Proiect Anglia

Extras din proiect Cum descarc?

Anglia (inainte Regatul Angliei pana la fuzionarea sa cu Scotia in 1707, care a creat Regatul Marii Britanii) este cea mai mare si cea mai dens populata tara din Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord.
Pentru unii, acest cuvant este sinonim cu Marea Britanie si Regatul Unit, lucru care ii jigneste pe scotieni, galezi si nord-irlandezi.
Numele "Anglia" vine de la "tara anglilor" (in engleza England pentru land of the Angles) referindu-se la angli, popor germanic, care s-a asezat in insula in secolul V. Numele in limba cornica a Angliei este Pow Sows, care inseamna "Tara Saxonilor".
Regatul Unit(UK)
Deviza nationala: Dieu et mon droit (franceza: Dumnezeu si dreptul meu)
Limba oficiala:engleza
O limba oficiala este o limba care este desemnata in mod special sa fie asa in constitutia tarilor, statelor, si a altor teritorii. (Statele si zonele fara o constitutie, duc lipsa de o limba oficiala, dupa aceasta definitie.)
Jumatate din tarile lumii au o limba oficiala. Unele au o singura limba oficiala, ca si Franta sau Germania. Unele, Belgia, Finlanda, Elvetia, Afganistan, Bolivia, India si Africa de Sud au mai mult de o limba limba oficiala.
In unele tari, ca si Irak, Italia si Spania, exista o limba oficiala pentru tara, dar alte limbi sunt co-oficiale in unele regiuni importante. Unele tari, asa ca si Statele Unite ale Americii, nu au o limba oficiala, insa exista limbi oficiale in unele state americane (Vezi Limbi in Statele Unite). In final, unele tari nu au specificata o limba oficiala, ca si Eritreea, Luxemburg, Suedia, Tuvalu sau Regatul Unit.
Ca si consecinta a colonizarii, in unele tari din Africa si in Asia limbile oficiale si limbile de studiu (franceza si engleza) nu sunt limbile nationale sau limbile cele mai raspandite. In Irlanda limba nationala oficiala a statului (irlandeza) este de fapt vorbita doar de catre un mic contingent de oameni, pe cand limbii careia ii este data o stare legala inferioara (engleza) este de fapt limba vorbita de majoritate.
In India, unde sunt folosite zeci de limbi, dintre care 18 sunt oficiale, pentru a usura comunicarea, limba folosita in parlament nu a fost aleasa dintre acestea, ci, ca un compromis a fost aleasa engleza.
Capitala:Londra
Londra (in engleza London, franceza Londres) este capitala Angliei si a Regatului Unit. Este cel mai important centru politic, financiar (datorita City-ului), cultural si artistic al Regatului Unit, si unul din cele mai importante orase ale lumii.
Populatia Londrei este de 7.421.228 locuitori (la 1 ianuarie 2005) in Londra Mare, carora li se adauga alte cateva milioane din zona metropolitana. Exista o imensa diversitate de etnii, culturi si religii, Londra fiind unul din cele mai cosmopolite orase din Europa si din lume. Aici locuiesc, permanent sau temporar, multi dintre cei mai bogati oameni ai lumii.
In Londra se gasesc sediile a numeroase institutii si corporatii de importanta globala; multe cladiri importante: palate, muzee, teatre, sali de concerte, aeroporturi, statii de cale ferata; ca si numeroase ambasade si consulate.
Regina:Elisabeta a II-a (Elizabeth Alexandra Mary Windsor, n. 21 aprilie 1926)
In calitate de monarh britanic, Elisabeta a II-a este de asemenea suverana urmatoarelor state: Australia, Canada, Noua Zeelanda, Jamaica, Barbados, Bahamas, Grenada, Papua Noua Guinee, Insulele Solomon, Tuvalu, Sfanta Lucia, Sfantul Vincent si Grenadine, Antigua si Barbuda, Belize si Sfantul Kitts si Nevis.
Sistem politic:Monarhie constitutionala
O monarhie constitutionala este o forma de guvern monarhica ce face parte dintr-un sistem constitutional care accepta un monarh ereditar sau ales in functie de sef de stat. Monarhiile constitutionale moderne, de obicei implementeaza conceptul de trias politica, sau "separatie de puteri", unde monarhul e capul ramurei legislative sau doar are un rol ceremonial. In cazul in care monarhul detine putere absoluta, aceasta se numeste o monarhie absoluta.
Astazi, monarhiile constitutionale sunt combinate cu democratie reprezentativa, care reprezinta teoriile suveranitatii populare care plaseaza suveranitatea in mainele poporului, si cele care considera important rolul traditiei in guvernamant. Cu toate ca regele sau regina pot fi considerati seful statului, Prim Ministrul, a carui putere vine direct sau indirect de la alegeri, este Seful guvernului. Cu toate ca majoritatea monarhiilor constitutionale moderne sunt democratii reprezentative, in istorie au existat si alte situatii. Unele monarhii au au existat sub costitutii fasciste (sau cvasi-fasciste), cum s-a intamplat in Italia, Japonia si Spania, sau cele unde guvernul a fost condus de o dictatura militara, cum s-a intamplat in Tailanda.


Fisiere in arhiva (1):

  • Proiect Anglia.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!