Spania

Cuprins proiect Cum descarc?

Capitolul I Analiza situatiei economice a Spaniei Pag.3
1.1 Etimologie Pag.3
1.2 Istorie Pag.3
1.3 Politica Pag.4
1.4 Geografie Pag.5
1.5 Mediu inconjurator Pag.5
1.6 Demografie Pag.5
1.7 Religia Pag.6
1.8 Sanatatea Pag.6
1.9Economia Spaniei Pag.6
1.10 Turismul Pag.9
1.11 Criza Economica Mondiala 2007-2009 Pag.11
CAPITOLUL II SPANIA ANALIZA OFERTEITURISTICE Pag.13
2.1.Atractii naturale Pag.13
2.2.Atractii antropice Pag.15
2.3. Infrastructura generala Pag.16
2.4.Infrastructura specifica turismului Pag.18
2.5. Insulele Spaniei Pag.19
Capitolul III Analiza Situatie Economice si Implicatiile mediului intern si extern asupra turismului international si al Spaniei. Pag.23
3.1 Incasari din turismul international Pag.24
3.2 Cheltuieli din turismul international Pag.25
3.3 Cele mai vizitate tari Pag.26
CAPITOLUL IV Crearea si promovarea unui produs turistic destinat turistilor romani pentru Spania Pag.27
Bibliografie Pag.29


Extras din proiect Cum descarc?

