Program turistic internațional în Islanda

Cuprins proiect Cum descarc?

1. Alegerea tipului de program turistic .3
1.1 Denumirea programului turistic ...3
1.2 Tara in care se desfasoara programul turistic ...3
1.3 Definirea formei de turism activ ..5
1.4 Piata tinta ..6
1.5 Perioada in care se desfasoara programul turistic international ...7
2. Descrierea programului de vacanta 7
2.1 Transport .7
2.2 Cazare ...9
2.3 Alimentatie .11
2.4 Agrement 11
2.5 Programul turistic desfasurat pe zile ..18
3. Analiza de pret a produsului turistic .22
4. Modalitati de promovare a produsului turistic international 23
Bibliografie ...23


Extras din proiect Cum descarc?

1.Alegerea tipului de program turistic:
Programul turistic propus este un circuit in Islanda dupa cum urmeaza: Durata programului turistic este de 9 zile si 8 nopti. Cazarea se face in hoteluri de 3 stele din diferite orase, incluzand micul dejun-bufet suedez.
1.1. Denumirea programului turistic
Programul se va numi "Vizita in Islanda, tara focului si a ghetii" si va prezenta tara si obiectivele turistice pe care turistii le pot vizita, evidentiind astfel istoria, cultura si frumusetea peisajelor.Am ales acest nume pentru ca Islanda este o tara a paradoxurilor si a contrastelor: alaturi de ghetari se gasesc izvoare termale si gheizere tasnitoare , vulcani si formatiuni de lava impresionante dar si muntii maiestuosi, cascade uimitoare, fiorduri pitoresti si tarmuri extrem de romantice.
1.2 Tara in care se desfasoara programul turistic:
Islanda este o tara insulara denumita astfel de un colonist care, dupa o iarna neobisnuit de grea si rece, a vazut tarmul acoperit de gheata.(Iceland= Taramul Ghetii)
Dar Islanda nu are o clima atat de rece precum alte tari aflate la aceeasi latitudine. Curentul Golfului incalzeastte coastele Islandei. Islanda este de asemenea pe taramul Soarelui de la Miezul Noptii. In iunie soarele straluceste aproape 24 ore, in timp ce in decembrie este noapte tot timpul.
Pe scurt despre Islanda
Capitala: Reykjavik. 
Limba oficiala: Islandeza. 
Denumirea oficiala: Lydveldid (Republica Islanda). 
Constitutia: Republica din 1944 (Presedinte din 01.08.1996 Olafur Ragnar GRIMSSON). 
Populatia: estimata in 1998 la 270.000 locuitori, densitate 2 persoane/kilometru patrat, distributie: 91% urbana, 9% rurala. 
Guvernul: primul ministru (din 30.04.1991) David ODDSSON, parlamentul (Althing) cu 63 de membri alesi pe termen de 4 ani (partidul majoritar este Partidul Independentei cu 21 de membri). Toti cetatenii islandezi care au implinit 18 ani pot vota. 
Suprafata: 103.000 km patrati. Cea mai mare distanta: de la est la vest 483 km, de la nord la sud: 306 km. 
Lungimea coastei: 2.000 km. 
Altitudinea maxima: Hvannadalshnukur, 2.119 m deasupra nivelului marii, minima: nivelul marii. 
Moneda: coroana daneza (1 euro = 7,45 krona, aprilie 2011) 
Produse de baza: agricultura - fan pentru animale, oi. Pescuitul - cod, hering, macrou. Produse industriale - aluminiu, ciment, imbracaminte, echipament electric, fertilizatori, produse semipreparate, tiparirea si legatoria de carti. 
Clima
Majoritatea Islandei este un mare podis, dar de-a lungul tarmului gasim campie. Teritoriul acesta de campie este singura zona in care se poate locui. Pamantul este acoperit de iarba aici, iar oamenii pot creste animale si pot cultiva chiar plante. O parte din Curentul Golfului trece pe langa tarmul de sud si de vest al Islandei, incalzind campiile si pastrand porturile fara gheata tot timpul anului. Verile sunt blande iar iernile sunt racoroase. In Reykjavik temperaturile medii sunt 11 grade Celsius in iulie si - 1 grad Celsius in ianuarie. 
Podisul din interiorul Islandei are un teren dur, situandu-se la aproximativ 762 metri deasupra nivelului marii. O falie se afla exact sub Islanda facand din aceasta un taram violent al minunilor naturii, incluzand vulcani, izvoare termale, geysere, ghetari. Cutremurele sunt chiar frecvente aici. Mai mult de 200 de vulcani au erupt in Islanda imprastiind lava si roci in tot podisul. Unii vulcani sunt inca activi, inclusiv faimosul vulcan Hekla, care a erupt in 1980 si 1981. Exista vulcani activi chiar si sub mare pe langa coastele Islandei. Unul a erupt in 1963, la sud de Islanda, formand o noua insula numita Surtsey. In 1973 un vulcan de pe insula Heimaey inactiv de mai mult de 5000 de ani a erupt aruncand cenusa vulcanica peste singurul oras al insulei, Vestmannaeyjar. Cei 5.300 de locuitori ai orasului au fost nevoiti sa-si paraseasca in toiul noptii casele. 
Islanda are cele mai multe izvoare termale din lume. Unele din izvoare termale sunt geysere. De fapt numele de geyser provine de la cel mai faimos izvor termal islandez, Geysir care arunca apa la aproximativ 59 metri in aer. 
A opta parte din Islanda este acoperita de ghetari. Aceste bucati uriase de gheata au in unele locuri 1,2 km grosime. Cel mai mare ghetar, Vatnaj"kull, situat in sud-est, are o suprafata de 8.133 km patrati si este mai mare decat toti ghetarii Europei continentale la un loc. Ghetarii au sapat adanc fundul fiordurilor, transformandu-le in porturi naturale pe cele de la Akureyri si Osafj"rdur. Ghetarii au sapat si in insula si topindu-se s-au transformat in lacuri. Cel mai mare este Thingvallavatn situat in sud-vest.


Fisiere în arhivă (1):

 • Program turistic international in Islanda.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

- http://www.islanda.ro
- http://www.eturia.ro
- www.turism-360.ro
- www.wikipedia.org
- https://www.booking.com/
- https://www.infoturism.ro/atractii-turistice/10-locuri-de-vizitat-si-lucruri-de-facut-in-island/
- https://www.infoturism.ro/atractii-turistice
- https://www.government.is/topics/business-and-industry/tourism-in-iceland/road-map-for-tourism-in-iceland/
- https://razvanpascu.ro/2011/07/15/cum-se-poate-calatori-ieftin-in-islanda/
- https://sacalatorim.ro/laguna-albastra-islanda/
- https://venividiamo.com/cum-planifici-o-calatorie-islanda/
- https://razvanpascu.ro/2020/09/20/circuit-in-islanda-haideti-cu-mine-in-iulie-2021/


Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!