Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord

Extras din proiect Cum descarc?

Anglia 
Anglia este cea mai mare si cea mai dens populata tara din Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord. Pana in anul 1707 Anglia a fost un regat independent, Regatul Angliei. In 1707 acesta a fuzionat cu Scotia, dand astfel nastere la Regatul Marii Britanii.
Pentru unii, Anglia este sinonim cu Marea Britanie sau chiar cu Regatul Unit, lucru care insa este incorect si-i atinge pe scotieni, galezi si nord-irlandezi.
O societate este creata in conformitate cu legislatia unui stat ca o entitate juridica separata, care are privilegii si pasivele care sunt distincte de cele ale membrilor sai.  Exista mai multe forme diferite de corporatii,majoritatea dintre care sunt folosite pentru a desfasura o activitate.  Primele societati au fost stabilite prin Carta (de exemplu, printr-un act ad-hoc acordat de un monarh sau de trecut de catre un parlament sau legislativului).  Cele mai multe jurisdictii permit acum crearea de  societati noi prin inregistrare. 
Limited company 
O societate cu raspundere limitata este o companie in care raspunderea membrilor sau a asociatilor companiei se limiteaza la ceea ce au investit sau garantat. Societatea cu raspundere limitata poate fi limitata de actiuni sau de o garantie. Si fondatorul acesteia, poate imparti o societate cu raspundere limitata pe actiuni in companii publice si companii private. Persoanele care pot deveni membri unei societati cu raspundere limitata sunt restrictionate prin lege si de regulile companiei. In schimb oricine poate cumpara actiuni la o societate pe actiuni.
Unlimited company 
O companie sau o societate privata nelimitata este o companie hibrid incorporata, cu sau fara un capital social. In cazul in care raspunderea membrilor sau a actionarilor nu este limitata, membrii sau actionarii sai au o obligatie comuna si nelimitata pentru a satisface orice insuficienta in activele societatii in cazul lichidarii oficiale a companiei.Raspunderea in comun a membrilor sau actionarilor companiei de a satisface orice insuficienta in activele societatii (de a solutiona datoriile restante in cazul in care exista vreuna) se aplica numai la lichidarea oficiala a companiei.
Limited liability partnership 
Un parteneriat cu raspundere limitata (LLP) este un parteneriat, in care unii sau toti partenerii (in functie de competenta), au raspundere limitata. Prin urmare, prezinta elemente comune parteneriatelor si corporatiilor. Intr-un LLP, unul dintre parteneri nu este responsabil sau raspunzator pentru abaterile unui alt partener. Aceasta este o diferenta importanta fata de cea a unui parteneriat nelimitat. Intr-un LLP, unii parteneri au o forma de raspundere limitata, similara cu cea a actionarilor unei societati . In unele tari, un LLP trebuie sa aiba, de asemenea, cel putin un "partener general" cu raspundere nelimitata.
Limited partnership 
Un parteneriat limitat este o forma de parteneriat similar cu un parteneriat general, cu exceptia faptului ca, in plus fata de unul sau mai multi parteneri generale (GPS), exista unul sau mai multi parteneri limitati (LPS). Acesta este un parteneriat in care numai unul dintre parteneri este necesar sa fie un partener general.
GPS sunt, in majoritatea privintelor, in aceeasi pozitie juridica ca parteneri intr-o firma conventionala, adica au control de gestiune, impart dreptul de a utiliza de proprietate parteneriat, impart profitul firmei in proportii predefinite, si au in comun mai multe raspunderea pentru datoriile parteneriatului.
Not-for-profit corporation 
In Marea Britanie, multe companii non-profit sunt considerate ca societati limitata prin garantie. Aceasta inseamna ca societatea nu are actiuni sau actionari, dar are beneficiile statutului companiei. Acest lucru include raspunderea limitata pentru membrii sai si posibilitatea de a incheia contracte si de a cumpara proprietati in nume propriu. Obiectivele companiei sunt definite in memorandumul de asociere, atunci cand compania se formeaza. Profiturile companiei trebuie sa fie investite in atingerea acestor obiective si nu distribuite membrilor companiei.
Partnership 
Un parteneriat este un acord in care partile sunt de acord sa coopereze pentru a promova interesele lor comune. De cand oamenii sunt fiinte sociale, parteneriatele intre persoane fizice, intreprinderi, organizatii bazate pe interes, scoli, guverne, si combinatii variate ale acestora, au fost si vor ramane intotdeauna banale. Cel mai frecvent, un parteneriat este format intre una sau mai multe intreprinderi, in care partenerii (proprietarii), colaboreaza 
pentru a atinge si impartasi profiturile si pierderile. Parteneriatele sunt, de asemenea, comune intre sectoare. 


Fisiere in arhiva (1):

  • Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord.pptx

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!