Potențial natural al României

Cuprins proiect Cum descarc?

ARGUMENT 1
CAPITOLUL 1. ROMANIA - DATE GENERALE 2
1.1. SCURT ISTORIC 2
1.2 ASEZAREA 3
1.3. CLIMA 3
1.4. CAI DE ACCES 5
CAPITOULUL 2. RESURSE NATURALE ALE ROMANIEI 6
2.1. RESURSELE NATURALE NEREGENERABILE 7
2.2. RESURSE NATURALE REGENERABILE 8
CAPITOLUL 3. RESURSELE TURISTICE NATURALE ALE ROMANIEI 12
3.1 RELIEF 12
3.2. LITORALUL ROMANESC AL MARII NEGRE 13
3.3 DELTA DUNARII 16
3.4 FAUNA SI FLORA 20
CONCLUZIE 22
BIBLIOGRAFIE 23


Extras din proiect Cum descarc?

ARGUMENT
Turismul este ansamblul relatiilor si faptelor constituite din deplasarea si sejurul persoanelor pentru care locul de sejur nu este nici domiciliul, nici locul de desfasurare a activitatii profesionale. Turismul a devenit in zilele noastre o activitate la fel de importanta precum cea desfasurata in alte sectoare-chei din economia mondiala (industrie, agricultura, comert). Turismul conduce la crearea unei game sporite de servicii si bunuri de consum ce determina o stimulare a sectoarelor productive si prestatoare de servicii, cat si extinderea unor sectoare si a unor zone noi, a unor localitati de interes national, la dezvoltarea si mentiunea tezaurului cultural si folcloric, toate acestea ducand la atragerea unui numar tot mai mare de vizitatori. Turismul face parte din sectorul tertial al economiei nationale. 
Activitatea turistica este bine sustinuta de un valoros potential turistic - natural antropic - diferentiat de la tara la tara, in functie de care sunt organizate diferite tipuri de turism. Mai cunoscute in practica turismului mondial sunt: turismul balnear maritim, cu o larga dezvoltare in teritoriu, practicat pentru cura helioterma sau climaterica sau avand alte motivatii terapeutice; turismul montan si de sporturi de iarna, practicat pe arie larga pentru drumetie, cura climaterica si practicarea sporturilor de iarna; turismul de cura balneara, prin care se valorifica insusirile terapeutice ale unor factori naturali (izvoare termal si minerale, namoluri, aer ionizat); turismul cultural, organizat pentru vizitarea monumentelor de arta, cultura si a altor realizari ale activitati umane; turismul comercial expozitional, a carui practicare este ocazionata de mari manifestari de profil (targuri, expozitii), care atrag numerosi vizitatori; turismul festivalier, prilejuit de manifestari cultural-artistice (etnografice, folclorice) nationale sau internationale; turismul sportiv, de care cunoastem o mare extindere pe plan national si international, avand ca motivatie diferite competitii pe discipline sportive, interne si internationale , pana la manifestari sportive de amploare (olimpiade, competitii sportive regionale, campionate mondiale etc.); turismul de vanatoare (safari), practicat de tarile occidentale, in general pe teritoriul Africi. 
Principalele regiuni, areale si centre turistice ale tarii noastre sunt: Litoralul Marii Negre (Mamaia, Constanta, Eforie, Mangalia), nordul Moldovei, zona Brasov - Valea Prahovei, Delta Dunarii, Muntii Apuseni, orasele cu un potential cultural- istoric semnificativ (Bucuresti, Iasi,etc), precum si statiunile balneoclimaterice de importanta internationala (Felix, Baile Herculane,Tusnad, Moneasa, etc). Exista, de asemenea, statiuni turistice active in sezonul de iarna (destinate sporturilor de iarna) cum ar fi:Borsa, Vatra Dornei, Poiana Brasov, Predeal, Sinaia, Paltinis, Muntele Mic, Stana de Vale, Baisoara.
Capitolul 1. ROMANIA - DATE GENERALE
1.1. Scurt Istoric
Teritoriul Romaniei a fost locuit inca din Paleolitic. Stramosii romanilor sunt dacii, luptatori de temut, invinsi de romani sub conducerea Imparatului Traian, in urma a doua campanii deosebit de grele, la inceputul secolului al II-lea d.Hr. Desi ocupatia romana a fost relativ de scurta durata (165 de ani), aceasta a lasat o mostenire multiseculara: limba latina, care a supravietuit numeroaselor invazii ale popoarelor migratoare.
De-a lungul timpului s-a dezvoltat identitatea nationala a romanilor, ducand la formarea statelor feudale ale Tarii Romanesti si Moldovei, in secolele al XIII-lea si al XIV-lea. In ambele state au urmat veacuri de lupta impotriva turcilor. In acest timp, Transilvania a fost ocupata succesiv de Imperiul Otoman si cel Austro-Ungar.
In cele din urma, Moldova si Tara Romaneasca s-au unit in 1859, tara a devenit independenta in 1877, iar unirea cu Transilvania a avut loc in 1918.
Regimul comunist instaurat dupa cel de-al II-lea Razboi Mondial a durat 45 de ani si a fost inlaturat prin Revolutia din decembrie 1989.
1.2 Asezarea
1) Asezarea matematica
- pe glob: - in emisfera nordica
- pe paralela de 45 grade latitudine nordica, trece prin Sudul tarii
- paralela de 46 grade imparte Romania in 2 parti aproximativ egale
- meridianul de 25 de grade longitudine estica se intersecteaza cu paralele de 46 de grade aproape in centrul tarii
- in Europa: - in mijlocul continentului, la distante aproximativ egale de Oceanul Atlantic si Muntii Ural
- tara de marime mijlocie, locul 12
2) Asezarea geografica
Este definita prin 3 elemente:
- este o tara carpatica-2/3 din lantul Muntilor Carpati
- este o tara dunareana, 1075 km se afla in tara noastra
- este o tara pontica, 244 km litoral la Marea Neagra


Fisiere în arhivă (1):

 • Potential natural al Romaniei.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

- Vasile Glavan, "Resurse turistice pe Terra", Editura Economica, 2001
- Pompei Cocean, "Geografia generala a turismului", Editura Meteor Press, 2004
- Gabriela Stanciulescu, "Managementul turismului durabil in centrele urbane", Editura Economica, 2000
- Dumitru Fundatura, "Managementul resurselor materiale", Editura Economica, 1999
- ro.wikipedia.org/wiki/Romania
- www.turism.ro/
- www.romania.org/


Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!