Program turistic internațional Israel - un Paște sfânt mai aproape de Iisus

Proiect
7.7/10 (3 voturi)
Domeniu: Turism
Conține 2 fișiere: doc, ppt
Pagini : 36 în total
Cuvinte : 5079
Mărime: 3.74MB (arhivat)
Puncte necesare: 6

Extras din proiect

Oferta agentiei noastre Holiday Tour, se refera la un sejur in Tara Sfanta si se numeste « Un Paste sfant mai aproape de Iisus ». Este vorba de un sejur de 7 zile in Ierusalim si Iordania pe data de 24.04.2009pana pe 30.04.2009 pentru un grup de 40 de turisti si se adreseaza persoanelor cu venit mediu

si peste mediu interesate de turism cultural si religios.

Israelul este localizat in Orientul Mijlociu, de-alungul coastei de est a Marii Mediterane, fiind un punct de legatura intre Africa si Asia. Este invecinata la est de Iordania, la nord-est Siria, la nord Liban si sud-vest Egipt si are o populatie de circa 6,5 milioane de locuitori dintre care 77,2% evrei si restul, alte nationalitati, majoritatea arabi.

Israelul este o destinatie turistica de peste 2000 ani. In intraga tara veti descoperi muzee, parcuri nationale, rezervatii naturale si locuri sfinte. Israelul este plin de ruine si orase vechi. Oamenii vin in Israel pentru a atinge o parte a trecutului. Evenimentele, povestile si legendele despre aceste locuri au ramas intiparite in mintea oamenilor de pretutindeni.

Orasul lui David: Silwan (in Biblie Siloam) este cea mai veche parte a Ierusalimului. David, Solomon si profetii au trecut pe aici. Gradinile din Siloam au inspirat Cantecul Cantecelor. Orasul lui David poate fi vizitat cel mai bine impreuna cu un ghid autorizat. O vizita a Israelului presupune si vizitarea Bisericii Sfantului Mormant, a Cetatii Ierusalimului, Gradinile Suspendate din Haifa, Stalpul biciuirii, Altarul pe Piatra a Sfantului Mormant. De Pasti, crestini de toate etniile se aduna la Ierusalim pentru a urma drumul parcurs de Iisus. In duminica Floriilor, multimile se aduna pe Muntele Maslinilor ca sa reediteze intrarea Lui in Ierusalim. Se opresc acolo unde Domnul a plans, prevazand soarta sa si a orasului. Locul e marcat de o biserica in forma de lacrima, numita Dominus Flevit ("Domnul a plans"). Tot pe acest munte este Gradina Ghetsimani, in care exista inca o mica livada de maslini, despre care se spune ca ar avea aproape 2000 de ani. Ierusalimul adaposteste patru cartiere importante: Cartierul Evreilor, Cartierul Crestinilor, Cartierul Musulmanilor si al Armenilor. Astazi aceste patru comunitati etnice si religioase promoveaza impreuna culturi diferite cu acelasi patrimoniu. Sunt 8 porti care strabat zidurile orasului, iar cel mai important trafic se desfasoara prin Poarta Jaffa. Via Dolorosa este drumul pe care Iisus a mers de la judecata catre rastignire. Aici sunt cele « 9 opriri ale Crucii » care conduc si spre Biserica Sfantului Mormant din Cartierul Crestin , cunoscut ca locul unde a fost ingropat si unde a inviat Hristos - centrul credintei crestine din intreaga lume.

Plecarea catre acest sejur se face de pe aeroportul Otopeni Bucuresti cu agentia de transport aerian El Al iar transportul local se va face cu un autocar modern cu aer conditionat. Se precizeaza ca la aeroportul din Tel Aviv se va oferi asistenta la sosire si plecare, iar pe Taramul Sfant va fi la dispozitia dumneavoastra ghid de limba romana specializat in actiuni turistice, pelerinaje agreat de Patriarhia Romana.

Cazarea va fi la hoteluri de trei sau patru stele, camere cu grup sanitar propriu, aer conditionat, telefon, cablu TV, respectiv 5 nopti in Ierusalim si 2 nopti in Tiberias. In pretul acestui sejur intra atat cazarea cat si micul dejun si 7 cine.

In prima zi, respectiv pe 24.04.2009 va avea loc intalnirea pe Aeroportul International Otopeni “Henri Coanda”, ora 22:00, cu conducatorul de grup din partea agentiei si imbarcarea cursa El Al, LY574 cu decolare la ora 23 :45 si sosire ora 02 :20 aeroportul Ben Gourion, Tel Aviv. Transferul catre hotelul Ierusalim Gold (echivalent 3/4*) se va face cu autocarul si va dura minim 45 de minute unde se va lua cina.

Cea de-a doua zi va incepe cu micul dejun dupa care deplasarea catre Betlehem la Muntele Maslinilor de unde putem admira o superba panorama a Orasului Vechi.Apoi vizitarea bisericii ortodoxe a Nativitatii, a criptei unde s-a nascut Iisus unde se afla si o icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului-« Aparatoarea Betlehemului » dupa care in se va vizita Gradina Ghetsimani, unde Domnul Iisus Hristos s-a rugat si a plans pentru poporul ales.

