Raport la Economia Turismului

Cuprins proiect Cum descarc?

Tema 1. Turismul - activitate 
economico-sociala 4
Tema 2:Dimensiunile fenomenului turistic 13
Tema 3:Circulatia turistica 29
Tema 4.Organi zarea activitatii turistice 38
Tema 5. Piata turistica 59
Tema 6. Baza tehnico-materiala a turismului 84
Tema 7.Resursele umane in turism 95
Tema 8.Serviciile turistice 112
Tema 9.Eficienta economica si sociala a turismului 142


Extras din proiect Cum descarc?

Tema1:Turismul - ACTIVITATE ECONOMICO-SOCIALA
Subiectele:
1.1 Conceptele de ,,turism" si ,,turist"
1.1.1 Repere istorice ale turismului
1.1.2 Conceptul si notiuni generale din turism
O1.Sa determin perioadele de evolutie a activitatii turistice
Cuvinte Cheie: Perioada,Antichitate,Calatorie,Agentie,Descoperire,Universitate,Comerciant,Organizatie.
Turismul reprezinta astazi o activitate socio-economica foarte importanta la nivel mondial. Pentru a ajunge la acest apogeu activitatea turistica a fost nevoita sa treaca prin mai multe etape de dezvoltare. Cu toate acestea un inceput concret al activitatii turstice, care sa contina toate ideele si conceptele pe care le cuprinde turismul, este absolut ireal de determinat. In schimb se poate afirma ca inceputul manifestarilor turistice isi pierde originea undeva prin comuna primitiva, cind oamenii minati de curiozitatea de a afla ce se afla dincolo de raza lor vizuala, plecau in descoperirea a ceva nou, a ceva ce se afla ,,dincolo". 
O prima etapa de evolutie a turismului am putea spune ca este antichitatea. Deoarece in aceasta perioada gasim niste relatii stabilite intre diferite regiuni si calatoriile mai mult sau mai putin organizate. Din Antichitate cel mai mult se evidentiaza turismul in Grecia si Roma Antica, dar de asemenea si pe tarimurile Asiei Mici si Mijlocii. 
Urmatoarea perioada este considerata a fi Evul Mediu, etapa caracterizata de o acivitate cu un caracter mai pronuntat al turismului, datorita marilor descoperiri, pelerinajelor organizate, deplasarea studentilor la marile universitati de pe atunci. Tot in aceasta perioada apar primele calatorii organizate, primul ghid turistic si prima agentie de turism fondata de Thomas Cook.
Ultima etapa de dezvoltare a turismului este epoca contemporana,care constituie si etapa de apogeu al activitatii turistice. In aceasta perioada apar diferite organizatii mondiale pentru gestiunea, controlul si promovarea turismului atit la nivel national cit si la nivel international. Specific pentru perioada data este delimitarea diferitor tipuri de turism, organizarea chibzuita a calatoriilor turistice si dezvoltarea infrastructurii.
O2.Sa analizez fiecare etapa de dezvolatare a turismului
Geneza turismului se prezinta sub o forma arhaica care se pierde undeva prin comuna primitiva, aceasta se manifesta sub forma unor primblari ale popoarelor primitive inafara locului de trai, cu scopul de a cunoaste ceea ce se afla dupa aria lor, dincolo de ceea cu ce erau obisnuiti zilnic sa vada. Deci primele motive de practicare a turismului, nu le putem numi ca scopuri turistice si nu aveau nimic in comun cu ceea ce numim astazi manifestare turistica, ci doar o simpla curiozitate a omului care pe parcusul timpului se dezvolta si se nastea in el dorinta de cunoastere de descoperire a noi locuri si a noi lucruri. La o etapa mai dezvoltata a omenirii, cind deja apar primele orase apar primblarile in jurul oraselor la distante nu prea mari, care constituie si ele o forma primitiva, incepatoare de turism.
Mai tirziu, in epoca antica turismul se dezvolta mai mult in marele centre ale civilizatiei si culturii din Europa si Asia.
Sub o forma mai evoluata turismul se dezvolta in inima lumii antice - Grecia Antica si Roma Antica.Aici apar primele elemente ale infrastructurii turistice - drumurile,permisele de intrare dintr-un oras in altul, ghizii si serviciile de ghidaj.


Fisiere in arhiva (1):

  • Raport la Economia Turismului.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 7 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* Pretul este fara TVA.


Hopa sus!