Capitolul I
Analiza situatie economice a Spaniei
Regatul Spaniei (spaniola Reino de Espana) sau Spania (spaniola Espana) este o tara situata in sud-vestul Europei, membra a Uniunii Europene. In nord-est se invecineaza cu Franta si Andora de-a lungul Muntilor Pirinei. Face parte din Peninsula Iberica impreuna cu Portugalia si Gibraltar, avand de asemenea doua arhipelaguri, situate unul in Marea Mediterana (Insulele Baleare) si celalalt in Oceanul Atlantic (Insulele Canare). De asemenea, de Spania apartin doua mici teritorii din nordul Africii (care includ orasele autonome Ceuta si Melilla), precum si enclava Llivia din Pirinei.
Dupa sfarsitul regimului Franco in 1975, Spania a devenit o monarhie si o monarhie constitutionala in 1978 cand o noua constitutie a fost adoptata.
Capitala este Madrid, cu o populatie de 2.060.000 loc., iar limba vorbita este spaniola (castiliana). Spania are ca diviziuni administrative 15 regiuni si 50 de provincii, iar cele mai importante orase sunt: Barcelona, Valencia, Sevillia, Bilbao, Murcia, Saragosa, Malaga. Moneda Spaniei este 1 peseta = 100 
centimos.
1.1 Etimologie
Numele ,,Spania" este derivat din ,,Hispania", numele in latina cu care romanii se refereau la toata peninsula, si pe care l-au preluat din grecul ,,Hispania" (accent pe ,,i", ca si in cazul ,,Romaniei"), utilizat de catre Artemidor din Efes (sec.I i.Hr.), autorul celei mai vechi harti a Occidentului, in care descrie amanuntit Hispania romana.
Originea termenului ,,Hispania" este atribuit fenicienilor, prima civilizatie non-iberica, care a ajuns in peninsula pentru a-si extinde comertul si care a fondat, intre altele, orasul activ cel mai vechi din Occident. In limba lor punica l-au numit Isephanim, ,,Coasta de iepuri". Iepurii se gaseau si inca se gasesc in abundenta in Andaluzia, iar unele monede batute in epoca lui Hadrian reprezentau personificarea Hispaniei ca o doamna asezata, cu un iepure la picioarele ei.
1.2 Istorie
Incepand cu secol IX i.Hr., celtii, fenicienii, grecii si cartaginezii au intrat in Peninsula Iberica, urmati de Republica Romana, care a ajuns in secolul II i.Hr.. Limba de acum a Spaniei, religia si sistemul juridic dainuie din perioada romana. Cucerita de vizigoti insecolul V d. Hr. si atacata de mai multe ori in 711 de maurii nord-africani islamici, Spania moderna a inceput sa se formeze dupaReconquista, eforturile de a-i elimina pe mauri, care au ramas aici pana in 1492. In 1478 Regina Elisabeta I a Castiliei a intaritinchizitia spaniola, institutie interzisa abia in 1834, in timpul domniei Elisabetei a II-a. In 1492 a fost finantata prima calatorie pe Atlantic a lui Cristofor Columb, spre "Lumea Noua". Pana in 1512, unificarea Spaniei din zilele noastre a fost completa. Totusi, proiectul monarhilor castiliani a fost de a unifica intreaga Iberie, iar acest vis a parut aproape indeplinit, cand Filip al II-lea a devenit rege al Portugaliei in 1580, si al celorlaltor regate iberice (colectiv cunoscute ca si "Spania" care nu era pe atunci un stat unificat). In 1640, politia centralista a Contelui de Olivares a provocat razboaie in Portugalia si Catalonia: Portugalia a devenit un regat independent din nou, iar Catalonia s-a bucurat de o independenta asistata de Franta, dar pentru scurt timp.
In secolul XVI, Spania a devenit cea mai puternica natiune din Europa, datorita bunastarii derivate din colonizarea spaniola a Americilor. Dar o serie de razboaie lungi si costisitoare si revolte a inceput declinul puterii Spaniei in Europa. Controversa asupra succesiunii la tron a consumat tara in secolul XVIII , prin ocupatia din partea Frantei in timpul erei napoleonice la inceputul anilor 1800, si a condus la o serie de conflicte armate si revolte intre liberali si suporterii Vechiului Regim in mare parte a secolului XIX; un secol care a reprezentat si pierderea a mare parte din coloniile spaniole din Americi, culminate in Razboiul Spano-American din 1898.
Secolul XX initial a adus putina pace; colonizarea Saharei de Vest, Marocului Spaniol si a Guineei Ecuatoriale a fost probata ca si un substitut al pierderilor din Americi. O perioada de dictatura (1923-1931) s-a incheiat prin stabilirea celei de A Doua Republica Spaniola.Cresterea polarizarii politice, combinata cu cresterea violentei neverificate, a dus la izbucnirea Razboiului Civil Spaniol in iulie 1936. Urmand victoria fortelor sale nationaliste in 1939, generalul Francisco Franco a condus o natiune epuizata politic si economic.
Totusi, in anii 1960 si anii 1970, Spania a fost transformata gradual intr-o economie industriala moderna cu un sector de turism in crestere. Dupa moartea dictatorului Generalul Franco in noiembrie 1975, succesorul sau desemnat personal, Printul Juan Carlos si-a asumat titlurile de rege si de conducator al statului. El a jucat un rol important in ghidarea Spaniei spre un stat democratic modern, mai ales in opozitia unei incercari de coup d'etat in 1981. Spania a aderat la OTAN in 1982 si a devenit membra a Uniunii Europene in 1986. Dupa moartea lui Franco, vechilor nationalitati istorice - Tara Bascilor, Catalonia si Galicia - li s-a dat o autonomie mare, care, s-a extins spre toate regiunile spaniole.
Peninsula Iberica trecuse deja printr-o lunga istorie de locuire umana la sfarsitul secolului al III-lea a.Chr. , cand romanii au subjugat celtii, ibericii si bascii care traiau aici. Regiunea a ramas o regiune romana pana ce vizigotii au invadat locul la inceputul secolului al V-lea. De-a lungul urmatoarelor trei secole, regiunea a devenit crestina, dar in anul 711 o invazie in Marocul aflat la sud a pus bazele a ceea ce urma sa fie o civilizatie islamica infloritoare, care a durat sase secole.
1.3 Politica
Spania este o monarhie constitutionala, cu o monarhie ereditara si cu un parlament bicameral, Cortes sau Ansamblul National.Puterea executiva consista din Consiliul de Ministri prezidat de Presedintele Guvernului (asemanator unui prim ministru), propus de monarh si ales de catre Ansamblul National dupa alegerile legislative.
Puterea legislativa este formata din Congresul Deputatilor (Congreso de los Diputados) cu 350 de mebrii, alesi prin vot popular pe liste-bloc, prin reprezentarea proportionala, destinati sa serveasca timp de patru ani, si un Senat sau Senado cu 259 de locuri din care 208 formate din alesi directi pe baza votului popular si ceilalti 51 trimisi de legislaturile locale pentru a servi tot timp de patru ani.
In 2003, Spania discuta cu Regatul Unit despre Gibraltar, o mica peninsula care si-a schimbat posesorul in timpul Razboiului Spaniol de Succesiune in 1714. Discutiile se refera la impartirea suveranitatii asupra peninsulei, subiect al unui referendum constitutional al gibraltarienilor, care si-au exprimat opozitia fata de orice act de supunere fata de Spania.
Spania este, in prezent, statul autonomiilor, formal unitar, dar, de fapt, functionand ca o federatie de Comunitati Autonome, fiecare cu puteri si legi diferite. Exista unele probleme cu acest sistem, de vreme ce unele guverne autonome (acelea conduse de partide nationaliste) incearca un tip mai federal de relatii cu Spania, in timp ce guvernul central incearca sa reprime ceea ce unii vad ca si o autonomie excesiva a unor comunitati autonome (ex. Tara Bascilor si Catalonia).


Fisiere in arhiva (1):

  • Spania.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!