Strategii de dezvoltare si amenajare turistica - Ibiza

Cuprins proiect Cum descarc?

INTRODUCERE 3
1.Aspecte generale .. 4
2. Accesibilitate ... 6
3. Potential turistic .. 9
1. Potential turistic natural .. 9
2.Potential turistic antropic ... 12
4. Infrastructura turistica ... 14
5. Tipuri de turism . 17
6. Elemente de circulatie turistica . 19
7. Studiu de caz . 21
8. Concluzii ... 23
9.Bibliografie 23


Extras din proiect Cum descarc?

INTRODUCERE
Am ales aceasta tema, deoarece consider ca Ibiza este o destinatie de actualitate, fiind una din cele mai cautate destinatii turistice de catre tineret, astfel mi-am propus sa descopar care sunt conditiile turistice pe care aceasta insula le poate oferii.
Scopul acestei lucrari este acela de a analiza insula Ibiza din punct de vedere turistic si de a identifica felul in care amenajarea turistica de care aceasta dispune influenteaza circulatia turistica, de asemenea studiul de caz asupra hotelului Gran Hotel Montesol are scopul de a indetifica fluctuatiile de preturi intre luna august, cand sezonul estival este in plina desfasurare, si in luna noiembrie, cand sezonul estival este sfarsit. Pentu atingerea scopului final, au fost setate anumite obiective, astfel primul obiectiv este acela de a identifica tipul de amenajare turistica, adica cum se poate ajunge in Ibiza, cum sunt dispuse unitatile de cazare si de alimentatie publica, ce activitati se practica. Cel de-al doilea obiectiv consta in identificarea resureselor turistice, astfel vor fi exemplificate atat o serie de resurse turistice naturale, cat si antropice. Ultimul obiectiv este acela de idetifica pricipalele tipuri de turism practice in Ibiza, in functie de activitatile pe care acesta insula le ofera.
Astfel, o data stabilit scopul lucrarii, dar si obiectivele care duc la acesta, principala metoda folosita este metoda documentarii bibliografice, care presupune realizarea unei cunoasteri a arealului studiat, dar si selectarea celor mai bune informatii atat din carti cat si din sursele online. De asemenea pentru realizarea acestei lucrari se vor mai folosit metoda grafica si cartografica, metoda grafica fiind reprezentata prin grafice si scheme, realizate cu ajutorul programului Excel, iar metoda cartografica include hartile prezentate in aceasta lucrare, fie preluate din diferite surse, fie realizate cu ajutorul google.maps sau booking.com.
Analiza propriu-zisa presupune combinarea informatiilor optiune cu ajutorul documentarii bibliografice, cu resursele obtiune prin metode grafice si cartografice. In cele din urma, se va folosi sinteza, ca o metoda finala, care este reprezentata de concluziile obtinute in urma analizei tutoror informatiilor.
1.Aspecte generale
1.Pozitie geografica
Dupa cum se poate observa in Fig.2. Ibiza este situata in Marea Mediterana, in dreptul coastei estice a Spaniei, fiind situata la o distanta de 150 km de orasul Valencia. Aceasta insula face parte din Arhipeleagul Balear
Ibiza este o insula cu o suprafata de 54.122 km2 , fiind situata in Arhipeleagul Balear, este a 3 a ca suprafata din Insulele Baleare si are o populatie de 75.000 de persoane. Aceasta insula este foarte cunoscuta pentru viata de noapte, dar si datorita minunatelor plaje cu nisip alb, avand un litoral de 210 km, dar si 300 de zile pe an cu soare, lucruri care o fac o destinatie perfecta pentru turisti in cautare de relaxare si distractie. Capitala acestei insule fiind orasul cu acelasi nume: Ibiza, cunoscut si ca Ibiza Town sau City.
Ca structura administrativa Ibiza este impartita in 5 municipii (Fig.1) iar principalele localitatii, pe langa capitala sunt San Antonio si Santa Eulalia.
Fig.1. Localizare Ibiza (www.maps.google.com)
Fig.2. Structura administrativa a Ibizei
( www.ontheworldmap.com)
In ceea ce priveste limba vorbita in Ibiza, este important de mentionat ca principala limba vorbita este catalana, in aceasta limba atat insula cat si orasul-capitala avand denumirea de Eivissa, insa si limba spaniola este vorbita de majoritatea locuitorilor.
Din punct de vedere al reliefului, nu sunt prea multe aspecte de mentionat, avand un relief cu altitudini mici, cel mai inalt punct al insulei fiind muntele Sa Talaia, cu o altitudine de 475 m.


Fisiere in arhiva (1):

  • Strategii de dezvoltare si amenajare turistica - Ibiza.pdf

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

Berrozpe, A., Campo, S., & Yague, M. J. (2017). Understanding the identity of Ibiza, Spain. Journal of Travel & Tourism Marketing, 34(8), 1033-1046
www.maps.google.com -  accesat in 9.11.2018
www.ibizaairport.net -  accesat in 9.11.2018
www.flightconnections.com -  accesat in 9.11.2018
www.balearia.com -  accesat in 10.11.2018
www.ontheworldmap.com -  accesat in 10.11.2018
www.tourism.eivissa.es -  accesat in 10.11.2018
www.theibizan.com -  accesat in 11.11.2018
www.booking.com - accesat in 11.11.2018
www.caib.es - accesat in 11.11.2018
www.tripadvisor.com -  accesat in 11.11.2018


Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!