Complexul ce Biserica Nativitatii inconjoara, acoperind aproximativ 12 000 metri patrati, include in afara de basilica propriu-zisa, o manastire ortodoxa, una catolica si una armeana. Istoria ei incepe in secolul al II-Iea, cand Sfantul Iustin Martirul a identificat intaia oara grota ce se afla sub ea, drept pestera saîntă, locul nasterii lui Iisus. Prima biserica se va ridica aici destul de timpuriu, in anii 326, de catre Sfanta Elena, mama imparatului Constantin cel Mare.

Prima bazilica avea 5 naosuri si o mare curte exterioara. In aripa dinspre rasarit, a fost construita o cladire impresionanta, octogonala, in centrul careia se afla Pestera Nasterii Domnului. Pardoseala era acoperita cu un mozaic care se mai vede si astazi sub dalele de marmura. Ne închinam, ascultăm şi ne întoarcem din nou în vechime. La 200 de ani, de la zidirea sa, imparatul Iustinian darama bazilica si o inlocuieste cu alta, care se pastrează si astazi. Cladirea octogonala de deasupra pesterii a fost o bazilica triunghiulara. Este un sentiment ciudat sa vezi biserici, construite peste alte biserici. Asa se face ca intreaga constructie are forma unei cruci. Se spune ca bazilica lui Iustinian era departe, ca frumusete, de cea construita de imparateasa Elena. Naosul basilicii este impsrtit in cinci nave longitudinale, separate de patru randuri de coloane, in stil corintic, cate 11 in fiecare rand. Pe ele sunt pictati apostolii Domnului, cu numele scrise in latina si greaca. Din nou privind in jos se poate admira, in unele zone ale pardoselii, parţi din vechile mozaicuri bizantine originale.

Lacasul are trei altare: unul central si doua mai mici, aflate in absidele laterale. Din aceste abside se coboară in Pestera Nasterii Domnului, propriu-zis o mica grota naturala, situata chiar sub altarul central. In partea de rasarit, localizat printr-o stea de argint fixata in marmura, se afla locul unde a fost ieslea. Cincisprezece candele ard permanent in jurul ei.

Ornamentele exterioare nu s-au pastrat, iar descrierile vorbesc despre mozaicuri in culori cuprinzand scena nasterii si cea a inchinarii magilor persani. Asta a si salvat-o de la distrugerea de catre persi. Pe cele 44 de coloane impunatoare si pe zidurile bazilicii se vad ornamente mozaicale deosebit de frumoase.

Spre seara turistii se vor intoarce la hotel Ierusalim Gold unde vor lua cina.

A treia zi, respectiv pe 26.04.2009 se va servi micul dejun la hotel si se va pleca la Biserica Sfantului Mormant, unde vom vizita imprejurimile si vom astepta aprinderea luminii pentru a sarbatori Pastele. Iar optional, ora 23:30 participare la Sfanta Liturghie, de la miezul noptii la Biserica Romaneasca din Ierusalim.

Sambata dimineata, toate luminile si toate candelele din Sfantul Mormant si din toata Biserica se sting. Se aseaza vata curata pe piatra de deasupra Sfantului Mormant. Apoi se pecetluieste usa Sf. Mormint in fata clerului si a intregii multimi cu 4 peceti, adica cu doua panglici de pinza alba, cu ceara si peceti la capete, asezate astfel ca sa formeze litera X. Politia pazeste din acest moment Sfantul Mormant cu strictete ca nimeni sa nu se mai poata apropia de usa inchisa. In Biserica devenita neincapatoare, se afla mii de oameni veniti din toate partile lumii din credinta, pentru folosul sufletesc dar mai cu seama pentru a vedea marea minune ce avea sa se intimple. La orele 14, sambata, Patriarhul Ierusalimului cu tot clerul ortodox iese din Altar, purtandu-se inaintea lor cele 12 steaguri cu insemnari din viata Mantuitorului si ocolesc Sfantul Mormant de trei ori in versuri de cantari si in sunetele clopotelor care suna in tot Ierusalimul.

Preview document

Program turistic internațional Israel - un Paște sfânt mai aproape de Iisus - Pagina 1
Program turistic internațional Israel - un Paște sfânt mai aproape de Iisus - Pagina 2
Program turistic internațional Israel - un Paște sfânt mai aproape de Iisus - Pagina 3
Program turistic internațional Israel - un Paște sfânt mai aproape de Iisus - Pagina 4
Program turistic internațional Israel - un Paște sfânt mai aproape de Iisus - Pagina 5
Program turistic internațional Israel - un Paște sfânt mai aproape de Iisus - Pagina 6
Program turistic internațional Israel - un Paște sfânt mai aproape de Iisus - Pagina 7
Program turistic internațional Israel - un Paște sfânt mai aproape de Iisus - Pagina 8
Program turistic internațional Israel - un Paște sfânt mai aproape de Iisus - Pagina 9
Program turistic internațional Israel - un Paște sfânt mai aproape de Iisus - Pagina 10
Program turistic internațional Israel - un Paște sfânt mai aproape de Iisus - Pagina 11
Program turistic internațional Israel - un Paște sfânt mai aproape de Iisus - Pagina 12
Program turistic internațional Israel - un Paște sfânt mai aproape de Iisus - Pagina 13
Program turistic internațional Israel - un Paște sfânt mai aproape de Iisus - Pagina 14

Conținut arhivă zip

  • ierusalim.doc
  • Sejur Israel.ppt

Ai nevoie de altceva?