Proiecte in Turism - Destinatia Kyoto

Extras din proiect Cum descarc?

Kyoto reprezinta unul dintre cele mai importante centre turistice ale Japoniei, fiind practic leaganul culturii japoneze. Emblema orasului este statuia unei maiko (tanara japoneza de conditie sociala medie) ce strajuieste unul din numeroasele poduri peste raul Komo. Imaginea ei vorbeste de la sine despre cultura, obiceiurile si insusi felul de a fi al japonezilor. Abundenta si bogatia podoabelor sunt o marturie a prosperitatii si a dezvoltarii mestesugurilor din acea perioada.
Centru cultural si religios de frunte al Japoniei, contine peste 2.000 temple si altare vechi, 37 de universitati si colegii si 24 de muzee. Kyoto este cunoscut si pentru splendidele festivaluri anuale si superbele gradini. De altfel, este supranumit si capitala linistei si pacii datorita sutelor de temple si a gradinilor Zen care reprezinta un punct de mare atractie turistica. 
Orasul a avut un rol crucial in istoria tarii, fiind capitala mai bine de 1000 de ani (794-1868), fapt ce nu a fost inca uitat de locuitorii sai dupa mai bine de 100 de ani de cand capitala a fost mutata la Tokio. Astfel se explica numele pe care il folosesc unii localnici pentru a se referi la orasul lor : Miyako. Miyako inseamna in japoneza "capitala", dar si "orasul cel mai frumos din lume".
Acum mai bine de o mie de ani, Kyoto era o insula de cultura intr-o lume primitiva. De altfel, de aici vine intreaga estetica japoneza.
Este asezat intr-un cadru natural asemanator Florentei, fiind marginit de dealuri la est, nord si vest. In nord-est se gaseste muntele Hiei (848 m). Orasul este impresionant datorita peisajului ireal de care este inconjurat, fiind strajuit de munti care toamna, datorita frunzelor rosii de artar, par in flacari. 
Pentru turistul obisnuit Kyoto apare in mai multe ipostaze : ca vast muzeu de istorie, ca centru al budismului, ca centru al artelor sau pur si simplu ca atractie turistica.
Orasul Kyoto are un dialect aparte (Kyo Kotoba), cu o istorie lunga, reflectata in rafinata cultura a acestui oras. Astfel, sunetul unor cuvinte folosite de locuitorii Kyoto-ului de azi au o muzicalitate aparte fata de japoneza standard, fapt datorat atat pozitiei geografice a orasului, noilor influente din lumea contemporana, cat si relatiei dintre oameni si limba japoneza. Unele expresii folosite in dialectul din Kyoto nu pot fi intelese doar prin simpla citire a caracterelor, fie ele kanji sau kana. 
Dintre numeroasele obiective turistice, putem mentiona Nijo Castle, resedinta shogunului Tokugawa, Toji, templul care gazduieste cea mai inalta pagoda japoneza, sau Kinkakuji, Pavilionul de Aur, acoperit la propriu cu un strat din metalul pretios, precum si renumitul Palat Imperial, unul din simbolurile nationale ale Japoniei.
Istorie
Desi s-au gasit dovezi ale unor asezari umane in insulele japoneze care dateaza de aproximativ 12 000 ani, se cunosc relativ putine date despre activitatile umane din acea perioada, cel putin cea de pana in secolul 6 i. Hr. In timpul secolului 8 e.n., cand puternicii preoti ai religiei buddhiste s-au implicat in conducerea Guvernului Imperial, imparatul a decis relocarea capitalului catre o regiune indepartata fata de influenta buddhista. Imparatul Kammu a ales satul Uda, in acea vreme aflat in districtul Kadono al Proviciei Yamashiro.
Noul oras, Heian-kyo (in traducere, ,,capitala linistii si pacii"), a devenit resedinta curtii imperiale a Japoniei in anul 794, incepand astfel ,,perioada Heian" din istoria Japoniei. In secolul 11, orasul a fost rednumit KYOTO (,,Capitala").
Kyoto a ramas capitala Japoniei pana la transferul resedintei Guvernului la Edo, in timpul Restauratiei Imperiale. Dupa ce Edo a fost redenumit Tokyo (,,Capitala de Est"), Kyoto a fost cunoscut o perioada scurta ca Saiko (,, Capitala de Vest").


Fisiere in arhiva (1):

  • Proiecte in Turism - Destinatia Kyoto.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!