Studiu de Amenajare - Pestera Padina

Extras din proiect Cum descarc?

CAPITOLUL 1.
1.1. Localizare geografica cadru administrativ teritorial
Judetul Dambovita face parte din regiunea de dezvoltare Sud cu o suprafata de 34453 km2, (judetul Dambovita avand o suprafata 4054 km2) reprezentand 14,5% din suprafata tarii, ocupa locul 3 ca marime in cadrul celor 8 regiuni.
Regiunea Sud este formata din 7 judete si dupa cum indica si numele, este situata in partea de sud a Romaniei; are in componenta 2575 localitati din care 48 de municipii si orase (locul 2 in cadrul regiunilor), 509 de comune (locul 1 in cadrul regiunilor) si 2018 sate (locul 3 in cadrul regiunilor) - la 31 decembrie 2004.
Cinci judete din cadrul regiunii - Giurgiu, Calarasi, Ialomita, Prahova si Dambovita - au legatura directa cu capitala tarii Bucuresti.
Judetul Dambovita
Harta judetului Dambovita
Relieful este variat, imbinadu-se armonios trei forme, de la nord la sud, diferenta de nivel fiind de 2.400 m (de la 2.505 m la vf. Omu, in Bucegi, la 120-125 m in Campia Titu): munte (la nord se intalneste cununa de roci cristaline si conglomerate calcaroase a Muntilor Bucegi si Leaota, accesibila pe valea Ialomitei si Dambovitei), deal (zona corespunde subcarpatilor Munteniei-Ialomitei si Piemontului Candesti, din Piemontul Getic), campie (are caracteristicile unei subcoline inalte, ce ocupa jumatate din judet - Campia Romana, luncile largindu-se la iesirea din campie)
Unitatile administrative ale judetului sunt - doua municipii, cinci orase, 81 de comune si 361 de sate.
Judetele vecine sunt Brasov, Prahova, Ilfov, Giurgiu, Teleorman si Arges.
Elaborarea Planului Urbanistic Zonal pentru cele doua zone de mare interes turistic Pestera si Padina din Platoul Bucegi este determinata de intentia realizarii unor structuri turistice de primire diversificate, in corelare cu formele de turism practicate in Muntii Bucegi.
Asezate in partea de nord a judetului Dambovita interventiile de mai mica si/sau de mai mare amploare, de tip integrat, functie de permisivitatile admise in fiecare, zona vor avea o influenta deosebita din punct de vedere urbanistic in zona montana a judetului Dambovita si in judetele limitrofe : Prahova, Brasov si Arges.
Prin Planul Urbanistic General al Comunei Moroeni avizat si aprobat conform legii s-a delimitat o zona de interes deosebit in cadrul teritoriului sau administrativ pentru dezvoltarea activitatilor turistice in regim de vara si de iarna si a sporturilor montane astfel:
1.Suprafata totala a zonei propuse pentru introducere in intravilan in statiunea Pestera este de 24,80 ha , din care 9,0 ha sunt destinate structurilor de primire turistice, din care 4,65 ha pentru hoteluri si 4,35 ha pentru vile si pensiuni ; 7,0 ha sunt destinate instalatiilor de transport pe cablu din interiorul statiunii si arealului de sosire pentru schiori ; zona verde amenajata ocupa 2,65 ha , din care plantatiile cu rol ambiental si de protectie ocupa 1,10 ha ; zona cailor de comunicatie ocupa 2,60 ha din intreaga suprafata ;
Suprafata de teren ocupata in exteriorul statiunii Pestera pentru dezvoltarea domeniului schiabil este de 115,10ha
2.Suprafata totala a zonei propuse pentru introducere in intravilan in statiunea Padina este de 135,50 ha , din care 43,00 ha sunt destinate structurilor de primire turistice, din care 12,35 ha pentru hoteluri si 30,65 ha pentru vile si pensiuni ; 22,80 ha sunt destinate instalatiilor de transport pe cablu din interiorul statiunii si arealului de sosire pentru schiori ; zona rezervata Centrului National pentru Pregatire Olimpica (trambuline sarituri, complex biatlon, schi - fond, schi role este de 8,80 ha ; structurile destinate agrementului ocupa 3,10 ha, din care zona verde pentru agrement este de 0,60 ha ; elementele de cadru natural si amenajat ocupa 26,95 ha ; pentru sectorul social - gospodaresc comun celor doua statiuni s-au rezervat 6,60 ha ;caile de comunicatie rutiere si pietonale, inclusiv parcajele publice ocupa 17,10 ha ;
Suprafata de teren ocupata in exteriorul statiunii Padina pentru dezvoltarea domeniului schiabil este de 154,00 ha, din care partiile de schi alpin ocupa 132,50 ha si instalatiile teleferice care le vor deservi 21,50 ha.
1.2. Prezentarea amenajarilor din Planul de Urbanism Zonal(PUZ)
Realizarea unei statiuni turistice cu profil montan in partea superioara a vaii Ialomita, in zona Pestera-Padina, constituie o mare provocare pentru cei care intreprind aceasta actiune, in special pentru organele Administratiei Publice Locale ale judetului Dambovita.
Situata la circa 1.600 m altitudine, intr-o zona cu peisaj alpin generos, pe un spatiu inca nepoluat, dar deschis de multa vreme turismului mai putin organizat, ea ofera oportunitati deosebite unei asemenea dezvoltari.
Proiectul de dezvoltare propus prin PUZ, intitulat "Statiunea turistica Montana Pestera - Padina", avand ca beneficiar Consiliul Judetean Dambovita, este deosebit de ambitios si realizarea lui poate genera un centru important de atractie pentru iubitorii sporturilor montane si nu numai.


Fisiere in arhiva (1):

  • Studiu de Amenajare - Pestera Padina.pdf

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!