Turcia

Extras din proiect Cum descarc?

In prezent,Turcia este Natiunea cu cea mai bogata istorie.Drept urmare,nu este deloc usor sa-i rezumi in cateva cuvinte trecutul,de aceea,Turcia,este denumita si ,,leaganul civilizatiei din Neolitic si Epoca Bronzului pana in epoca hitita si antica ,de la elenism la Imperiul Roman si pana la Imperiul Bizantin,iar apoi pana in vremea cruciadelor,si in cele din urma la otomani"
Cine doreste sa cunoasca,Turcia,are la dispozitie o rezerva aproape inepuizabila de bogatii,culturale,religioase si geografice.
Turcia este o tara situata pe doua continente,insa cea mai mare parte a Turciei este situata in Asia-97%,in timp ce restul tarii, 3% se gaseste in Europa, in peninsula Balcanica.
Vecinii Turciei sunt:
N-V - Grecia si Bulgaria;
N-E - Georgia, Armenia si Azerbaidjan;
E - Iran;
S - Irak si Siria.
Turcia este republica democratica, constitutionala si laica, avand sistemul politic decis din anul 1923. Turcia apartine urmatoarelor organizatii globale si europene: ONU(Organizatia Natiunilor Unite) , NATO(Alianta Nord Atlantica), OSCE(Organizatia pentru Securitate si Cooperare in Europa) , OECD(Organizatia de Cooperare si Dezvoltare Economica) , si Consiliul Europei. 
Capitala Turciei este orasul Ankara, dar capitala istorica Istanbul ramane centrul financiar, economic si cultural al tarii. Aproximativ 68% din populatia Turciei locuieste in centre urbane.
SUPRAFATA: Suprafata Turciei e de 815.000 kmp, impartita pe 2 continente 3% in Europa (Trakia) si 97% in Asia (Anatolia). 
POPULATIE: 66 milioane de locuitori, majoritatea traind in: Istanbul, Ankara (capitala tarii), Izmir, Antalya si Bursa. 
MONEDA: Lira turceasca. 
TEMPERATURI MEDII: In aer in Iunie 25 C, Iulie 28 C, August 29 C, Septembrie 30 C.APE: Cele mai mari rauri sunt Tigru si Eufrat, cel mai mare lac este Van. 
CLIMA: Temperat-continentala in centrul tarii, mediteraneana in zona coastelor Marii Egee si Mediterana.


Fisiere in arhiva (1):

  • Turcia.ppt

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!