Valorificarea Potentialului Turistic al Judetului Suceava

Cuprins proiect Cum descarc?

1. LOCALIZAREA SI CARACTERIZAREA JUDETULUI 2
1.1. Scurt istoric 2
1.2. Asezare geografica 2
1.3. Cai de acces 3
1.4. Nivelul de dezvoltare economica 3
2. PREZENTAREA POTENTIALULUI TURISTIC AL JUDETULUI 4
2.1. Potentialul turistic natural 4 
2.2. Potentialul turistic antropic 5
2.3. Principalele trasee turistice din zona 6
3. ANALIZA BAZEI TEHNICO-MATERIALE SI A OFERTEI DE 
SERVICII TURISTICE 7
3.1. Unitati de cazare 7
3.1.1. Numar de unitati de cazare 7
3.1.2. Capacitatea si activitatea de cazare turistica 13
3.1.3. Coeficientul de utilizare a capacitatii de cazare 16
3.2. Unitati de alimentatie publica 16
3.3. Instalatii de agrement 17
3.4. Instalatii de tratament 18
4. ANALIZA CIRCULATIEI TURISTICE 19
4.1. Numarul de turisti cazati in unitatile de cazare turistica 19
4.2. Numarul de innoptari din structurile de cazare turistica 23
4.3.Densitatea circulatiei turistice 24
4.4. Durata medie a sejurului din judetul Suceava 26
5. PROPUNERI DE VALORIFICARE 28
BIBLIOGRAFIE 30


Extras din proiect Cum descarc?

Cap. 1 LOCALIZAREA SI CARACTERIZAREA JUDETULUI
1.1. Scurt istoric
Judetul Suceava a marcat istoria romanilor cu momente memorabile, incepand cu 1359, anul fondarii primului stat centralizat, Moldova, in timpul domniei lui Bogdan I (1359-1365). Cei mai importanti voievozi, alaturi de Bogdan I, au fost:Petru Musat(1375-1391), Alexandru cel Bun(1400-1432) si Stefan cel Mare(1457-1504).
Odata cu domnia lui Petru Musat, statul Moldova s-a consolidat, capitala a fost mutata la Suceava (1388), care a devenit cel mai important centru politic, cultural, economic si militar al tarii. 
Epoca de maxima inflorire avea sa fie in timpul domniei lui Stefan cel Mare. Sub domnia sa, Suceava devenise un adevarat centru de comanda si coordonare a sistemului sau de aparare. Cetatea Sucevei nu a fost niciodata cucerita prin forta armelor.
Incepand cu anul 1774, ca urmare a razboiului ruso-turc, partea de nord a Moldovei a trecut sub dominatie austro-ungara. Timp de un secol si jumatate, pana in 1918, zona Sucevei a fost sub stapanire habsburgica, primind numele de Bucovina (in germana, Buchenland, "tara de fagi").
La 28 noiembrie 1918, Bucovina se uneste cu Romania, facand parte din Romania
Mare pana in 1940, cand in urma pactului Ribbentrop-Molotov, partea de Nord a Bucovinei a fost anexata de Uniunea Sovietica, iar in prezent face parte din Ucraina. Tratatele de pace postbelice nu au restaurat dreptul istoric al Bucovinei.
1.2. Asezare geografica
Judetul Suceava este situat in partea de nord-est a Romaniei si, ocupand 3,6% din teritoriul tarii, este al doilea ca marime din tara. Judetul se invecineaza la nord cu Ucraina (frontiera de stat), la sud cu judetele Mures, Harghita, si Neamt, la vest cu judetele Maramures si Bistrita Nasaud, iar la est cu judetele Botosani si Iasi.
Judetul este organizat administrativ - teritorial in 5 municipii (Suceava-resedinta de judet, Falticeni, Radauti, Campulung - Moldovenesc si Vatra Dornei), 11 orase (Gura Humorului, Siret, Solca, Brosteni, Cajvana,Dolhasca, Frasini, Liteni, Milisauti, Salcea, si Vicovul de Sus) si 97 de comune cu 379 de sate.
1.3. Cai de acces
Caile de acces in judetul Suceava sunt variate:
- aeriene: Aeroportul International "Stefan cel Mare" situat la 14 km de orasul Suceava, cu posibilitati pentru traficul international si asigurare la cerere, a serviciilor de vama - granita; Aeroportul Floreni situat la 10 km de orasul Vatra Dornei; 4 helioporturi in localitatile Putna, Voronet, Vatra Moldovitei si Sucevita.
- rutiere: Drumul european E 85 Bucuresti - Suceava - Cernauti si drumul European E58 Halmeu - Suceava - Sculeni.
- feroviare: Magistrala Bucuresti - Suceava - Vicsani - Kiev - Varsovia - Moscova si calea ferata Cluj - Suceava - Iasi.
1.4. Nivelul de dezvoltare economica
Judetul Suceava dispune de importante bogatii ale solului si subsolului, cum sunt: intinse suprafete de paduri, minereuri polimetalice, zacaminte de mangan, sulfuri complexe, baritina, precum si izvoare de ape minerale care au influentat nemijlocit dezvoltarea economica a acestei zone.
Principalele ramuri industriale: industria alimentara, exploatarea si prelucrarea
lemnului, industria celulozei si hartiei, industria constructiilor de masini, industria usoara, industria extractiva si prelucratoare a minereurilor neferoase, industria chimica.
In judetul Suceava, populatia este predominant din mediul rural, orasele mari concentrand numai 35% din totalul acesteia, asadar principalele ramuri ale economiei exploatate sunt agricultura, piscicultura, silvicultura si exploatarile forestiere, turismul ocupand doar locul 4 in interesele populatiei.
Cap. 2 PREZENTAREA POTENTIALULUI TURISTIC AL JUDETULUI
2.1. Potentialul turistic natural
2.1.1. Relief
In ansamblu, teritoriul judetului cuprinde doua importante unitati de relief - regiunea muntoasa si regiunea de podis. 
Regiunea muntoasa este alcatuita din masive, grupe de masive si complexe de culmi, separate intre ele prin culoare adanci astfel: Masivele Suhard si Calimani; Muntii Pietrosu Bistritei, Grintiesu Brostenilor, Stanisoarei; Masivele Giumalau - Rarau; Obcinile Feredeului si Mestecanis. Intre acestea, culoarul depresionar Dorna - Campulung Moldovenesc - Gura Humorului.


Fisiere in arhiva (1):

  • Valorificarea Potentialului Turistic al Judetului Suceava.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 6 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!