Turism si Agroturism in Bucovina

Cuprins proiect Cum descarc?

INTRODUCERE 1
1. ANALIZA COMPONENTELOR SPATIULUI GEOGRAFIC 3
2. COMPONENTELE POTENTIALULUI TURISTIC RURAL 6
3. ANALIZA COMPONENTELOR ACTIVITATII DE TURISM 8
3.1 Infrastructura 8
3.2 Serviciile turistice specific rurale 9
3.3 Trasee turistice in Bucovina 12
3.4 Agroturismul si dezvoltarea comunitatilor locale 15
CONCLUZII 17
BIBLIOGRAFIE 18


Extras din proiect Cum descarc?

INTRODUCERE
In ultimii ani, oamenii a devenit tot mai preocupati de destinatia vacantelor lor, turismul devenind una din cele mai importante activitati economice din lume. In ultima vreme s-a manifestat o dorinta a oamenilor de a alege sa-si petreaca timpul liber in sanul naturii astfel ei alegand sa isi petreaca vacantele in zonele rurale in detrimentul oraselor sau zonelor aglomerate.
Din dorinta de a evada din cotidian si de a se deconecta de la problemele zilnice si de a scapa de monotonia si galagia din zonele urbane, turistii prefera sa calatoreasca si sa cunoasca locuri noi. Astfel putem observa ca locatiile rustice cu specific traditional castiga teren in defavoarea consacratelor zone turistice.
Agroturismul reprezinta o forma de manifestare a turismului rural-etnografic in care persoana sau grupul care se deplaseaza se cazeaza si isi desfasoara activitatile intr-un cadru natural, in mediul rural. Este un turism la ferma ce presupune implicarea turistilor in viata gospodariei si furnizarea acestora de servicii si activitati (masa, cazare, interactiune cu mediul socio-natural) proprii gospodariei taranesti, fara a-i conturba acesteia specificul. Ofera posibilitatea ca oamenii sa se apropie, sa cunoasca conditiile de viata si cultura ale celorlalti.
Agroturismul in judetul Suceava detine o pondere considerabila. Acesta este concentrat in jurul zonelor Vatra Dornei, Campulung Moldovenesc, Putna, Gura Humorului si in general in localitatile invecinate manastirilor.
Turismul rural din judetul Suceava se caracterizeaza prin mai multi factori determinanti: dintre cei mai importanti factori am putea aminti: Calitatea peisajului natural si numeroasele obiective turistice de factura religioase. La acestea se adauga calitatea aerului si a apelor, mai ales a vestitelor izvoare cu apa minerala. Un element cheie este ospitalitatea oamenilor, aceasta trasatura fiind definitorie pentru bucovineni. Datorita unui exces de spatiu in gospodariile taranesti (mai ales in zona de munte a judetului) exista posibilitatea gazduirii turistilor in gospodarie, acestora oferindu-se camere aranjate si mobilate in stil bucovinean traditional, cu elemente folclorice de o valoare deosebita. 
Demn de retinut este faptul ca in cadrul gospodariilor agroturistice sucevene, turistii au ocazia sa serveasca produse alimentare 100% naturale, fara aditivi, conservanti sau compusi chimici sintetici. 
O caracteristica a agroturismului din judetul Suceava este faptul ca valorifica in intregime produsele realizate in gospodarie. Ceea ce este, insa, specific, este reprezentat de faptul ca turistul are posibilitatea sa serveasca din preparatele culinare si bauturile specifice zonei, unele dintre ele fiind unice. Muti turisti se reintorc pe aceste meleaguri tocmai pentru a se reintalni cu aceste produse. Au devenit, de asemenea, foarte cunoscute si apreciate, curele de produse alimentare naturale, curele de plante medicinale. Un alt element de atractie pentru turismul rural este artizanatul, traditiile si obiceiurile locale. Totusi, pentru turismul rural se manifesta inca o cerere relativ scazuta, aceasta situatie fiind determinata de lipsa mijloacelor financiare (in randul turistilor romani) si de insuficienta promovare (in randul turistilor straini).
1. ANALIZA COMPONENTELOR SPATIULUI GEOGRAFIC
Judetul Suceava (Bucovina) este situat in partea de nord-est a Romaniei si in partea de nord a regiunii Moldova, este o zona in care istoria, cultura si traditia sunt prezente si completeaza mediul natural deosebit de atragator. are granita la nord si est cu Ucraina, la sud cu judetele Neamt si Mures, la vest cu judetele Maramures si Bistrita. Orsul este construit pe doua zone geografice: dealurile si vaile raului Suceava. Raul lung de 170 km, izvorand din Masivul Lucina, ocupa 26% din suprafata judetului cu bazinul sau hidrografic. La 149 km de la varsarea lui in Siret, se afla orasul Suceava resedinta judetul cu acelasi nume. Configuratia neobisnuita a orasului include doua cranguri, Zamca si Sipote, care sunt ambele localizate in granitile orasului.
Judetul are o suprafata de 8553,50 kmp. Municipiile Suceava, Falticeni, Campulung Moldovenesc si Radauti, orasele Vatra Dornei, Siret si Solca sunt principalele localitati ale judetului. Municipiul Suceava, resedinta adminitrativa a judetului, are 120.000 locuitori. Judetul Suceava are aproximativ 700.000 de locuitori dintre care 250.000 in zona urbana si 450.000 locuitori in zona rurala. 
Judetul Suceava este situat in platforma Suceava-Bosanci, parte componenta a podisului Suceava si care face parte din Podisul Moldovei.
Aspectul caracteristic al orasului Suceava este cel al unui vast amfiteatru, cu deschidere spre valea raului Suceava, cu inaltimea maxima de 435 m(dealul Tarinca) si cea minima de 270 m(in zona albiei raului Suceava).
Relieful judetului se caracterizeaza printr-o mare varietate si bogatie a formelor: munti, depresiuni intramontane, dealuri, podisuri, campii, vai terasate, lunci, fiind format in principal din zona montana a Obcinilor Bucovinei din cuprinsul Carpatilor Orientali (cca. 60% din suprafata) si Podisul Moldovei.


Fisiere in arhiva (1):

  • Turism si Agroturism in Bucovina.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 6 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!