Scotia

Extras din proiect Cum descarc?

Asezarea geografica a regiunii
Scotia (Scotia in engleza,Alba in gaelica scotiana )este situata in nord-vestul continentului european ,in Regatul Unit .Ocupa treimea nordica a Regatului Unit, avand incluse si 186 de insule .Este una din cele 4 tari ale Regatului Unit
Se invecineaza la E cu Marea Nordului , la N si V cu Oceanul Atlantic .
Teritoriul Scotiei este de 78.772km patrati.
Geologie si evolutie paleogeografica
Intreaga Scotie a fost acoperita cu gheata in timpul Pleistocenului si teritoriul intreg a fost afectat de glaciatiune.
Din punct de vedere geologic ,tara are 3 subdiviziuni principale.
Munitii si insulele se intind in nordul si vestul faliei Boundary (falie care se intinde din Arran in Stonehaven ).Aceata parte a Scotiei cuprinde roci din Precambrian si Cambrian .
Relieful Scotiei
Relieful este variat ,are portiuni joase in sud si est si portiuni muntoase in nord si vest(Ben Nevis -cel mai inalt varf din Scotia-1343 m).
In largul coastelor scotiene se gasesc numeroase insule,cele mai importante fiind arhipelagurile: Hebride,Shetland si Orkney.
Clima
Clima Scotiei este temperata si oceanica si tinde sa fie foarte schimbatoare.Iernile sunt moderate dar verile sunt reci si ploioase.
Cateodata temperaturile sunt mai scazut decat in restul Regatului Unit.Cea mai scazuta temperatura s-a inregistrat in Braemar in Muntii Grampian.
Temperatura medie,iarna estede 6 oC si vara este 18 o C, cea mai mare temperatura inregistrata a fost de 32,9 o C in Greycrook pe 9 august 2003. 
In general in vest este mai cald decat in est datorita influentei pe care o exercita curentii Oceanului Atlantic .
In vestul Scotiei se inregistreaza cea mai mare cantitate de precipitatii 300 mm/ annual.In restul Scotiei se inregistreaza o cantitate mai mica de 800 mm/anual.
Fauna si flora
Caracterul salbatic este specific pentru nord-vestul Europei.Aici se gasec specii de animale precum:ursul brun , renul , castorul,morsa , elanul,etc.
Flora este variata ,include paduri de foioase si conifere precum si diferite specii de tundra (muschi , licheni,arbusti etc)


Fisiere in arhiva (1):

  • Scotia.ppt

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!