org
9. www.statbank.dk
10. http://ro.wikipedia.org/wiki/Danemarca
11. www.evm.dk - The Danish Ministry of Business and Growth


Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!