Potentialul Turistic al Orasulului Brasov

Cuprins proiect Cum descarc?

Intraducere.1
CAP I.2
o Asezare geografica.2
CAP II.4
o Istoric.4
CAP III.7
o Potential turistic si natural.7
o Relief.7
o Clima.9
o Hidrografie.9
o Vegetatie.9
o Flora si fauna.10
- Flora.10
- Fauna.11
o Solurile si resursele de subsol.11
o Rezervatii naturale.12
- Muntii Bucegi.12
- Muntii Piatra Craiului.13
- Muntele Tampa.14
- Muntele Postavarul.14
- Arie de protectie acvifaunistica.15
- Muntii Ciucas.16
CAP IV.18
o Potential turistic si antropic.18
o Casa Sfatului.18
o Bastionul tesatorilor din Brasov.19
o Bastionul Postavarilor.19
o Poarta Ecaterinei din Brasov.20
o Biserica Neagra.21
o Poiana Brasov.22
o Poarta Vamii.23
o Turnul Cutitarilor si turnul Cizmarilor din Brasov.23
o Cetatea Brasovia.24
Bucataria Brasoveana.27
Bibliografia.30


Extras din proiect Cum descarc?

Introducere
Brasovul a devenit inca din secolul al XVI-lea, principalul centru economic prin care se realizau intensele legaturi dintre Tara Romaneasca, Moldova si Transilvania. In ultimele decenii, Brasovul s-a dezvoltat ca unul din principalele centre industriale ale tarii. In prezent economia judetului Brasov este una foarte diversificata, cu accente puternice in domeniul industriei, o caracteristica deosebita a economiei locale fiind data de prezenta a aproape tuturor ramurilor industriale. In judetul Brasov exista mari posibilitati pentru realizarea de investitii, cei interesati avand la dispozitie o puternica si diversificata baza tehnico-materiala, forta de munca corespunzator calificata, piata de desfacere si o legislatie adecvata ce garanteaza drepturileinvestitorilor straini in Romania.
Judetul Brasov este renumit pentru activitatile turistice si potentialul pe care acesta il detine in domeniu. La nivelul Regiunii de Dezvoltare 7 Centru, 43% dintre structurile turistice ale regiunii sunt concentrate in judetul Brasov.
Peisajele montane deosebite, cu elemente rare de flora si fauna, au determinat crearea a doua zone protejate pe teritoriul judetului Brasov: Parcul National Piatra Craiului cu un relief impunator si specii rare de flora si fauna, si Parcul Natural Bucegi care prezinta peisaje atractive cu spectaculoase vai glaciare.
Capitolul I
Asezare geografica
Judetul Brasov, al carui resedinta administrativa poarta acelasi nume, se gaseste in zona central-estica a Romaniei, la intresectia drumurilor comerciale care leaga Balcanii de restul Europei. Se intinde pe 5.363 km patrati, care reprezinta 2,2 % din teritoriul tarii.
Terenul agricol al judetului insumeaza 2.975,2 km patrati, adica 55,5% din suprafata agricola totala a judetului, din care 1.182 km patrati teren arabil care reprezinta 22% din suprafata agricola a judetului. Populatia judetului numara peste 636.400 locuitori. Densitatea de 120 locuitori/ km patrat situeaza Brasovul pe locul 7 in Romania.
Judetul Brasov detine unul dintre cele mai ridicate grade de urbanism din tara, 76,2 % din populatie traind in municipii si orase, si 23,8% in comune si sate. Populatia activa se ridica la cifra de 262,9 mii de persoane, si reprezinta 41,2% din totalul populatiei judetului, si este distribuita in sectoare de activitate dupa cum urmeaza: 49% in industrie, 15% in agrigultura, 6% in constructii si 30% in comert si servicii.
Municipiul Brasov, resedinta administrativa, are o populatie de peste 320.000 locuitori. 50% din populatia judetului este concentrata aici, de asemenea reprezinta 65% din populatia urbana a judetului.
Alte orase importante sunt: Fagaras (45 mii locuitori), Sacele (30 mii locuitori), Zarnesti (26,6 mii locuitori), Codlea (24.4 mii locuitori), Rasnov (16.4 mii locuitori), Victoria (10,7 mii locuitori), Predeal (6,9 mii locuitori), Rupea (6,2 mii locuitori).
Capitoul II
Istoric
Brasovul este amintit in 1234 sub numele de Corona, in 1252, ca Barasu, iar in 1288 este intalnit cu denumirea de Brasov.
Intre 8 septembrie 1950 si 24 decembrie 1960 s-a numit Orasul Stalin, dupa Iosif Vissarionovici Stalin, si a fost capitala Regiunii Stalin. A fost declarat municipiu la 17 februarie 1968.
Brasov mai este cunoscut si cu denumitea de Kronstadt in germana si Brasso in maghiara.
Orasul s-a inaltat pe locul unor vechi asezari si fortificatii: neolitice, epoca bronzului si a fierului, in Valea Cetatii si Dealul Melcilor; dacice, din P-ta Sfatului si Pietrele lui Solomon; feudale timpurii, pe dealul Sprenghi.
Acest teritoriu a facut parte integranta din zona de etnogeneza a poporului roman. In evul mediu, locuitorii acestui spatiu - romani, maghiari, germani - au contribuit la dezvoltarea orasului si a mai multor targuri, cetati, sate.


Fisiere in arhiva (4):

  • Brasov.doc
  • cuprins.doc
  • meniu.doc
  • prezentare brasov.ppt

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 6 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!