Turism de Recreere si Cultura

Extras din proiect Cum descarc?

I: JUSTIFICAREA TEMEI PRODUSULUI TURISTIC
Romania dispune de un potential turistic de o mare complexitate si valoare turistica, recunoscute pe plan mondial. Dezvoltarea economica si sociala a Romaniei are implicatii mari si asupra activitatii de turism atat prin crearea unei infrastructuri generale (cai de comunicatie si mijloace de transport), dotarea cu utilaje si construirea bazei tehnico-materiale specifice turismului, diversificarea bunurilor de consum si a produselor agroalimentare etc., cat si prin realizarea unor obiective economice apartinand altor ramuri, dar care intereseaza si turismul (baraje si lacuri de acumulare, hidrocentrale, obiective industriale, lucrari de arta inginereasca, palate de cultura etc.) unele dintre ele devenind obiective de mare atractie turistica.
Potentialul turistic al Romaniei, atat ca oferta, cat si din punct de vedere al numarului de turisti romani, a crescut substantial in ultimul timp. 
Turistii care considera ca acest traseu turistic le corespunde asteptarilor din punct de vedere al duratei, locului geografic de desfasurare, al serviciilor , al programelor turistice, al vizitelor efectuate si din punct de vedere al pretului, vor efectua cu siguranta o astfel de calatorie.
Flexibilitatea, asigurata prin stabilirea unui itinereriu care sa cuprinda tipuri diferite de animatie si obiective de vizitat, constitue o conditie de baza a acestui itineriu, avand in vedere diversitatea turistilor dupa varsta, preferinte, stare materiala si socio-profesionala si nivelul intelectual.
Alegerea acestui traseu s-a facut prin intermediul cererilor persoanelor doritoare de a vizita aceste locuri sfinte si pitoresti. A existat o cerere suficient de bogata astfel am incercat sa propunem turistilor un traseu care sa se muleze dupa dorintele si curiozitatile acestora.
II: INDICAREA TRASEULUI CU PREZENTAREA LOCALITATILOR SI A OBIECTIVELOR VIZITATE
Prezentarea traseului turistic: Sibiu-Fagaras (Cetatea Fagarasului, Biserica Sf. Nicolae, Biserica Evanghelica, Biserica Sf. Treime, Casa lui Ioan Inochentie Micu) - Brasov (Biserica Neagra, Castelul Bran, Cetatea Rasnov, Pestera Dambovicioara) - Campulung Muscel (Manastirea Negru Voda) - Curtea de Arges (Manastirea Arges, Fantana lui Manole, Curtea Domneasca) - Ramnicu Valcea (Manastirea dintr-un Lemn) - Targu Jiu (Coloana infinitului, Masa tacerii, Poarta Sarutului, Manastirea Tismana, Manastirea Lainici) -Petrosani (Muzeul Mineritului) - Hunedoara (Casteul Corvinestilor) - Deva (Dealul Cetatii, Cetatea Devei) - Orastie (Sarmisegetuza Regia, Cetatea Orastiei, Muzeul de arta si etnografie populara) - Sebes ( Casa Zapolya) - Sibiu
III: ELEMENTE DE PREZENTARE GENERALA
- nr. de turisti : 18;
- nr. de ghizi : 1;
- nr. de soferi: 1;
- mijloc de transport folosit : microbuz modern de 2*;
- nr. de kilometri parcursi in total : 667km (ziua I - 257 km; ziua aII-a - 273km; ziua aIII-a -138 km;)
- numarul de zile: 3 zile, 2 nopti (innoptarea in Dambovicioara si Petrosani) ;
- perioada de desfasurare: 10-13 februarie 2010;
- pret informativ : 510 lei/persoana;
IV: DESCRIEREA TRASEULUI PE ZILE
Ziua I: 
Plecarea se va face in dimineata de 10 februarie, ora 8:00 din fata Facultatii de Stiinte, de pe Ratiu. Prima oprire va fi in orasul Fagaras. 
Orasul Fagaras si-a gasit locul in partea central-nordica a Depresiunii Fagaras, la 66 km de Brasov si 76 km de Sibiu. 
Obiectivele turistice importante ale acestui oras la care ne-am oprit sunt:


Fisiere in arhiva (1):

  • Turism de Recreere si Cultura.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!