Potențialul turistic al Carpaților Românești

Cuprins proiect Cum descarc?

ROMANIA - LOCURI UNICE
1. POTENTIALUL TURISTIC AL ROMANIEI
1.1. POTENTIALUL TURISTIC NATURAL 
1.2. POTENTIALUL TURISTIC ANTROPIC
2. POTENTIALUL TURISTIC AL CARPATILOR
2.1. DESCRIEREA ZONEI MONTANE
2.2. REZERVATII NATURALE MONTANE
2.3. STRUCTURI DE PRIMIRE DEZVOLTATE IN ZONA MONTANA
2.4. FORME DE TURISM DEZVOLTATE IN ZONA MONTANA
3. AGROTURISMUL IN ZONA MONTANA
3.1. MEDIUL RURAL CA DESTINATIE TURISTICA
3.2. STRATEGII DE PROMOVARE A PRODUSELOR TURISTICE RURALE
CONCLUZII


Extras din proiect Cum descarc?

ROMANIA - LOCURI UNICE
Potentialul turistic ar putea fi definit astfel: totalitatea factorilor de atractie apartinand cadrului natural sau antropic, valorificat prin intermediul amenajarilor turistice si care genereaza fluxuri turistice cu arii de provenienta interne si internationale ce se deplaseaza catre arii de destinatie unde consuma intr-o maniera turistica produsele turistice, rezultate dintr-un potential si amenajarea acestuia.( Nicolae Ceanga)
Datorita configuratiei variate a teritoriului si istoriei multimilenare a poporului roman, potentialul turistic natural si antropic al Romaniei este de o mare complexitate si de o valoare deosebita. In Romania exista cateva regiuni turistice foarte atractive cu valoare de unicat pe plan national si international. 
Bucovina detine o mare bogatie de elemente folclorice si de monumente religioase cu valoare de unicat. Regiunea dispune de un remarcabil potential turistic, atat natural cat si antropic. Potentialul turistic natural este reprezentat de un peisaj natural deosebit oferit de Obcinile Bucovinei, iar cel antropic in primul rand de renumitele manastiri cu fresce exterioare, Voronet, Sucevita, Moldovita, Humor, Arbore, monumente unice de arta medievala romaneasca din sec. XV-XVI. Mentiunea UNESCO conform careia ,,numai intr-o singura provincie a Romaniei, in Moldova de Nord sau Bucovina se gasesc picturi de acest gen, care nu mai exista in nici o alta tara’’ spune totul despre unicitatea lor.
Maramuresul este una din cele mai valoroase si originale ,,vetre’’ etno-culturale romanesti, o adevarata civilizatie a lemnului, a traditiilor si datinilor stravechi. Este vestit pentru portile monumentale, cu simbolurile vietii incrustate in lemn si pentru vechile biserici din lemn seculare aflate pe lista patrimoniului UNESCO (Barsana, Budesti, Desesti, Poenile Izei, Rozavlea, Surdesti Ieud) cu turnuri zvelte si inalte, expresie a unei maiestrii arhitecturale deosebit de originale, pentru ,,Cimitirul vesel’’ de la Sapanta, monument unic in lume, s.a. Acestor valori arhitecturale taranesti li se adauga ospitalitatea deosebita a oamenilor, gustul preparatelor romanesti, portul popular, obiceiurile, cantecele si jocurile populare care alcatuiesc un tezaur etnografic si folcloric inestimabil. 
Delta Dunarii, rezervatie a biosferei, constituie un adevarat unicat european ce se remarca prin originalitatea si pitorescul sau. Delta reprezinta, in primul rand, un mediu natural al continentului foarte putin afectat de activitatea umana si una dintre cele mai impotrante zone umede din Europa. Fauna Deltei este un vast mozaic de specii, fara egal pe continentul european si chiar cu unicate mondiale. Delta detine suprafata cea mai compacta de pe glob cu stufaris si plante higrofile. In urma cercetarilor complexe efectuate aici de catre renumitul oceanolog francez Jacques Yves Cousteau, in 1991, s-a stabilit infiintarea la Uzlina a unui Centru international de educatie, instruire si dezbateri stiintifice pe probleme de protectie a mediului si de ecologie a deltelor. Din punct de vedere turistic, Delta este una dintre cele mai reprezentative si valoroase destinatii turistice din tara, precum si la nivel european si mondial, aceasta constituind un brand al Romaniei turistice.
Muntii Carpati, Corona Montium, unica in peisajul Europei, se disting prin valoarea turistica exprimata in primul rand de marea bogatie a peisajelor naturale. Bucegi-Valea Prahovei, principala zona turistica montana din Romania. Defileul Dunarii, cel mai lung din tara si de pe continentul european, 144 km. Caliman-Gurghiu-Harghita, cel mai lung si mai spectaculos lant vulcanic din Europa. Muntii Fagaras, denumiti si ,,Alpii Transilvaniei˝’ , cea mai inalta si mai lunga creasta alpina din spatiul carpatic romanesc. Cheile Bicazului, cele mai adanci si cele mai impresionante chei. Piatra Craiului, cea mai grandioasa creasta calcaroasa din tara. Muntii Retezat, masivul cu cele mai multe lacuri glaciare, cele mai multe endemisme si primul parc national. Regiunea carstica Padis-Cetatile Ponorului din Muntii Apuseni, cu Pestera Scarisoara care adaposteste cel mai mare ghetar subteran, fenomen unic in tara. Transfagarasanul, soseaua situata la cea mai mare altitudine. Poiana Brasov, statiunea cu cel mai inalt grad de dotare din Carpatii Romanesti, principala statiune romaneasca pentru sporturi de iarna. Sinaia, ,,Perla Carpatilor’’, una dintre cele mai importante statiuni balneoclimaterice din Romania. Municipiul Brasov, mare centru polarizator al turismului carpatic. Paltinis, statiunea situata la cea mai mare altitudine din tara, s.a.


Fisiere în arhivă (1):

  • Potentialul Turistic al Carpatilor Romanesti.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!