Restaurantul Podgoriile Hușilor

Cuprins proiect Cum descarc?

CUPRINS
Capitolul I Prezentarea general a unităţii 3
1.1 Localizare 3
1.2 Categoria unităţii 3
1.3 Denumire 3
1.4 Data înfiinţării şi istoricul 4
1.5 Facilităţi oferite consumatorilor 4
Capitolul II. Indicatori economici 5
2.1 Indicatori economici 5
Capitolul III. Caracteristici ale construcţiei 7
3.1 Caracteristici 7
3.2 Instalaţiile specifice unităţii 8
Capitolul IV Prezentarea spatiilor firmei. 9
4.1 Spaţiu pentru primirea consumatorilor 9
Capitolul V. Dotarea unităţii de alimentaţie 13
5.1 Mobilierul 13
5.2 Dotarea cu invantar de servire şi de lucru 14
5.3 Dotarea cu lenjerie, feţe de masă, şerveţele, naproane draperii 16
Capitolul VI. Activităţi de curăţenie şi întreţinere 17
Capitolul VII. Amenajarea spaţiilor pentru primirea clienţilor şi caracteristici ale servirii 19
Capitolul VIII. Structura organizatorică a activităţii şi organizarea muncii 21
8.1 Organigrama unităţii: 22
8.2 Fişele posturilor principale 23
8.3 Regulament de Ordine Interioară 27
8.4 Contractul colectiv de muncă 28
8.5 Brigada de servire în resturant 29
8.6 Reprezentarea normelor igienico- sanitare 29
8.7 Normele de protecţie a muncii 30
8.8 Prevenirea şi stingerea incendiilor 31
Capitolul IX. Relaţiile economice şi juridice cu furnizorii şi cu clienţii 33
9.1 Transportul mărfurilor aprovizinate 34
9.2 Serviciile şi reparaţiile de întreţinere 35
Bilbiografie: 36


Extras din proiect Cum descarc?

Capitolul I Prezentarea general a unităţii
1.1 LOCALIZARE
Restaurantul Podgoriile Huşilor este situat în centrul oraşului Huşi pe strada General Teleman, nr. 9. Telefon: 0235.480.127
1.2 CATEGORIA UNITĂŢII
Restaurantul Podgoriile Huşilor face parte din gama serviciilor de alimentaţie publică care se ocupă de prepararea şi comercializarea unei game variate de produse culinare de o calitate superioară cu specific internaţional. Restaurantul poate sa organizeze mese festive pentru diferite ocazii. Unitatea de faţă este un serviciu care adaugă valoare unor bunuri tangibile, un serviciu din categoria celor turistice, este un serviciu de alimentaţie publică. Pornind de la definiţia restaurantului, o unitate de alimentaţie publică, întilnită în toate localitaţile, în care se oferă consumatorilor un bogat şi variat sortiment de preparate şi băuturi, servirea făcându-se de personal cu înaltă calificare. Restaurantele clasice sunt amplasate de regulă în oraşe, în zone de interes turistic, în staţiuni balneoclimaterice. Construcţia şi instalaţiile sunt realizate din materiale rezistente. Ele oferă acces pentru autoturisme, garaj/parking descoperit, emblemă şi firmă luminoasă; de asemenea au hol cu garderobă şi grup sanitar pentru clienţi, intrare separată pentru mărfuri şi personal, circuit corespunzător între spaţiile de servire, producţie şi depozitare, bucătărie proprie şi spaţii de depozitare dimensionate corespunzător capacităţii unităţii, ventilaţie, încălzire centrală, apă caldă şi rece şi iluminat incandescent. Unii consideră că cel mai important lucru este mâncarea, specificul acesteia şi modul ei de pregătire. Alţii spun că atunci când mergem la restaurant, o facem pentru experienţa în sine, nu doar pentru a mânca. Simţul estetic este esenţial atunci când vine vorba de prezentarea produselor pentru că, indiferent cât efort s-a depus în realizarea preparatelor, dacă acestea nu sunt expuse sau prezentate în aşa fel încat să îl atragă pe cumparator, truda a fost în zadar.
1.3 DENUMIRE
Alegerea unui nume de restaurant este la fel de important ca a decide ce tip de produse alimentare urmează să fie servite . Un nume bun restaurant trebuie să fie usor de retinut si usor de pronunţat. Aceasta poate reflecta tema restaurantul, locaţia sa, sau pur şi simplu să fie un joc de cuvinte. Cel mai important lucru ce se ia în considerare atunci când trebuie să alegi un nume de restaurant este impresia pe care o va lăsa asupra clienţilor. Restaurantul situat în inima oraşului Huşi, poartă denumirea de Podgoriile Huşilor, patronul a ales acest nume pentru a pune în evidenţă bogaţia şi frumuseţea oraşului Huşi.
1.4 DATA ÎNFIINŢĂRII ŞI ISTORICUL
Situat in cea mai circulată şi curată zonă a oraşului Huşi, restaurantul Podgoriile Huşilor vă intampina intr-o cladire de secol XIX, în anul 1985, cu aer de mic palat, care duce cu gandul la baluri si serate stralucitoare. Clădirea a fost construită în anii 1985 în stilul neo-romanesc (neo-brancovenesc) si a aparţinut încă din acel an familiei Biţu. Investitia totala se ridica la peste 2 milioane dolari. Arhitectii care s-au ocupat de renovarea si decorarea casei sunt numeroşi. Cladirea a fost consolidata si renovata in intregime, decoratiunile exterioare originale fiind restaurate si refacute în anul 2009. In interior, s-au pastrat o parte din vitraliile originale ale restaurantului.
1.5 FACILITĂŢI OFERITE CONSUMATORILOR
Restaurantul Podgoriile Huşilor oferă o gamă foarte largă de seervicii pentru clienţi. În cadrul acestuia consumatorii se pot bucura de cele mai bune mâncaruri, băuturi, produse de patisserie, bar, muzică selectă. Restaurantul poate fi închiriat pentru diferite evenimente precum: zile onomastice, nunţi, botezuri, petreceri.
Restaurantul beneficiază de un spatiu generos compus din doua saloane si o terasa spatioasa. Acest ansamblu ofera o mare flexibilitate de organizare avand posibilitatea sa se organizeze atat evenimente de anvergura cat si petreceri private. Totodata clientii nobisnuiti sunt primiţi in paralel cu organizarea de evenimente si petreceri private fara a perturba ambianta niciuneia dintre activitati. Fie ca doriti sa simtit izul marii prin felurite preparate din peste sau sa savurati antreuri, ciorbe si salate variate, fie preparate de porc, pui sau vita la gratar garnisite cu cele mai proaspete legume, ori sa gustati savoarea unui desert usor si savuros, dorinta clienţilor este pe deplin indeplinita in restaurantul Podgoriile Huşilor. Variata oferta culinara a restaurantului imbina cu succes bucataria traditionala romaneasca cu cea internationala. Dotarea bucatariei este la standarde internationale iar curatenia impecabila si serviciile ireprosabile va vor face sa va simtiti, in restaurantul Podgoriile Huşilor, ca acasa. Clienţii sunt serviţi cu produse de patisserie făcute tot în incinta restaurantului.
Restaurantul ofera de asemenea o gama larga de bauturi, Vinul Casei fiind servit in mai multe sortimente : Vinurile albe si rosii ale celor mai recunoscute podgorii din toate regiunile tarii pot fi degustate intr-o ambianta cu un stil deosebit, băuturi răcoritoare, proaspete, cafea şi altele.


Fisiere în arhivă (1):

  • Restaurantul Podgoriile Husilor.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!