Practica - Hotel Dambovita

Cuprins proiect Cum descarc?

CAPITOLUL 1 - PREZENTAREA AGENTULUI ECONOMIC 2
1.1. OBIECTUL DE ACTIVITATE AL FIRMEI 2
1.2. SCURT ISTORIC 3
1.3. ORGANIZAREA FIRMEI 3
CAPITOLUL 2 - PIATA FIRMEI 8
2.1. FURNIZORII 8
2.2. CLIENTII 9
2.3. PRINCIPALII CONCURENTI 11
2.4. EVOLUTIA CIFREI DE AFACERI PE ULTIMII DOI ANI 12
CAPITOLUL 3 - SORTIMENTUL PRODUSELORSERVICIILOR FIRMEI 13
MODUL DE DISTRIBUIRE SI MIJLOACE DE PROMOVARE 13
3.1. GAMA SORTIMENTALA A PRODUSELOR 13
3.2. SCURTA CARACTERIZARE A FIECARUI TIP DE PRODUS 14
3.3. MODALITATI DE DISTRIBUTIE A PRODUSELOR 17
3.4. MIJLOACELE DE PROMOVARE UTILIZATE DE FIRMA 18
CONCLUZII SI PROPUNERI 20
ANEXA 1 - JURNAL DE PRACTICA 21
BIBLIOGFRAFIE 22


Extras din proiect Cum descarc?

CAPITOLUL 1 - PREZENTAREA AGENTULUI ECONOMIC
Un restaurant este o investitie complexa, in care sala de mese este doar o parte, cea vizibila publicului larg. Bucataria si spatiile anexe (depozitele de materii prime, spatiile de depozitare la rece, spatiul pentru spalat vesela), resursele umane, selectarea furnizorilor sunt doar cateva dintre elementele care dau consistenta conceptului, care il pun in valoare.
1.1. Obiectul de activitate al firmei
In conformitate cu statutul, societatea comerciala 'Complex Hotelier Dambovita S.A , are urmatorul obiect de activitate:
1. cazare; alimentatie publica; 
2. servicii suplimentare (telefonie, spalatorie, sala fitness);
3. agentie de turism.
Forma juridica a complexului este aceea de societate pe actiuni. SC Dambovita, prin obiectul sau de activitate, presteaza servicii turistice .
Astfel principale activitati specifice sunt : 
o prestari de servicii in turism ( cazare, alimentatie)
o desfaceri de marfuri
o activitate de import-export
o reclama
o publicitate
o schimb valutar
o activitate investitionala
o activitate in laboratoarele proprii
o organizarea si comercializarea programelor de excursii 
o organizarea de evenimente
Restaurantul "Dambovita" face parte din gama unitatilor de alimentatie publica care se ocupa de prepararea si comercializarea unei game variate de produse culinare de o calitate superioara. Restaurantul poate sa organizeze mese festive pentru diferite ocazii. In afara de activitatea clasica de servicii de restaurant gazduieste in sala de conferinte: training-uri, simpozioane, seminarii, organizeaza mese festive si cocktail-uri.
1.2. Scurt istoric
Restaurantul "Dambovita" este amplasat in incinta ,,Complexului Hotelier Dambovita", in centrul orasului Tirgoviste, resedinta judetului Dambovita. Aceasta fiind vis-a-vis de parcul si biserica Mitropoliei, pe Bulevardul Libertatii, nr.1. Cladirea restaurantului are forma dreptunghiulara cu foarte multe ferestre, in acest fel oferindu-i posibilitatea unei iluminari naturale indelungate. 
Construirea complexului a inceput in 1971 si s-a definitivat in octombrie 1973. Intre anii 1985 - 1986 a suferit o reparatie partiala. In anul 1990 a fost dat in locatie de gestiune, lucrand cu 50% din capacitate. In anul 1995 se intrerupe orice activitate in cadrul complexului. In anul 1996 se incepe o reparatie capitala care dureaza pana la 18.10.1999 cand are loc inaugurarea hotelului.
1.3. Organizarea firmei
Organigrama este un instrument utilizat pentru a exprima structura organizatorica a societatii. Ea este reprezentarea schematica a subordonarii si a legaturii dintre compartimentele si sectoarelor din cadrul unitatii. Aceata schematizeaza principalele componente, sectoare, posturi, functii, in sistem ierarhic pe nivele marginale si relatii intercompartimentale.Adesea organigrama depinde de numarul de personal pe coompartimente, birouri, departamente. In prezent numarul de salariati ai "Restaurantului Dambovita" este de 13. 
In conformitate cu organigrama, societatea are urmatoarea structura organizatorica:
o Director general,
o Director marketing,
o Personal alimentatie publica
Directorul general - Este acea persoana special pregatita care orienteaza, coordoneaza si dirijeaza activitatea tuturor salariatilor spre indeplinirea intocmai a obiectivelor prestabilite
Biroul marketing - In acest birou isi desfasoara activitatea o singura persoana care este specializata in domeniul marketingului, avand studii superioare. 
Activitatea principala a acestui birou consta in incheierea de contracte cu furnizorii de materii prime, cu agentii de turism, cu principalii colaboratori (firme, intreprinderi, corporatii) care solicita incheierea unui contract de prestari servicii (cazare, alimentatie publica) si monitorizarea, respectiv actualizarea lor permanent.
Prin aceste contracte, societatea se angajeaza sa ofere prestarea anumitor servicii hoteliere si de alimentatie reprezentantilor firmei solicitante care se angajeaza sa achite contravaloarea acestor servicii in termenul si conditiile specificate in contractul incheiat.


Fisiere in arhiva (1):

  • Practica - Hotel Dambovita.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 6 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:



* Pretul este fara TVA.


Hopa sus!