Valorificarea Potentialului Turistic al Judetului Botosani

Extras din proiect Cum descarc?

Pentru realizarea acestei lucrari am ales sa prezint potentialul turisitc din judetul Botosani. Avand o suprafata de 4.986 kmp (2,1% din teritoriul tarii) si o densitate de 92,6 km2, este situat in partea de nord-est a Romaniei, invecinandu-se la sud cu judetul Iasi, la vest cu judetul Suceava, la nord cu Ucraina si la est cu Republica Moldova. Resedinta judetului este unicipiul Botosani. Judetul are 2 municipii (Botosani si Dorohoi), 5 orase (Darabani, Bucecea, Stefanesti, Flamanzi si Saveni), 71 de commune si 330 sate. Teritoriul judetului, cuprins in intregime in zona de dealuri a Moldovei de Nord, prezinta diferente de altitudine relativ reduse. 
Dintre cei 456.765 locuitori ai judetului (2006), 190.609 (41.7%) locuiesc in mediul urban si 266.156 (58.3%) in mediul rural. Structura populatiei pe nationalitati este urmatoarea: 98,6% romani, 0,44% tigani, 0,15% rusi-lipoveni, 0,1% ucraineni, 0,64% aIte minoritati (evrei, maghi germani, greci, armeni si polonezi). In judetul Botosani populatia ocupata reprezinta 72% din totalul populatiei si este distribuita, in principal, dupa cum urmeaza:
Rata somajului este in continua scadere in judetul Botosani. Potrivit statisticilor, somerii se imputineaza de la luna la luna. Asta si datorita migrarii spre strainatate a tinerilor in speranta gasirii unui loc de munca mai bine platit. La sfarsitul lunii iulie, in baza de date a Agentiei Judetene de Ocupare a Fortei de Munca erau 5953 de persoane inregistrate din care 2303 femei, este o cifra in scadere fata de sfarsitul lunii iunie 2007 cu 236 de persoane. Inca de la inceputul anului, au fost incadrate un numar de peste 7400 de persoane fara loc de munca din care aproape jumatate au fost din mediul rural.
Transportul in judetul Botosani de bunuri si personae se face pe calea ferata sau drumuri publice. Lungimea cailor ferate insumeaza 159 km (1,4% din reteaua nationala) si deserveste populatia prin 21 de statii. Reteaua de drumuri publice are o lungime de 1824 km din care 361 km drumuri nationale si 1463 km drumuri judetene. SNTFC are in program trenuri personale, accelerate si rapide, cele mai cunoscute rute fiind Botosani  Suceava Nord (durata-130) si Botosani  Bucuresti Nord (durata-534), cat si vice-versa.Drumuri nationale cu acces in judetul Botosani:DN28B - Targu Frumos - Harlau - Botosani; DN29 - Suceava - Botosani - Saveni - Manoleasa; DN29B - Botosani - Dorohoi; DN29D - Botosani - Trusesti - Stanca Moldova. Legatura cu teritoriul Ucrainei se face prin punctele vamale R.C.T.F. de trecere a granitei de la Siret si Racovat iar cu Republica Moldova legatura se face prin punctul vamal Stanca-Costesti.


Fisiere in arhiva (1):

  • Valorificarea Potentialului Turistic al Judetului Botosani.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!