Program de Valorificare a Potentialului Turistic al Judetului Brasov

Cuprins proiect Cum descarc?

1. Localizarea si caracterizarea judetului 3
1.1. Scurt istoric 3
1.2. Asezare geografica 5
1.3. Cai de acces 6
1.4. Nivelul de dezvoltare economico-sociala 7
2. Prezentarea potentialului turistic al judetului 10
2.1. Resurse turistice naturale 11
2.2. Resurse turistice antropice 21
2.3. Principalele trasee turistice in zona 29
3. Analiza bazei tehnico-materiala a turismului 36
4. Analiza circulatiei turistice si previziunea evolutiei viitoare 41
5. Propuneri de valorificare 43
6. Evaluarea eforturilor investitionale, posibilitatilor de realizare si efectele scontate pe plan economic 46
7. Harta judetului 46
8. Pliant publicitar 47
9. Bibliografie


Extras din proiect Cum descarc?

Program de valorificare a potentialului turistic al judetului Brasov
1. Localizarea si caracterizarea judetului Brasov
Situat in zona de sud-est a Transilvaniei, pe cursul mijlociu al Oltului, in interiorul arcului carpatic, judetul Brasov ocupa din punct de vedere fizico-geografic cea mai mare parte a depresiunilor Brasov si Fagaras. 
1.1. Scurt istoric
Asezarile dacice si ale populatiei daco - romane a caror existenta este atestata prin descoperirile arheologice de la Brasov, Rasnov, Rupea, Zarnesti, Feldioara si Teliu dovedesc ca si dupa retragerea stapanirii romane (271 e.n.), a existat o continuitate a populatiei autohtone care s-a mentinut si in perioada de trecere la feudalism si in continuare pana astazi. Alte asezari cum este localitatea Codlea, este atestata de numeroase vestigii.
Castrul roman de la Rasnov este o marturie a frontierei de nord - est a imperiului Roman care trecea, in veacul al II-a dupa Cristos, in apropierea municipiului Brasov ; inscriptia de pe piatra pomenind numele dacic stravechi al localitatii 
Brasovul si imprejurimile sale, care constituie zona depresionara a Tarii Barsei, aveau un rol important in evul mediu, cele trei puncte strategice conferindu-le un rol economic, militar si politic de prin ordin.
Primul este Cetatea Fagarasului, de unde spune legenda, a plecat Negru Voda sa intemeieze Valahia, Tara Romaneasca de la sud de Carpatii Meridionali. Cetatea si tinutul cunoscut sub numele de Tara Fagarasului au fost, timp indelungat, un spatiu de continuitate al administratiei romanesti dupa obiceiul vechi al pamantului si un punct de sprijin in Transilvania al voievozilor valahi. Fagarasul, ca tinut este cunoscut inca din anul 1222 sub aceasta denumire de Tara Fagarasului, identica cu Tara Romaneasca ( terra Blachorum ).
Al doilea punct strategic este Castelul Bran, straja a trecatorii prin care circulau marfurile pe un circuit ce-si avea terminalele vestice in Flandra si Germania, iar in sud si est in Turcia si Orientul Apropiat.
In fine, al treilea punct strategic a fost Brasovul atestat documentar la 1234, cel mai important oras al Transilvaniei in evul mediu care domina viata economica in secolele XIV - XVI si era o adevarata placa turnanta a tarilor romane ( Transilvania, Valahia, Moldova ).
Brasovul se bucura de importante privilegii comerciale si era centrul unde se adunau bogatiile vremii , se intalneau oameni, se intersectau drumuri si idei.
Din indepartate vremuri, dar mai ales de la inceputul secolului al XIV-lea, datorita pozitiei sale geografice privilegiata, ce il situa inaintea Sibiului, Bistritei, Clujului, Sighisoarei si a altor orase din Transilvania , Brasovul ajunsese un important centru mestesugaresc si comercial care avea intense relatii economice cu Tara Romaneasca si Moldova, inca din timpul domnitorilor Vlaicu Voda si Mircea cel Batran, Alexandru cel Bun si Stefan cel Mare.
Bresle puternice, intre care se aflau aurarii, tesatorii, armurierii, au facut ca Brasovul sa nu ramana doar un punct al comertului de tranzit ci si un infloritor centru mestesugaresc. Locuitorii, harnici si cu un dezvoltat simt practic l-au inzestrat cu echipamente caracteristice oraselor medievale europene: ziduri de cetate si bastioane, turnuri exterioare de supraveghere si paza, depozite si piete, ateliere, pravalii, hanuri, biserici si spitale.
Ca bastioane ale apararii cetatii Brasovului au fost ridicate la sfarsitul secolului al XV-lea Turnul Negru si Turnul Alb.
La poalele Tampei ne intampina Bastionul Tesatorilor si Poarta Ecaterina.
In centrul istoric al Brasovului , se afla Casa Sfatului ce dateaza din anul 1420 care apartinea breslei cojocarilor, casa Hirscher sau Podul Mestesugarilor care impreuna cu piata veche este cea mai cunoscuta efigie a Brasovului.


Fisiere in arhiva (1):

  • Program de Valorificare a Potentialului Turistic al Judetului Brasov.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 6 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!