Ustensile si Utilaje Specifice Bucatarie

Cuprins proiect Cum descarc?

ARGUMENT pag 2
CAPITOLUL I 
Ustensile si utilaje specifice bucatariei pag.3
CAPITOLUL II 
Dotarea bucatariei moderne
2.1 Utilaje destinate prelucrarii primare pag. 6
2.2 Unitatile de productie pag. 9
2.3 Utilaje termice pag.19
CAPITOLUL III
Norme de protectia muncii pag.22 
BIBLIOGRAFIE pag.24


Extras din proiect Cum descarc?

ARGUMENT
Tema aleasa pentru acest proiect este ,, Dotarea bucatariei moderne". Motivatia alegerii este acea ca bucataria romaneasca se poate numi "gourme-ul" Europei de Est. Este o oglindire a civilizatiei romanesti cu datini seculare transmise din mama in fiica precum legendele eroilor. Istoria Romanilor, scrisa si nescrisa este masura vechimii si, daca vreti, a dramatismului bucatariei romanesti, a traditiilor sale rituale si sacre. 
Lucreare este conceputa pe trei capitole. Primul capitol face o enumerare a ustensilelor si utilajelor specifice bucatariei moderne.
In alt captol, in al doilea am prezentat partile componente ale utilajelor destinate dotarii unei bucatarii moderne, precum si principiul de functionare.
Capitolul al treilea prezinta norme de protectia muncii.
In lucrarea de fata am folosit studii, articole si lucrari stiintifice referitoare atat la tehnologia clasica cat si la cea moderna, incercand sa le imbin.
CAPITOLUL I
USTENSILE SI UTILAJE SPECIFICE BUCATARIEI
Complexitatea si volumul mare al activitatii desfasurate in cadrul unei unitati de alimentatie fac necesara existenta unor utilaje care sa:
- usureze munca lucratorilor
- asigure cresterea productivitatii muncii
- reduca timpul de efectuare a unor operatii
- asigure cresterea calitatii preparatelor culinare realizate
- reduca pierderile cantitative si calitative ( de substante nutritive)
- asigure un grad ridicat de igiena in procesul de productie
- asigure reducerea costurilor de productie.
1.1 UTILAJE SPECIFICE BUCATARIEI MODERNE
Acestea pot fi grupate in:
- Utilaje pentru prelucrarea primara:
o masini de curatat cartofi si radacinoase
o roboti de bucatarie
o masini de tocat carne
o mixere, malaxoare
- Utilaje termice ( de pregatit la cald):
o masini de gatit cu combustibil gazos
o masini de gatit electrice
o fripteuza
o tigaie basculanta
o marmita
o cuptor cu convectie si/sau cu injectie de abur
o bain-marie, grill, salamander, charcoal ( gratar cu carbuni)
o plite inductive, cuptoare cu microunde, plite halogenice,etc.
- Utilaje frigorifice si de conditionare a spatiilor de productie:
o refrigeratoare multi - compartimentate 
o congelatoare
o aparate pentru decongelare, etc.
- Ustensile si echipamente mici:
o ustensile de bucatarie
o instrumente taietoare
o vase de gatit
- Echipamente auxiliare: masini de spalat vase. masini de spalat pahare, toaster ( prajitor de paine ), compactor de deseuri, cafetiera, shaker, storcator de fructe.


Fisiere in arhiva (1):

  • Ustensile si Utilaje Specifice Bucatarie.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:



* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!