Studiu de Caz al Portugaliei

Cuprins proiect Cum descarc?

Introducere pag. 3
Cap. I - Prezentare generala pag. 4
Cap. II - Mediul natural pag. 5
2.1. Relief pag. 5
2.2. Clima pag. 6
2.3. Flora si fauna pag. 6
2.3.1. Flora pag. 7
2.3.2. Fauna pag. 7
Cap. III - Istoria tarii pag. 8
Cap. IV - Mediul cultural pag. 11
Cap. V - Economia pag. 16
Cap. VI - Demografie, impartirea teritoriala pag. 19
6.1. Demografia pag. 19
6.2. Impartirea teritoriala pag. 19
6.3. Cai de acces pag. 21
Cap. VII - Turismul pag. 22
7.1. Principale atractii pag. 22 
7.2. Strategia turistica pag. 30 
Cap. VIII - Calculul si interpretarea indicatorilor economici pag. 33
8.1. Indicatorii cererii turistice globale si interne pag. 33
8.2. Indicatorii relatiei cerere-oferta si ofeta-cerere pag. 34
8.3. Indicatorii densitatii turistice pag. 35
8.4. Indicatorii potentialului turistic al pietelor pag. 37
8.5. Indicatorii efectelor economice pag. 38
8.6. Analiza balantei turistice si a balantei de plati pag. 41
BIBLIOGRAFIE


Extras din proiect Cum descarc?

