Statiunea Montana Sinaia

Extras din proiect Cum descarc?

Statiunea Sinaia este asezata pe Valea superioara a raului Prahova, in plina zona carpatica, la poalele Muntilor Virful cu Dor si Piatra Arsa. Sinaia se afla la o distanta de 122 km de Bucuresti, 106 km de Aeroportul International Henri Coanda si 37 Km de Brasov, pe drumul national DN1 Sinaia este una dintre cele mai frumoase statiuni montane de pe Valea Prahovei.Coordonatele geografice ale localitatii sunt: 45 grade, 21 minute, 30 secunde latitudine nordica si 25 grade, 32 minute, 56 secunde longitudine estica. Altitudinea variaza de la un capat la altul al orasului: 767 m in cartierul Izvor, 798 m in zona Garii, 845 m in Parcul Dimitrie Ghica, 860 m la Manastirea Sinaia, 970 m la Castelul Peles, 980 m la Foisor. Localitatea este dispusa sub forma unui larg amfiteatru la poalele Bucegilor si se intinde, in partea de nord, pana la locul numit Gura Padurii, unde se afla Hanul Vadul Cerbului, iar spre sud, pana dincolo de Valea Izvorul Dorului, unde in deceniul al noulea al acestui secol s-a ridicat cartierul Platoul Izvor. Cu exceptia cartierului turistic Cumpatu, a catorva cladiri razlete, a Uzinei Electrice, a unor cladiri ale S.C. Mefin S.A., Sinaia isi concentreaza vatra pe partea dreapta a raului Prahova. Muntii Bucegi, situati la vestul asezarii, domina Sinaia printr-un abrupt de peste 1000 m. In est, Muntii Garbova se intind catre sud pana la Izvorul lui Bogdan. Celelalte doua masive muntoase, Bucegii si Garbova inconjoara localitatea pe o lungime de 9 km. Vilele cochete si originale prin arhitectura lor ca si numeroasele hoteluri moderne, dau localitatii infatisarea unei adevarate statiuni turistice de interes national si international.

1. Facilitati de acces
Pentru a sosi in Sinaia, din orice colt al tarii, exista cateva posibilitati de acces pe cai directe sau ocolite, pe calea ferata sau pe magistralele rutiere, astfel: Accesul pe calea ferata este asigurat de trenuri interne si internationale, care circula spre directiile Bucuresti - Ploiesti sau Brasov. Rezervarea locurilor se face prin Agentia de Voiaj din oras. Toate trenurile internationale si cele intercity opresc in gara centrala a orasului, situata intre raul Prahova si D.N.1 (E60), aproximativ in fata Hotelului Caraiman, iar cele personale au oprire atat in Gara Centrala cat si in Halta Sinaia Sud. De asemenea, incepand cu anul 1999, s-a reeditat traseul trenului Orient Express cu oprire in Gara Regala Sinaia. Principala magistrala rutiera ce traverseaza statiunea de la nord la sud este D.N.1, care face jonctiunea cu D.N.71, ce vine de la Tirgoviste prin localitatile Pucioasa, Fieni, Moroieni. Aceasta din urma, dupa ce traverseaza Muntele Paduchiosul, patrunde in Sinaia, in partea ei sudica, intre Podul Izvorul Dorului si Stadionul orasului. Distanta dintre Sinaia si Aeroportul International Otopeni este de 100 kilometri (aproximativ 60 minute pe DN1). De asemenea se mai poate ajunge cu:
cu avionul - cel mai apropiat aeroport este "Henri Coanda" din Otopeni, la o distanta de aproximativ 80 de km, aeroport unde se efectueaza majoritatea zborurilor spre/din Romania dar si cu microbuzul - numeroase linii de microbus trec prin Sinaia, fie cu traseu lung (ex. Bucuresti-Tg.Mures ) sau locale (Azuga - Campina)

2. Patrimoniul resurselor naturale
a. natura ocrotita. In perimetrul orasului Sinaia, in Bucegi si la poalele Garbovei se gasesc mai multe rezervatii naturale si monumente ale naturii. 
Cunoasterea lor de catre amatorii de drumetie presupune si obligatia stricta a protejarii cuvenite. 

Rezervatia Arinis
Pe malul stang al Prahovei, la intrarea in cartierul Cumpatul imediat dupa podul de cale ferata pe partea drepta, se afla REZERVATIA ARINISUL, cu o suprafata de 1,4 ha. Aici este pus sub ocrotire, in special, arinul alb.


Fisiere in arhiva (1):

  • Statiunea Montana Sinaia.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!