Turism in Kyoto

Cuprins proiect Cum descarc?

1. Introducere 3
2. Despre Japonia 4
3. Kyoto: Originea numelui, asezare geografica 5
4. Kyoto: Climat, demografie 6
5. Kyoto: Limba 7
6. Kyoto: Politica si Guvernul, Economia 8
7. Kyoto: Transportul 10
8. Kyoto: Educatia 15
9. Personalitati importante nascute in Kyoto 16
10. Kyoto: Cultura 17
11. Kyoto: Sarbatori 18
12. Kyoto: Turism 22
13. Kyoto: Cazare 34
14. Kyoto: Gastronomie 35
15. Concluzii. De ce sa vizitam Kyoto? 42
16. Bibliografie 43


Extras din proiect Cum descarc?

Introducere
Peisaje mirifice, temple, altare, case de moda veche ce denota frumusetea unei istorii destul de agitate. Fie ca este vorba de festivalul Gion, de ceremonia ceaiului sau de aranjamentele florale, multele aspecte caracteristice culturii japoneze continua sa prospere in Kyoto. De-a lungul unei perioade de 1200 de ani, datand cu decizia de a muta capitala in Kyoto in 794, aceasta a "hranit" o cultura spleindida, delicata si unica, iar de-a lungul istoriei, orasul a ajuns sa fie considerat parintele culturii din Japonia.
Din acest motiv, Kyoto este des numit "inima Japoniei" si se spune ca este imposibil sa cunosti adevarata Japonie fara sa cunosti orasul Kyoto.
Pe de alta parte, Kyoto nu isi protejeaza doar vechile obiceiuri si cultura, ci mai degraba se construieste pe bogatele traditii ale stramosilor ca o fundatie pentru schimbul international si domestic.
Este un oras ce isi mentine spiritul revolutionar, un oras plin de idei si capitala culturala a Japoniei, creand in permanenta noi traditii. Sunt facute eforturi intense pentru a crea un stil de viata relaxant intr-un oras vibrant, ca un raspuns pozitiv in fata noii ere, in timp ce simultan se protejeaza si se dezvolta cultura traditionala.
Despre Japonia
Japonia (in japoneza: Nippon sau Nihon, sens literal: originea soarelui), reprezinta o tara din Asia de Est situate pe un lant de insule aflate intre Oceanul Pacific si Marea Japoniei, la est de Peninsula Coreeana. Denumirea oficiala este ??? Nipponkoku, textual Tara de la originea soarelui. Este cunoscuta in romaneste si sub numele de Tara Soarelui Rasare. Potrivit legendei, Japonia a fost creata de catre zei care au infipt o sabie in ocean, la scoaterea ei formandu-se patru picaturi ce au devenit insulele principale, precum si o multitudine de insule mici (peste 5000).
Steagul national al Japoniei este rectangular, de culoare alba cu un disc rosu in centru. Numele discului rosu, si prin extensie numele drapelului, este ??? hi no maru (lit. discul soarelui).
Stema imperiala a Japoniei este stema folosita de familia imperiala japoneza. Este reprezentata de o crizantema galbena sau oranj (cu contur negru) cu 16 petale, cu alte 16 varfuri de petale vazute sub ele.
Conform Constitutiei Meiji, doar Imparatul Japoniei avea dreptul sa o foloseasca, ceilalti membri ai familiei imperiale avand alte versiuni putin modificate.
Imn: Kimi Ga Yo
Capitala : Tokyo
Limbi oficiale Japoneza
Sistem politic Monarhie constitutionala Imparat Akihito 
Prim-ministru Naoto Kan 
Formare - Fonadarea Japoniei 11 Februarie, 660 i.Hr. 
Suprafata - Total 377.944 km2 (locul 61) Populatie - 127,360,000 (locul 10) 
Densitate 337.1 loc/km2 (locul 36) 
PIB (nominal) - Total 5390 miliarde USD (locul 3) 
Pe cap de locuitor 42 325 USD (locul 17)
IDU ? 0.884 (foarte inalt) (locul 11) 
Moneda Yenul japonez (JPY, JPY)
Prefix telefonic +81
Domeniu Internet jp 
Fus orar UTC+ 
Kyoto
Kyoto (<< Orasul Capitala >>) este un oras aflat in partea centrala a insulei Honshu, Japonia. Are o populatie de aproximativ 1,5 milioane. A fost considerata capitala imperiala a Japoniei, iar acum este capitala Prefecturii Kyoto, precum si o parte importanta din zona metropolitana Osaka-Kobe-Kyoto.
Originea numelui
In japoneza, orasul a fost denumit Kyo (?), Miyako (?) sau Kyo no Miyako (???). In secolul al XI-lea, orasul a fost redenumit Kyoto ("Orasul Capitala"), dupa cuvantul chinezesc pentru capital, jingdu (??). Dupa ce Edo a fost redenumit Tokyo ("Capitala de Est") in 1868, Kyoto a fost cunoscuta pentur o perioada scurta de timp sub numele de Saikyo ("Capitala de Vest >>). Un termen comun folosit in perioada pre-moderna a fost Keishi (<< Metropola >>, >>Capitala >>).


Fisiere in arhiva (2):

  • Turism in Kyoto.doc
  • Turism in Kyoto.ppt

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 6 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!