Prezentarea Grupului Hotelier Hilton Worldwide

Cuprins proiect Cum descarc?

Cuprins
Capitolul I:Scurt istoric
Capitolul II: Evolutia activitatii lantului Hilton
Capitolul III: Organizarea si functionarea unitatilor hoteliere Hilton
3.1:Principalele filiale
3.2:Principalele brand-uri
Capitolul IV:Piata turistica a lantului Hilton
4.1.Oferta turistica si principalii clienti
Capitolul V:Politica de fidelizare
Capitolul VI:Politica de resurse umane
Capitolul VII:Politica de dezvoltare durabila


Extras din proiect Cum descarc?

Analiza site-ului
Capitolul I: Scurt istoric
Hilton Hotels Corporation este lider in industria ospitalitatii care detine, manageriaza si francizeaza peste 2000 de hoteluri in jurul lumii. Ramura internationala a companiei, Hotelurile Conrad au locatii ca: Australia, Anglia, Irlanda, Belgia, Turcia, Hong Kong si Singapore. Desi a fost vandut, lantul a fost in mare parte a istoriei sale condus de membrii familiei Hilton din 1919, cand fondatorul Conrad Hilton a cumparat primul hotel. Spre sfarsitul anilor 1940, Hilton detinea un lant ce oferea servicii hoteliere de calitate superioara intoata lumea.
In 1960 Hilton a vandut operatiunile internationale si s-a concentrat pe contractele de management si franciza. Apoi s-a orientat spre ceea ce urma sa devina o sursa primara de venit: hotelurile-cazinou. Hilton-ul s-a extins in domeniul jocurilor de noroc in 1971, pana in 1989 jocurile de noroc aduceau 44% din veniturile companiei.
In 1996 Barron Hilton a legat managementul de zi cu zi al lantului de Stephen F. Bollenbach. Spunand fraza: companiile mari fac lucruri mari, Stephen F. Bollenbach a revitalizat compania cu actiuni indraznete. A denumit operatiunile cu jocuri de noroc ale companiei Park Place Entertainment Corporation in 1998. Un an mai tarziu a condus achizitia de 3,7 mld. de dolari a Promus Hotel Corporation din care au rezultat brandurile Doubletree, Embassy Suites, Hampton Inn, Homewood Suites si Harrison Conference Centers.
Originile de la inceputul secolului XX
Conrad Nicholson Hilton s-a nascut in San Antonio, New Mexico, fiind al doilea din opt copii. Inainte sa implineasca 18, Conrad a lucrat ca vanzator, functionar, bellboy si pianist. Pana la varsta de 25 de ani a lucrat in domeniul bancar si in politica. In 1919, dupa moartea tatalui sau, Hilton a parasit armata si a plecat in Texas. Vroia sa profite de nebunia petrolului cumparand o mica banca. Insa a gasit preturile bancilor imposibile si hotelurile asa de pline incat nu a gasit loc sa doarma. Cand un proprietar din Cisco, Texas s-a plans ca ar dori sa-si vanda hotelul pentru a intra in industria petroliera, Hilton a facut o afacere, astfel Hotelul Mobley din Cisco a devenit primul sau hotel.
Ocuparea hotelului era de 100% si astfel Conrad si partenerul sau L.M.Drown si-au inchiriat propriile camere si au dormit pe scaunele din birou. De asemenea au transformat o mare parte din spatiul public al hotelului in camere de oaspeti. Utilizarea si transformarea spatiilor neutilizate a devenit o sigla pentru lantul Hilton. Cand The Mobley a devenit o afacere stabila, Hilton a mai cumparat doua proprietati in Texas in 1920: Melba in Fort Worth si Waldorf in Dallas. In 1925 Conrad a construit primul hotel care sa-i poarte numele in Dallas.
In 1929 Hilton si-a consolidat proprietatile in Hilton Hotels Incorporated, chiar in timpul prabusirii bursei. El Paso Hilton a fost terminat in noiembrie 1930 si deschis cu o fanfara. Un an mai tarziu, Hilton detinea opt hoteluri si avea datorii de mai mult de jumatate de milion de dolari, cand un tanar bellboy i-a oferit 300$, economiile de o viata, ca Hilton sa-si poata hrani familia.
Era problematica a lantului Hilton
In 1931 familia Moody din Galveston, Texas careia Hilton ii datora 300.000$, a preluat posesia hotelurilor. Apoi l-au angajat pe Hilton sa managerieze atat hotelurile proprii cat si pe ale lor, sub numele National Hotel Company. Noua luni mai tarziu, in 1932 Hilton si fam. Moody au decis separarea, insa in niciun caz pasnic. S-au judecat pana in 1937, cand Hilton a redevenit proprietarul a cinci din cele opt hoteluri si si-a onorat toate datoriile.
In 1938 Hilton a cumparat primul hotel in afara Texasului, Sir Francis Drake din San Francisco, pe care l-a vandut doi ani mai tarziu cu 500.000$ profit cu care a cumparat Hotelul Stevens din Chicago, cel mai mare hotel din lume la vremea respectiva.
Desi SUA a intrat in cel de-al Doilea Razboi Mondial, Hilton a achizitionat trei noi proprietati, una in Los Angeles si doua in New York: Roosevelt si Plaza. Se pregatea pentru Waldorf-Astoria, a carui poza o decupase dint-un ziar si o purta cu el de la deschidere, 1931.
Extinderea dupa razboi
In 1945, Hilton a calatorit la Chicago pentru a finaliza cumpararea hotelului Stevens, initiata in 1940, sfarsind prin achizitionarea hotelul Palmer House de asemenea. In mai 1946 s-a format Hilton Hotels Corporation. A facut istorie prin faptul ca a fost prima companie hoteliera care avea actiunile listate la Bursa din New York. Conrad N. Hilton era presedintele si cel mai mare actionar.
In ciuda reputatiei sale, Waldorf-Astoria nu era un hotel profitabil. In timp ce negocierile pentru inchirierea hotelului aveau loc, Hilton i-a ingrijorat pe membrii consiliului cu interesul sau pentru hotelurile internationale aflate intr-un climat incert dupa razboi si instabile pentru afacerile internationale. Totusi Conrad si-a urmarit visurile si a realizat Caribe Hilton in San Juan, Puerto Rico. O intelegere a fost facuta pentru crearea unei ramuri subsidiare - Hilton Hotels International - pentru care Hilton a creat un consiliu separat. In 1949 a cumparat Waldorf-Astoria. Care a realizat profit de 1 milion $ in primul an sub managementul sau. Primul Hilton european a fost deschis in Madrid 1953.
Cea mai mare fuziune hoteliera din industrie a avut loc in 1954 cand Hilton Hotels a cumparat Compania Hoteliera Statler pentru 111 milioane $. Lantul Statler cuprindea opt hoteluri, cu inca doua in constructie. Statler era cunoscut pentru frumoasele proprietati si solida reputatie. Lantul era sa fie vandut unei firme imobiliare din New York, cand Hilton a vorbit cu vaduva lui Statler, iar aceasta a fost de acord sa-i vanda, pentru a pastra hotelurile in "the hands of hotel people". Castigurile pe actiune s-au dublat intre 1953 si 1955, in mare parte datorita acestei achizitii. In 1955 alte hoteluri s-au deschis peste hotare, in Turcia si de asemenea Continental Hilton din Mexico City. In 1964 Hilton International a devenit companie publica.


Fisiere in arhiva (1):

  • Prezentarea Grupului Hotelier Hilton Worldwide.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!