Valorificarea Potentialului Turistic al Judetului Suceava

Cuprins proiect Cum descarc?

Capitolul 1. Localizarea si caracterizarea socio-economica a judetului 2
Capitolul 2. Prezentarea potentialului turistic 4
2.1. Relief 4
2.2. Clima 4
2.3. Reteaua hidrografica 4
2.4. Fauna si flora 5
2.5. Pricipalele atractii turistice 5
Capitolul 3. Analiza echipamentelor existente si a ofertei de servicii 10
Capitolul 4. Analiza circulatiei turistice si previziunea evolutiei 12
Capitolul 5. Propuneri de valorificare a potentialului turistic 16
Bibliografie 19


Extras din proiect Cum descarc?

Valorificarea potentialului turistic al judetului Suceava
Capitolul 1. Localizarea si caracterizarea socio-economica a judetului
Situat in partea de nord-est a tarii, cu o suprafata de 8553,5 km2 , judetul Suceava este al doilea judet ca marime din tara, reprezentand 3,6% din suprafata totala a tarii.
Se invecineaza la nord cu Ucraina (frontiera de stat), la est cu judetul Botosani, la sud-est cu judetul Iasi, la sud cu judetele Neamt, Harghita, Mures si la vest cu judetele Bistrita-Nasaud, Maramures. 
Organizarea administrativa a teritoriului judetului Suceava la 1 iulie 2006 cuprinde :
- 5 municipii : Suceava, Falticeni, Radauti, Campulung Moldovenesc, Vatra Dornei ;
- 11 orase : Gura Humorului, Siret, Solca, Brosteni, Cajvana, Dolhasca, Frasin, Liteni, Milisauti, Salcea, Vicovu de Sus ;
- 97 comune ;
- 379 sate.
Resedinta judetului este municipiul Suceava.
Caile de acces in judet sunt variate:
- aeriene: 
- Aeroportul International "Stefan cel Mare" situat la 14 km de orasul Suceava, cu posibilitati pentru traficul international si asigurare, la cerere, a serviciilor de vama-granita.
- Aeroportul Floreni situat la 10 km de orasul Vatra Dornei
- 4 helioporturi in localitatile Putna, Voronet, Vatra Moldovitei si Sucevita.
- rutiere: 
- drumul european E 85 Bucuresti - Suceava - Cernauti
- drumul european E 58 Halmeu - Suceava - Sculeni.
- feroviare: 
- magistrala Bucuresti - Suceava - Vicsani - Kiev - Varsovia - Moscova. 
- calea ferata Cluj - Suceava - Iasi
Reteaua drumurilor publice are o lungime de 2481 km, din care 631 km drumuri nationale. Densitatea retelei de drumuri publice de 29 km la 100 kmp teritoriu plaseaza judetul Suceava sub nivelul densitatii inregistrat pe tara de 33,5 km la 100 kmp; lungimea drumurilor modernizate este de 918 km din care 257 km sunt europene. 
Judetul Suceava dispune de importante bogatii ale solului si subsolului, cum sunt: intinse suprafete de paduri, minereuri polimetalice, zacaminte de mangan, sulfuri complexe, baritina, precum si izvoare de ape minerale care au influentat nemijlocit dezvoltarea economica a acestei zone.
Principalele ramuri industriale:
- industria alimentara;
- exploatarea si prelucrarea lemnului;
- industria celulozei si hartiei;
- industria constructiilor de masini;
- industria usoara;
- industria extractiva si prelucratoare a minereurilor neferoase;
- industria chimica. 
Pe ansamblul judetului, populatia ocupata reprezinta 284.400 persoane, ponderea acesteia pe ramuri de activitate fiind urmatoarea: 
Ramura economica %
agricultura, piscicultura, silvicultura si exploatari forestiere 52
industrie 20
constructii 0.3
transporturi, depozitare, comunicatii 0.5
comert, turism, hoteluri si restaurante 0.9
domeniul sanatatii si asistentei sociale 0,4
administratie publica si aparare 0.1
alte activitati 25.3
Castigul salarial nominal mediu net lunar pentru toate sectoarele a fost de 639 RON in 2005.
In judetul Suceava, populatia este predominant din mediul rural, orasele mari concentrand numai 35% din totalul acesteia, asadar principalele ramuri ale economiei exploatate sunt agricultura, piscicultura, silvicultura si exploatarile forestiere, tursimul ocupand doar locul 4 in interesele populatiei. Caile de acces in judet sunt numeroase, facand din acesta o zona usor accesibila pentru turisti.
Capitolul 2. Prezentarea potentialului turistic
2.1. Relief 
Dealurile si muntii sunt formele de relief predominate.
Raportat la marile unitati geografice ale tarii, teritoriul judetului Suceava se suprapune partial Carpatilor Orientali si Podisului Sucevei.
Regiunea muntoasa cuprinde masivele Suhard si Calimani (cu varful Pietrosul de 2100m), cei mai impunatori munti vulcanici din tara, Obcina Mestecanis, masivele Giumalau-Rarau, Obcina Feredeului, Obcina Mare, Muntii Stanisoarei si Depresiunea Dornelor.
Regiunea de podis cuprinde dealurile piemontane Marginea, Depresiunea Radauti, Podisul Suceava-Falticeni, Podisul Dragomirna, Depresiunea Liteni, Campia piemontana Baia, Valea Siretului.
Judetul Suceava are un relief variat, care ofera peisaje si privelisti spectaculoase, aceasta varitate atragand turistii dornici de relaxare si recreere, ei dorind sa scape de orasul zgomotos si de stres. 
2.2. Clima
Clima este una temperat continentala cu o temperatura medie anuala de 8?C. Venind dinspre vest, masele de aer isi pierd treptat din umezeala in timpul traversarii Carpatilor Orientali, incat in partea estica a judetului ajung mai uscate, clima suferind un proces de continentalizare. Aerul de origine nordica aduce ninsori iarna si ploi reci primavara si toamna. Din est, judetul primeste influente climatice continentale cu seceta vara, cu cer senin, ger si viscole iarna. Temperaturile minime coboara uneori pana la - 38,5?C, iar temperatura cea mai ridicata a fost de 39,8?C (iulie 2000).
Precipitatiile cazute sub forma de ploaie reprezinta 70-80% din totalul acestora. Cele mai mici cantitati de precipitatii se inregistreaza in luna februarie, iar cantitatile cele mai abundente sunt de obicei in lunile mai si iunie. Regimul vanturilor este determinat de sistemul terasat al reliefului. In partea superioara a culmilor muntoase domina vantul de vest, iar in regiunea de podis directia vantului este influentata de orientarea curentilor de vale. Zilele cu cer acoperit sunt mai numeroase iarna si primavara.
2.3. Reteaua hidrografica
Judetul Suceava dispune de o bogata retea hidrografica reprezentata de rauri (Bistrita, Dorna, Moldova, Siret, Somuzul Mare, Suceava), principalele cursuri de apa fiind: Siret (intre granita si Lespezi), Suceava, Moldova (cursul superior si mijlociu), Somuzu Mare; principalele lacuri: (lac de acumulare), (iazuri).


Fisiere in arhiva (1):

  • Valorificarea Potentialului Turistic al Judetului Suceava.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 6 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!