Turism în Kyoto

Cuprins proiect Cum descarc?

1. Introducere 3
2. Despre Japonia 4
3. Kyoto: Originea numelui, asezare geografica 5
4. Kyoto: Climat, demografie 6
5. Kyoto: Limba 7
6. Kyoto: Politica si Guvernul, Economia 8
7. Kyoto: Transportul 10
8. Kyoto: Educatia 15
9. Personalitati importante nascute in Kyoto 16
10. Kyoto: Cultura 17
11. Kyoto: Sarbatori 18
12. Kyoto: Turism 22
13. Kyoto: Cazare 34
14. Kyoto: Gastronomie 35
15. Concluzii. De ce sa vizitam Kyoto? 42
16. Bibliografie 43


Extras din proiect Cum descarc?

Introducere
Peisaje mirifice, temple, altare, case de moda veche ce denota frumusetea unei istorii destul de agitate. Fie ca este vorba de festivalul Gion, de ceremonia ceaiului sau de aranjamentele florale, multele aspecte caracteristice culturii japoneze continua sa prospere in Kyoto. De-a lungul unei perioade de 1200 de ani, datand cu decizia de a muta capitala in Kyoto in 794, aceasta a “hranit” o cultura spleindida, delicata si unica, iar de-a lungul istoriei, orasul a ajuns sa fie considerat parintele culturii din Japonia.
Din acest motiv, Kyoto este des numit “inima Japoniei” si se spune ca este imposibil sa cunosti adevarata Japonie fara sa cunosti orasul Kyoto.
Pe de alta parte, Kyoto nu isi protejeaza doar vechile obiceiuri si cultura, ci mai degraba se construieste pe bogatele traditii ale stramosilor ca o fundatie pentru schimbul international si domestic.
Este un oras ce isi mentine spiritul revolutionar, un oras plin de idei si capitala culturala a Japoniei, creand in permanenta noi traditii. Sunt facute eforturi intense pentru a crea un stil de viata relaxant intr-un oras vibrant, ca un raspuns pozitiv in fata noii ere, in timp ce simultan se protejeaza si se dezvolta cultura traditionala.
Despre Japonia
Japonia (in japoneza: Nippon sau Nihon, sens literal: originea soarelui), reprezinta o tara din Asia de Est situate pe un lant de insule aflate intre Oceanul Pacific si Marea Japoniei, la est de Peninsula Coreeana. Denumirea oficială este 日本国 Nipponkoku, textual Ţara de la originea soarelui. Este cunoscută în româneşte şi sub numele de Ţara Soarelui Răsare. Potrivit legendei, Japonia a fost creată de către zei care au înfipt o sabie în ocean, la scoaterea ei formându-se patru picături ce au devenit insulele principale, precum şi o multitudine de insule mici (peste 5000).
Steagul naţional al Japoniei este rectangular, de culoare albă cu un disc roşu în centru. Numele discului roşu, şi prin extensie numele drapelului, este 日の丸 hi no maru (lit. discul soarelui).
Stema imperială a Japoniei este stema folosită de familia imperială japoneză. Este reprezentată de o crizantemă galbenă sau oranj (cu contur negru) cu 16 petale, cu alte 16 vârfuri de petale văzute sub ele.
Conform Constituţiei Meiji, doar Împăratul Japoniei avea dreptul să o folosească, ceilalţi membri ai familiei imperiale având alte versiuni puţin modificate.
Imn: Kimi Ga Yo
Capitala : Tokyo
Limbi oficiale Japoneza
Sistem politic Monarhie constituţională Împărat Akihito 
Prim-ministru Naoto Kan 
Formare - Fonadarea Japoniei 11 Februarie, 660 î.Hr. 
Suprafaţă - Total 377.944 km² (locul 61) Populaţie - 127,360,000 (locul 10) 
Densitate 337.1 loc/km² (locul 36) 
PIB (nominal) - Total 5390 miliarde USD (locul 3) 
Pe cap de locuitor 42 325 USD (locul 17)
IDU ▲ 0.884 (foarte înalt) (locul 11) 
Monedă Yenul japonez (JPY, ¥)
Prefix telefonic +81
Domeniu Internet jp 
Fus orar UTC+ 
Kyoto
Kyoto (« Orasul Capitala ») este un oras aflat in partea centrala a insulei Honshu, Japonia. Are o populatie de aproximativ 1,5 milioane. A fost considerata capitala imperiala a Japoniei, iar acum este capitala Prefecturii Kyoto, precum si o parte importanta din zona metropolitana Osaka-Kobe-Kyoto.
Originea numelui
In japoneza, orasul a fost denumit Kyō (京), Miyako (都) sau Kyō no Miyako (京の都). In secolul al XI-lea, orasul a fost redenumit Kyoto (“Orasul Capitala”), dupa cuvantul chinezesc pentru capital, jingdu (京都). Dupa ce Edo a fost redenumit Tokyo (“Capitala de Est”) in 1868, Kyoto a fost cunoscuta pentur o perioada scurta de timp sub numele de Saikyo (“Capitala de Vest »). Un termen comun folosit in perioada pre-moderna a fost Keishi (« Metropola », »Capitala »).


Fisiere în arhivă (2):

  • Turism in Kyoto.doc
  • Turism in Kyoto.ppt

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 6€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!