Turismul Durabil in Jamaica

Extras din proiect Cum descarc?

Turismul durabil presupune capacitatea unei destinatii traditionale de a-si mentine competivitatea in raport cu noile destinatii, de a atrage noi vizitatori, de a-si pastra caracterul original, unic al culturii si de a nu prejudicia atributele mediului ambiant, cea mai importanta materie prima a industriei turistice.
Un model in acest sens este Jamaica tara insulara din Marea Caraibilor, membru al Commonwealthului Natiunilor si fosta colonie britanica.
Amplasare geografica
Jamaica este o tara insulara din Marea Caraibelor, fosta colonie britanica. Locuita in vechime de indieni arawaki, a fost descoperita de Cristofor Columb la 5 mai 1494. Este un stat situat in America Centrala cu o suprafata de 10.991 km2 si cu o populatie de 2.846.000 de locuitorii. Relieful Jamaicai este constituit in cea mai mare parte dintr-un podis calcaros, marginit de culmi muntoase in nord si est. Este un stat insular din Antilele Mari, face parte din Commonwealth si este a treia ca marime dupa Cuba si insula Hispaniola. Limbile vorbite aici sunt engleza si patois, o limba non-standard, ce poate fi auzita in special in melodiile reggae.
Accesibilitate transport
Transporturile in Jamaica constau in drumuri , cai ferate , transport aerian si transport naval. Cel mai dezvoltat fiind transportul naval datorita locatiei in Marea Caraibelor , in banda de transport a Canalului Panama si proximitatea fata de pietele mari din America de Nord.
Daca veti veni aici in excursie organizata, si cel mai des va fi vorba de un sejur, atunci primul lucru pe care o sa il vedeti in aceasta tara va fi unul din aeroporturile internationale. Apoi cel mai probabil veti merge cu autobuzul sau minibusul pana la destinatie, iar apoi cu siguranta veti avea nevoie de masina inchiriata. Turistii care merg pe cont propriu vor folosi mai mult mijloacele de transport in comun
Capitala insulei este Kingston, cu un aeroport international, de unde pentru a ajunge la destinatia favorita se poate apela la o vasta retea interna de transport cu microbuse, taxiuri sau exista si posibilitatea inchirierii de masini(se circula pe stinga)
Istorie
Locuita in vechime de indieni arawaki, a fost descoperita de Cristofor Columb la 5 mai 1494. In secolul al XVI-lea, Spania a inceput colonizarea insulei aducand sclavi negri din Africa pentru munca pe plantatiile de zahar. Din anul 1665 a devenit posesiune engleza. In 1944 Jamaica a adoptat prima constitutie, iar in 1953 si-a castigat autonomia. Din ianuarie 1958, Jamaica a facut parte din Federatia Indiilor de Vest, componenta a Imperiului britanic. In urma referendumului din septembrie 1961, ea a iesit din Federatie, iar la 6 august 1962 a devenit independenta. Seful statului este regina Marii Britanii, reprezentata de un guvernator general numit de ea la recomandarea primului ministru al Jamaicai.


Fisiere in arhiva (1):

  • Valorificarea in Turism a Insulei Jamaica.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!