Speoturismul - Model de Valorificare a Resurselor Naturale

Cuprins proiect Cum descarc?

ARGUMENT
CAPITOLUL I - INTRODUCERE IN SPEOTURSIM
1.1. Definitie si importanta
1.2. Pesterile si ocrotirea lor
CAPITOLUL II - NOTIUNI DE SPEOLOGIE
2.1. Modul de formare a pesterilor
2.2. Clasificarea pesterilor
2.3. Lumea subterana
2.3.1 Goluri de forme
2.3.2 Cristale si minerale
2.3.3 Vietatile cavernicole
2.4. Sfarsitul lumii subterane
CAPITOLUL III - PESTERILE - RESURSA IMPORTANTA A TURISMULUI ROMANESC
3.1. Pestera Ursilor
3.2. Pestera Muierilor
3.3. Pestera Topolnita
3.4. Pestera Scarisoara
3.5. Pestera Liliecilor
3.6. Pestera Comarnic
3.7. Pestera Vantului
CONCLUZII
PROPUNERI
BIBLIOGRAFIE SELECTIVA


Extras din proiect Cum descarc?

ARGUMENT
Lucrarea ,,Speoturismul - model de valorificare a resurselor naturale -" isi propune sa evidenitieze importanta pesterilor in dezvoltarea turismului romanesc.
Lucrarea de fata este structurata in 3 capitole. 
In primul capitol am realizat o scurta introducere in aspectele teoretico-stiintifice ale notiunii de pestera. Totodata am urmarit definirea conceptului de speoturism, sublinierea importantei speoturismului si a ocrotirii pesterilor.
Urmatorul capitol intitulat ,,Notiuni de speologie" prezinta modul de formare a pesterilor si incearca sa faca o scurta clasificare a pesterilor. Tot in acest capitol am prezentat Fig. 1 - Creatie a naturii in
lumea subterana prin intermediul golurilor de Muntii Apuseni
forme, a cristalelor si mineralelor precum si a 
vietatilor cavernicole. In finalul acestui capitol am realizat o scurta viziune asupra a ce poate insemna sfarsitul lumii subterane.
In cel de-al treilea capitol pe care l-am denumit ,,Pesterile - resursa importanta a turismului romanesc" am realizat o succinta prezentare a celor mai importante pesteri de pe teritoriul tarii noastre, subliniind modul de formare al acestora concomitent cu o scurta incursiune in cateva dintre acestea.
Spre finalul lucrarii am realizat un scurt traseu turistic denumit ,,Pesteri in Apuseni" in cadrul caruia am prezentat pe parcursul a 5 zile, principalele atractii speoturistice ale zonei Apusenilor.
CAPITOLUL I
INTRODUCERE IN SPEOTURSIM
1.1. DEFINITIE SI IMPORTANTA
1.2. PESTERILE SI OCROTIREA LOR
INTRODUCERE IN SPEOTURISM
1.1. Definitie si importanta
Speoturismul poate fi definit ca o forma de turism, practicat in scopul vizitarii unor monumente ale naturii - si anume pesterile - intr-o forma organizata, in scopuri stiintifice si/sau agrementale. Pestera reprezinta orice lipsa de materie din scoarta pamantului, ea este o cavitate, o scorbura naturala subterana, adanca si mare formata prin dizolvarea unor roci solubile de catre apele de infiltratie. De-a lungul anilor, foarte multe pesteri au fost numite rezervatii speologice, geologice (naturale). Rezervatiile naturale sunt acele teritorii ocrotite prin lege pe care nu se pot face transformari, deoarece in cuprinsul lor se gasesc plante, animale, minereuri sau formatiuni geologice rare, care prezinta importanta din punct de vedere stiintific.
Este usor de inteles, atractia pe care a exercitat-o intotdeauna peisajul carstic, si o exercita mai ales acum asupra unei umanitati prea tehnicizate, prea rationale, in cautare de frumuseti primordiale si senzatii neintinate de mana omului. Asa se explica de ce peisajele carstice se bucura de favoarea marelui public fiind printre cele mai cautate obiective turistice.
Componenta economica cea mai importanta a carstului este, astfel, valorificarea sa turistica. Exploatarea turistica are grade foarte variate, mergand de la simple amenajari menite sa inlesneasca doar o plimbare pana la adevaratele intreprinderi ce pun la dispozitia vizitatorilor cele mai sofisticate mijloace de delectare.


Fisiere in arhiva (2):

  • Speoturismul - Model de Valorificare a Resurselor Naturale
    • speoturismul.doc
    • speoturismul.ppt

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 6 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!