Proiect Management Strategic - SC Petrom SA

Extras din proiect Cum descarc?

1. Istoric si sector de activitate
Petrom este cea mai mare companie romaneasca de petrol si gaze, cu activitati in sectoarele explorare si productie, rafinare si produse petrochimice, precum si comercializare. Petrom are rezerve de petrol si gaze estimate la 1 miliard barili echivalent petrol, o capacitate anuala de rafinare de 8 milioane tone si circa 550 statii de distributie carburanti in Romania.
Compania detine, de asemenea, o retea internationala de 82 de benzinarii, localizate in Moldova si Ungaria. Aceasta retea va fi extinsa cu 178 de statii premium suplimentare in Romania, Bulgaria, Serbia si Muntenegru, achizitionate in ianuarie 2006.
In anul 2005 cifra de afaceri a Petrom a fost de 2.970 milioane Euro, EBITDA (Venituri Inainte de Dobanzi, Taxe, Deprecieri si Amortizari) a fost de 766 milioane Euro. In urma majorarii capitalului social, OMV, grupul lider in industria de petrol si gaze din Europa centrala detine 51,011% din actiunile Petrom. OMV activeaza in domeniile Rafinare si Marketing, explorare si productie, distributie gaze precum si produse chimice in 27 de tari pe cinci continente.
Un capital fara precedent, de aproximativ 3 miliarde de euro, va fi investit, pana in 2010, in activitatile si operatiunile de baza ale companiei.
Petrom va deveni o companie profitabila si puternica, un lider al economiei romanesti. Experienta in domeniu, acumulata de-a lungul a 150 de ani, tehnologia internationala, eforturile corelate ale expertilor romani si austrieci creeaza fundamentul dezvoltarii companiei in concordanta cu datoria noastra fata de actionari, comunitate si mediu. 
Petrom anunta o performanta continua in cel de-al treilea trimestru al anului 2009. Profitul net in trimestrul al treilea al anului 2008 a atins 805 mil RON [228 mil EUR], rezultand un profit net cumulat pentru primele 9 luni ale anului de 1.406 mil RON [389 mil EUR]. EBIT (profit din exploatare) a inregistrat o crestere semnificativa ajungand la 895 mil RON [254 mil EUR] in cel de-al treilea trimestru si la o valoare cumulata de 1.755 mil RON [486 mil EUR] la sfarsitul lunii septembrie. Cifra de afaceri a crescut cu 26% in cel de-al treilea trimestru, la 3.252 mil RON [923 mil EUR], in timp ce cifra de afaceri totala pentru primele noua luni s-a ridicat la 7.865 mil RON [2.174 mil EUR].
Rezultatele reflecta schimbarile in sistemul de contabilitate, primele efecte ale procesului de modernizare, precum si mediul extern favorabil.
Pe data de 23 iulie 2004, OMV, grupul lider de petrol si gaze din Europa Centrala si de Est, a achizitionat 51% din actiunile Petrom. Tranzactia a fost incheiata in decembrie 2004 prin plata actiunilor si cresterea de capital in valoare de 830 milioane euro.


Fisiere in arhiva (1):

  • Proiect Management Strategic - SC Petrom SA.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!