Protectia Consumatorului de Branzeturi

Cuprins proiect Cum descarc?

Capitolul 1: Aspecte conceptuale privind industria branzeturilor
1.1. Definirea conceptului de branzeturi
1.2. Istoria industriei branzeturilor
1.3. Clasificarea tipurilor de branzeturi
1.4. Metode de obtinere a branzeturilor
Capitolul 2: Prezentarea industriei branzeturilor
2.1.Piata industriei branzeturilor
2.2.Producatorii si distribuitorii nationali si internationali de branzeturi
2.3.Date statistice privind industria branzeturilor
Capitolul 3: Cadrul juridic existent in industria branzeturilor
3.1.Legi in vigoare in Romania
Capitolul 4: Rolul protectiei consumatorilor in industria branzeturilor
4.1.Prezentarea caracteristicelor de calitate in industria branzeturilor
4.2.Metode de falsificarea a branzeturilor
Capitolul 5: Efectele consumului de branzeturi si compozitia branzeturilor
Capitolul 6: Studiu de caz: Hohlland
6.1.Prezentarea firmei
6.2.Analiza SWOT
6.3.Strategii de calitate, de marketing, de imbunatatire
Concluzii si propuneri
Bibliografie


Extras din proiect Cum descarc?

Introducere
,,O branza poate dezamagi. Poate fi plictisitoare, simpla sau prea sofisticata. Cu toate acestea ramane branza- saltul laptelui spre imortalitate", Cliffon Fadiman - scriitor american.
Branza este unul dintre elementele cele mai comune, intalnita in toate colturile lumii, iar in ultimii ani in variante din ce in ce mai diferite si chiar mai ciudate. Cuvantul latinesc ,,caseus" este cel de la care deriva cuvantul ,,cazeina", care defineste o substanta proteica aflata in lapte si care, prin coagulare, formeaza baza pentru branza.
Branza este unul dintre cele mai complexe alimente preparat din lapte. Fie ca vorbim de branzaturile din lapte de vaca, sau de la alte mamifere( oaie, bivolita, capra sau chiar ren si camila), branzeturile sunt o sursa fantastica de calciu si grasimi pentru organism. Branzeturile sunt alimente care au o valoare nutritionala mare datorita continutului in proteina, lipde, saruri minerale si vitamine, nutrienti de o foarte buna calitate si cu o ridicata biodisponibilitate.
Pentru toate tipurile de branzeturi exista o serie de trasaturi nutritionale comune care trebuie luate in considerare in contextul general al unei diete si este necesar sa mentionam branza ca fiind un aliment nutritiv si multilateral care poate juca un rol important intr-o alimentatie corecta echilibrata.
Branza este un produs foarte variat si foarte rafinat raspandit in toata lumea. Ea poate avea un gust foarte placut, untos, bogat, cremos, intepator, picant, sarat sau light etc. Branzeturile sunt produsele care se bucura de o larga popularitate datorita imaginii lor pozitive si sanatoase, apreciate de consumatori ca avand efecte benefice asupra sanatatii. Exista peste 650 de tipuri de branzeturi in toata lumea, din care cele mai multe sunt cele din lapte de vaca .
Capitolul 1. Aspecte conceptuale privind industria branzeturilor
1.1. Definirea conceptului de branzeturi
Branza este un produs alimentar lactat, solid sau semilichid obtinut dupa retete adecvate, prin scurgere dupa coagularea laptelui. Din punct de vedere tehnologic, branza este cazeina mai mult sau mai putin debarasata de alti constituenti ai laptelui si mai mult sau mai putin procesata. Datorita continutului ridicat de substante proteice si grasimi intr-o forma usor asimilabila, branzeturile au o valoare nutritiva ridicata, constituind un aliment important in hrana omului de toate varstele .
1.2. Istoria industriei branzeturilor
Istoria branzei se intinde cu multi ani in urma, pana la 8000 I.Hr. Cercetatorii dateaza inceputurile consumului de branza chiar in perioada in care caprele au fost domesticite. Se crede ca branza a fost pentru prima data preparata in Orientul Mijlociu sau de catre triburile nomade din Asia Centrala. De la vechii egipteni avem primele dovezi arheologice cu privire la prepararea branzei. Vasele descoperite in care se crede ca se preparau lactatele dateaza din 2000 I.Hr. Temperaturile inalte din Egiptul Antic si climatul arid ne fac sa credem ca egiptenii conservau branza folosind foarte multa sare. Branzeturile din Europa nu necesitau aceeasi cantitate de sare din cauza climatului mai bland si temperaturilor mai scazute. Benefiicind de avantajul conditiilor climatice, tarile europene au inceput sa rafineze branza si sa o innobileze cu bacterii si mucegaiuri care dau o aroma aparte. Romanii si vechii greci au fost primii care au transformat prepararea branzei intr-o arta. Unele case romane aveau o bucatarie speciala dedicata exclusiv branzeturilor. Dupa ce au ajuns sa stapaneasca la perfectie tehnicile de afumare si inmiresmare a branzei, romanii au raspandit aceste cunostinte in intreg imperiul. Dupa caderea Imperiului Roman, calugarii au preluat sarcina fabricarii branzeturilor, inventand cateva dintre varietatile pe care le cunoastem si astazi. Marea Britanie are in prezent aproximativ 700 de tipuri de branza locala, Italia si Franta au circa 400 de astfel de varietati locale. Diferenta o fac felurile de lapte, de bacterii sau acizi folositi la coagulare, metodele de depozitare si pastrare si tipurile de arome si mucegaiuri adaugate in branza .
o STUDIU. Vechimea branzei in istoria omenirii
Cercetatorii au descoperit recent mai multe fragmente ale unor vase de ceramica folosite in trecut pentru prepararea branzei, demonstrand astfel ca traditia acestui aliment este mult mai veche decat se credea pana acum, informeaza Science Recorder. Potrivit specialistilor, recipientele respective au o vechime de peste 7.000 de ani si, datorita formelor pe care le au, este foarte probabil sa fi fost utilizate pentru separarea zerului de branza. Bucatile din ceramica au fost gasite de-a lungul unui rau din Polonia, iar cercetatorii sunt de parere ca informatiile pe care le vor obtine in urma analizarii lor vor avea o importanta deosebita pentru viitoarele studii referitoare la dezvoltarea produselor lactate in lumea antica. Astfel, arheologul Peter Bogucki de la Universitatea Princeton a aratat ca preparatele din lapte au avut un rol extrem de important in Neolitic, fiind unul dintre alimentele principale din care oamenii isi luau nutrienti importanti. Cercetatorii de la Universitatea din Bristol, condusi de profesorul Richard P. Evershed, au analizat bucatile gasite, identificand urme de lapte si grasimi. Tot ei au studiat obiecte similare gasite de arheologi in Turcia, vechi de 8.000 de ani, care ar fi fost intrebuintate pentru prepararea untului, iaurtului sau altor produse din lapte .


Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 6 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:



* Pretul este fara TVA.


Hopa sus!