Restaurantul Podgoriile Husilor

Cuprins proiect Cum descarc?

CUPRINS
Capitolul I Prezentarea general a unitatii 3
1.1 Localizare 3
1.2 Categoria unitatii 3
1.3 Denumire 3
1.4 Data infiintarii si istoricul 4
1.5 Facilitati oferite consumatorilor 4
Capitolul II. Indicatori economici 5
2.1 Indicatori economici 5
Capitolul III. Caracteristici ale constructiei 7
3.1 Caracteristici 7
3.2 Instalatiile specifice unitatii 8
Capitolul IV Prezentarea spatiilor firmei. 9
4.1 Spatiu pentru primirea consumatorilor 9
Capitolul V. Dotarea unitatii de alimentatie 13
5.1 Mobilierul 13
5.2 Dotarea cu invantar de servire si de lucru 14
5.3 Dotarea cu lenjerie, fete de masa, servetele, naproane draperii 16
Capitolul VI. Activitati de curatenie si intretinere 17
Capitolul VII. Amenajarea spatiilor pentru primirea clientilor si caracteristici ale servirii 19
Capitolul VIII. Structura organizatorica a activitatii si organizarea muncii 21
8.1 Organigrama unitatii: 22
8.2 Fisele posturilor principale 23
8.3 Regulament de Ordine Interioara 27
8.4 Contractul colectiv de munca 28
8.5 Brigada de servire in resturant 29
8.6 Reprezentarea normelor igienico- sanitare 29
8.7 Normele de protectie a muncii 30
8.8 Prevenirea si stingerea incendiilor 31
Capitolul IX. Relatiile economice si juridice cu furnizorii si cu clientii 33
9.1 Transportul marfurilor aprovizinate 34
9.2 Serviciile si reparatiile de intretinere 35
Bilbiografie: 36


Extras din proiect Cum descarc?

Capitolul I Prezentarea general a unitatii
1.1 LOCALIZARE
Restaurantul Podgoriile Husilor este situat in centrul orasului Husi pe strada General Teleman, nr. 9. Telefon: 0235.480.127
1.2 CATEGORIA UNITATII
Restaurantul Podgoriile Husilor face parte din gama serviciilor de alimentatie publica care se ocupa de prepararea si comercializarea unei game variate de produse culinare de o calitate superioara cu specific international. Restaurantul poate sa organizeze mese festive pentru diferite ocazii. Unitatea de fata este un serviciu care adauga valoare unor bunuri tangibile, un serviciu din categoria celor turistice, este un serviciu de alimentatie publica. Pornind de la definitia restaurantului, o unitate de alimentatie publica, intilnita in toate localitatile, in care se ofera consumatorilor un bogat si variat sortiment de preparate si bauturi, servirea facandu-se de personal cu inalta calificare. Restaurantele clasice sunt amplasate de regula in orase, in zone de interes turistic, in statiuni balneoclimaterice. Constructia si instalatiile sunt realizate din materiale rezistente. Ele ofera acces pentru autoturisme, garaj/parking descoperit, emblema si firma luminoasa; de asemenea au hol cu garderoba si grup sanitar pentru clienti, intrare separata pentru marfuri si personal, circuit corespunzator intre spatiile de servire, productie si depozitare, bucatarie proprie si spatii de depozitare dimensionate corespunzator capacitatii unitatii, ventilatie, incalzire centrala, apa calda si rece si iluminat incandescent. Unii considera ca cel mai important lucru este mancarea, specificul acesteia si modul ei de pregatire. Altii spun ca atunci cand mergem la restaurant, o facem pentru experienta in sine, nu doar pentru a manca. Simtul estetic este esential atunci cand vine vorba de prezentarea produselor pentru ca, indiferent cat efort s-a depus in realizarea preparatelor, daca acestea nu sunt expuse sau prezentate in asa fel incat sa il atraga pe cumparator, truda a fost in zadar.
1.3 DENUMIRE
Alegerea unui nume de restaurant este la fel de important ca a decide ce tip de produse alimentare urmeaza sa fie servite . Un nume bun restaurant trebuie sa fie usor de retinut si usor de pronuntat. Aceasta poate reflecta tema restaurantul, locatia sa, sau pur si simplu sa fie un joc de cuvinte. Cel mai important lucru ce se ia in considerare atunci cand trebuie sa alegi un nume de restaurant este impresia pe care o va lasa asupra clientilor. Restaurantul situat in inima orasului Husi, poarta denumirea de Podgoriile Husilor, patronul a ales acest nume pentru a pune in evidenta bogatia si frumusetea orasului Husi.
1.4 DATA INFIINTARII SI ISTORICUL
Situat in cea mai circulata si curata zona a orasului Husi, restaurantul Podgoriile Husilor va intampina intr-o cladire de secol XIX, in anul 1985, cu aer de mic palat, care duce cu gandul la baluri si serate stralucitoare. Cladirea a fost construita in anii 1985 in stilul neo-romanesc (neo-brancovenesc) si a apartinut inca din acel an familiei Bitu. Investitia totala se ridica la peste 2 milioane dolari. Arhitectii care s-au ocupat de renovarea si decorarea casei sunt numerosi. Cladirea a fost consolidata si renovata in intregime, decoratiunile exterioare originale fiind restaurate si refacute in anul 2009. In interior, s-au pastrat o parte din vitraliile originale ale restaurantului.
1.5 FACILITATI OFERITE CONSUMATORILOR
Restaurantul Podgoriile Husilor ofera o gama foarte larga de seervicii pentru clienti. In cadrul acestuia consumatorii se pot bucura de cele mai bune mancaruri, bauturi, produse de patisserie, bar, muzica selecta. Restaurantul poate fi inchiriat pentru diferite evenimente precum: zile onomastice, nunti, botezuri, petreceri.
Restaurantul beneficiaza de un spatiu generos compus din doua saloane si o terasa spatioasa. Acest ansamblu ofera o mare flexibilitate de organizare avand posibilitatea sa se organizeze atat evenimente de anvergura cat si petreceri private. Totodata clientii nobisnuiti sunt primiti in paralel cu organizarea de evenimente si petreceri private fara a perturba ambianta niciuneia dintre activitati. Fie ca doriti sa simtit izul marii prin felurite preparate din peste sau sa savurati antreuri, ciorbe si salate variate, fie preparate de porc, pui sau vita la gratar garnisite cu cele mai proaspete legume, ori sa gustati savoarea unui desert usor si savuros, dorinta clientilor este pe deplin indeplinita in restaurantul Podgoriile Husilor. Variata oferta culinara a restaurantului imbina cu succes bucataria traditionala romaneasca cu cea internationala. Dotarea bucatariei este la standarde internationale iar curatenia impecabila si serviciile ireprosabile va vor face sa va simtiti, in restaurantul Podgoriile Husilor, ca acasa. Clientii sunt serviti cu produse de patisserie facute tot in incinta restaurantului.
Restaurantul ofera de asemenea o gama larga de bauturi, Vinul Casei fiind servit in mai multe sortimente : Vinurile albe si rosii ale celor mai recunoscute podgorii din toate regiunile tarii pot fi degustate intr-o ambianta cu un stil deosebit, bauturi racoritoare, proaspete, cafea si altele.


Fisiere in arhiva (1):

  • Restaurantul Podgoriile Husilor.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:



* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!