INTRODUCERE
Portugalia, tara a contrastelor, combina modernul si anticul, cultura latina si obiceiurile europene, o arhitectura deosebita si o gastronomie specifica, si o mare varietate de peisaje: de la paduri(Costa verde si Costa de Prata) si munti, la plajele nepoluate ale Coastei Alentejane(Costa Alentejana) si peisajele complexe ale arhipelagurilor Madeira si Azore (Acores).
Cu secole in urma, Portugalia era o pioniera a explorarilor in lumea intreaga. Pana recent insa, nu a avut prea mult succes in industria turismului. In afara de Lisabona, Algarve si insula Madeira, Portugalia era nedescoperita de majoritatea vizitatorilor. Astazi, Portugalia infloreste ca o bijuterie pura a turismului european. Istoria sa bogata si tulburata, creata de descoperirile secolelor XV si XVI si conducerea Statului nou din 1932 pana in 1974, este o parte integranta a tarii de astazi.
Portugalia are suficiente locuri listate ca patrimoniu mondial de catre UNESCO si minunatii naturale si culturale pentru a atrage atentia oricarui vizitator, pe o perioada mai indelungata de timp. Tara are o diversitate surprinzatoare, o clima idilica si locuitori primitori, asta fara a mai mentiona imaginile de carte postala a coastei stancoase, plajelor primordiale si a pescarilor, strazilor pietruite, caselor varuite si castelelor de poveste.
Portugalia va ofera oportunitati nelimitate, de la petreceri in statiunile de litoral sofisticate, la plimbari in centre medievale precum Lisabona, Porto, Braga sau Coimbra. Pentru a explora locurile mai retrase, petreceti o noapte intr-o cabana romantica, o manastire sau un conac situat intr-un peisaj fascinant.
In privinta sporturilor, Portugalia este o destinatie de top pentru golf, tenis, pescuit, calarie, windsurfing si schi nautic. Alte experiente de neuitat includ Fado, muzica soul a Portugaliei, sarbatorile de la tara, cu traditii folclorice vechi de secole, degustari de vinuri si bucate delicioase din peste.
CAP. I. PREZENTARE GENERALA
Portugalia (portugheza Portugal) sau Republica Portugheza (portugheza Republica Portuguesa) este o tara situata in extrema sud-vestica a Europei, din Peninsula Iberica, avand granita cu Oceanul Atlantic in vest si in sud, si cu Spania in nord si in est. De asemenea include doua grupuri de insule ale Atlanticului: Insulele Azore (Acores) si Insulele Madeira. Portugalia continentala este impartita in doua de raul ei principal, Tagus (Tejo). Alte rauri importante sunt: Douro, Minho si Guadiana. Ca si raul Tagus, toate izvorasc din Spania. In nord, relieful este format din munti. Cel mai inalt punct al Portugaliei se afla in partea insulara: Mount Pico (2.351 m), in Azore. In sud, spre Algarve, relieful este format mai ales din campii, si clima de aici este ceva mai calduroasa si mai uscata decat in nordul racoros si ploios. 
Capitala
o Populatie
o Coordonate
Lisabona
564.477 (2006)
38?46?00?N 9?11?00?V
Denumire oficiala: Republica Portugheza
Populatie : 10.707.924 (iulie 2009) 
Suprafata: 92,142 km2, care include uscatul: 91 951 km2 si apa: 440 km2.
Limba oficiala: portugheza
Religii: romano-catolici - 94%, protestanti - 2%, altii - 4%
Moneda: Euro
Forma de guvernamant: republica semi-prezidentiala
Ziua Nationala :10 iunie (data la care a decedat poetul national Luiz de Camoes - 1580)
Seful statului: Presedintele Anibal Antonio CAVACO SILVA (2006)
Prim-ministru: Jose SOCRATES CARVALHO PINTO DE SOUSA (2005)
Ministru de Stat si al Afacerilor Externe: Luis Filipe MARQUES AMADO (2006)
Parlament (unicameral) - Adunarea Republicii
Cel mai adanc punct: Oceanul Atlantic 0 m
Cel mai inalt punct: Ponta do Pico pe Ilha do Pico in insulele Azore 2,351 m
CAP. II. MEDIUL NATURAL
2.1. RELIEFUL
Relieful Portugaliei corespunde marginii vestice a vechiului soclu al Mesetei Iberice si se prezinta diferentiat la N si S de fluviul Tejo. Portugalia nordica este predominant muntoasa, constituita din lanturi paralele (NE-SV), cu altitudini moderate: Serra de Marao (1 415 m), Serra de Nogueira (1 318 m), Serra de Caramulo, Serra de Estrela (cu altitudinea maxima de pe teritoriul tarii: Pico de Serra, 1 991 m). Portugalia sudica este ocupata de campii valurite (Alentejo) si platouri joase, limitate de lanturi muntoase, intre care, in S, Serra de Monchique (902 m altitudine maxima) si Serra de Malhao. Tarmul (832 km) este jos si rectiliniu. Partea insulara este constituita din arhipelaguri vulcanice Azore/Acores (2 355 km2), aflat la cca 1 500 km V de Portugalia si compus din 9 insule mari (Sao Miguel, Pico, Faial s.a.) si Madeira (797 km2), cu insula Madeira (740,6 km2), Porto Santo, Selvanges s.a., la 500 km de tarmul african (Maroc).
In inima tarii, coborand spre Tagus, se intinde o frumoasa regiune muntoasa, unde lumea mai are inca timp pentru a savura viata. In extrema nord-estica a tarii, piatra e sufletul acestei regiuni: granitul templelor si caselor, versantii stancosi si stabilitatea unui popor care si-a pastrat dansurile si cantecele (cu o puternica influenta celtica), festivitatile si procesiunile care combina o mostenire pagana cu ritualuri crestine de secole. Intrucat regiunea este preponderent agricola, turistul se poate delecta aici intr-o mare varietate de delicatese (fripturi, mezeluri, branzeturi si vinuri alese) si se poate bucura de linistea unui popor care traieste in continuare in comunitate ii pentru care ospitalitatea a fost dintotdeauna primul instinct.
2.2. CLIMA
Clima Portugaliei este de tip continental, influentata in mare masura de Curentul Golfului, Oceanul Atlantic si Marea Mediterana. Iernile sunt aici blande, cu multe precipitatii, iar verile sunt toride si secetoase. Influenta Curentului Golfului se simte cel mai puternic in provincia Minho din nord-vestul tarii, unde aerul e umed si ploua mai des. In nordul tarii se schiaza in muntii Serra de Estrela si Braganca. Regiunile centrale au o clima de tranzitie, cu veri toride si uscate, seceta durand uneori si o luna intreaga, si cu ierni blande. Clima din sud este de tip subtropical, mediteraneean, de obicei calda si uscata, cu ierni blande. Vara, temperaturile sunt in jur de 24?C si precipitatiile sunt foarte rare. In regiunea Algarve soarele straluceste aproape in continuu. Pe Insulele Azore si Madeira domneste in permanenta o clima blanda si placuta. Temperaturile variaza iarna intre 9 si 12?C.


Fisiere in arhiva (1):

  • Studiu de Caz al Portugaliei.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 6 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!