Potentialul Turistic al Italiei

Cuprins proiect Cum descarc?

1. Prezentare generala...pag. 4
1.1. Asezare geograficapag. 4 
1.2. Mediul natural.pag. 6 
1.3. Mediul demograficpag. 7
1.4. Mediul istoricpag. 8 
1.5. Mediul politicpag. 9 
1.6. Mediul cultural....pag. 9 
1.7. Infrastructurapag. 10 
1.8. Mediul economic...pag. 10 
2. Descrierea cererii si a ofertei turisticepag. 14 
2.1. Cererea turisticapag. 14
2.2. Oferta turistica...pag. 15
3. Specializari in turism....pag. 24
4. Calculul principalilor indicatori...pag. 26
5. Cele cinci elemente reprezentative ale Italiei ...pag. 29
Bibliografiepag. 31


Extras din proiect Cum descarc?

Nume oficial: Republica Italiana.
1.1. Asezare geografica
Situarea: in continentul Europa, in Sudul Europei, ce consista in principal dintr-o a in forma de cizma si doua insule mari in Marea Meditereana: Sicilia si Sardinia. In nord intalneste Alpii, unde are granita cu Franta, Elvetia, Austria si Slovenia.
Vecini: Franta (515km); Elvetia (718km), are si o enclava in aceasta tara: Campione d'Italia, cu 2.6km si 2051 locuitori; Austria (415km); Slovenia (218km); Marea Adriatica; Marea Ionica; Marea Mediterana; Marea Tireniana (7456km)
Suprafata: 301230 km2 (locul 71).
Diviziuni administrative: 20 regiuni:
Valle d'Aosta: Situata in partea de N-V a Italiei in zona montana a masivului Mont-Blanc la granita cu Franta. Resursa principala este turismul. Capitala: Aosta.
Piemont: vestita regiune plana intre Alpi si Apenini traversata de raul Pad. In aceasta zona este concentrata 3/5 din productia italiana de orez. De asemenea, regiunea Asti este celebra prin vinurile si branzeturile produse aici. Capitala: Torino- centrul industriei auto (Fiat) italiene.
Lombardia: Reprezinta zona cea mai atractiva a Italiei. Ocupa zona de campie dintre raurile Ticino si Mincio. Centrele urbane cele mai dezvoltate: Brescia (industria siderurgica, chimica si mecanica), Bergamo (industria textila si mecanica), Pavia (important centru universitar). Capitala: Milano - reprezinta centrul financiar al Italiei. De asemenea, capitala modei italiene.
Veneto: Situata in zona aluvionara de varsare a raului Pad si afluentilor sai. Regiune predominant agricola. In zona Mestre-Marghera, langa Venetia, sunt concentrate rafinarii de petrol si industrie chimica. Capitala: Venezia - important port si centru cultural si turistic.
Tretino-Atto Adige: Regiune italiana cu statut special divizata in doua provincii autonome: Trento si Bolzano, etnic predominant germana.
Friuli-Venezia Giulia: Situata la poalele Alpilor Carmici. Zona cu traditie agricola. Capitala: Trieste -oras port cu statut de zona libera.
Emilia-Romagna: Regiune ce flancheaza masivul muntos al Apeninilor.. Zona agricola renumita pentru sfecla de zahar. Capitala: Bologna - important centru industrial (siderurgie, industrie alimentara) si comercial (piata cerealiera si zootehnica).
Liguria: Regiune in zona litorala la Marea Liguriei. Relief in terase, favorabil cultivarii pomilor fructiferi si maslinilor. Renumita prin marmura de Carrara. Capitala: Genova - important port comercial, santiere navale.
Toscana: Una dintre cele mai frumoase si renumite regiuni ale Italiei avand in centru valea raului Arno. Orase importante: Pisa si Siena. Capitala: Florenta - centru cultural si turistic de importanta mondiala.
Umbria: Regiune colinara cu vai sinuoase. Patria Sfantului Francisc din Assisi. Capitala: Perugia.
Marche: Zona muntoasa, riverana la marea Adriatica, strabatuta de vai adanci. Litoralul este bogat in plaje. Capitala: Ancona.
Lazio: Reprezinta leaganul civilizatiei romane, cuprinsa intre Apenini, la est si coasta tireniana la vest si strabatuta de raul Tibru. Capitala: Roma - totodata capitala Italiei si a crestinatatii de rit catolic unde se afla statul Vatican.
Abruzzo: Regiunea cu cel mai pregnant aspect montan din lantul muntilor Apenini. Capitala:: L'Aquila- centrul siderurgic.
Campagna: Regiune cu campii fertile unde se practica cultura cerealelor, tutunului, canepii.. Capitala: Napoli - situata in golful cu acelasi nume si dominata de prezenta vulcanului Vezuviu.
Molise: Regiune cu relief muntos, vai profunde, paduri intinse. Capitala: Campobasso.
Puglia: Regiune bogata in resurse agricole. Capitala: Bari - important centru comercial cu legaturi cu lumea orientala.


Fisiere in arhiva (1):

  • Potentialul Turistic al Italiei.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 6 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!